Recensie

Alles naar Wens – Myra Slot

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Samen met Proudbookjunkie is er nog een boek slachtoffer geworden van een BuddyRead. Omdat Alles volgens plan ons zo beviel, besloten we meteen door te gaan met Alles naar wens. Dit is het verhaal van Barbara en Alec. Deze twee hebben we al eerder ontmoet, maar gelukkig voor mensen die dit boek willen lezen kan dat want deze is prima als stand alone te lezen.

Barbara runt samen met haar moeder een klein hotel in Zuid-Duitsland. Ze is op en top gastvrouw en doet alles om het anderen naar de zin te maken. Dus als haar vader, die ze al tien jaar niet in het echt heeft gezien, haar vraagt om op haar zesjarige halfbroertje en -zusje te passen, terwijl hij en zijn vrouw naar Spanje moeten voor een begrafenis, aarzelt ze geen moment.

Barbara reist af naar Giethoorn, waar ze ontdekt dat haar grootouders een vervallen zomerhuisje bezitten. En omdat Alec Frank, de beroemde sexy muzikant die ze vorige zomer ontmoette, een rustige plek nodig heeft om nieuwe liedjes te schrijven, biedt ze aan om het voor hem weer bewoonbaar te maken.

Alec besluit haar te helpen en haalt gevoelens bij haar naar boven die ze sinds de breuk met haar ex diep weggestopt heeft. Gevoelens die ze eigenlijk niet wil voelen. Want vallen voor een wereldster: dat kan toch nooit goed gaan?

Alsof dat allemaal nog niet voor genoeg hectiek in haar leven zorgt, vinden ze in het huisje ook nog een hartverscheurende brief die allerlei vragen oproept. Barbara is vastbesloten het geheim dat het huisje verbergt, te ontdekken. Maar wil ze de waarheid wel weten?

 

In Alles naar wens volgen we het verhaal van Barbara en Alec.
Barbara kennen we al uit Alles volgens plan. Ze woont Duitsland waar ze de Gasthof Gloria Runt samen met haar moeder.
Wanneer Barbara haar vader vraag of ze naar Giethoorn wilt komen om voor zijn tweeling te zorgen neemt ze dit aanbod meteen aan.

De band tussen vader en dochter is niet bepaald goed, gelukkig doet een gesprek wonderen net zoals tijd doorbrengen met de tweeling terwijl haar vader en zijn nieuwe vrouw naar Spanje zijn voor een uitvaart.

De eerste dag staan als verassing Nora en Alec op de stoep als verassing. Dat Barbara knikkende knieën krijgt van Alec is nog steeds, maar voelt hij deze aantrekkingskracht ook?

Wanneer Barbara de tweelingvoor het eerst naar school heeft gebracht ontmoet ze de meester van hun en tevens een aantal moeders van andere kinderen.
Wanneer ze weer terug komt in haar vaders huis ontmoet ze de huishoudster Guusje.
De vriendschappelijke klik is er meteen. Maar helpen met schoonmaken mag Barbara niet.
Moet stilzitten nou net iets zijn wat Barbara niet kan, besluit ze Guusje als gids te vragen voor een rondleiding in Gierhoorn.

De rondleiding leidt naar een mysterieus huisje dat verborgen ligt in het riet. Het toeval wil, dat dit huisje eigendom is van haar opa en oma. Wanneer Barbara dit huisje ziet wil ze het eigenlijk meteen opknappen, een goede bijkomstigheid is, dit huisje is perfect voor Alec om in rust te kunnen schrijven.

Wat ze alleen nooit had verwacht is dan Alec komt helpen met opknappen. Tijdens het opknappen van het huisje stuiten ze op een geheim. En mensen die Barbara kennen weten dat zij alles zal doen om het geheim te ontrafelen.

Tijdens het ontrafelen van het geheim en het klussen in het huisje komen Barbara en Alec steeds dichter tot elkaar. Barbara is echter meermaals degene die niet de sprong in het diepe durft te wagen en duwt hem weg met een voor haar goede reden.

 

De schrijfstijl van Myra Slot is weer het zelfde als in Alles volgens plan. Het hele verhaal wordt verteld vanuit Barbara’s perspectief.
Barbara is lief, zorgzaam en doet alles voor anderen. Ze duwt mensen weg die te dichtbij komen.

 

Doordat we alles vanuit één perspectief beleven weet je niet wat er in Alec zijn hoofd omgaat.
Dit mis ik in dit deel wel heel erg want je mist hierdoor de diepte die zijn personage zeker verdient.
Barbara leer je dan wel heel goed kennen en het eerste wat je opvalt is dat ze extreem onzeker is.
Ergens komt ze ook bang over. Bang voor verandering.

 

Doordat Alec en zij steeds toenadering zoeken en Barbara hem wegduwt, ontstaat er een vicieuze cirkel waar ze niet uit lijkt te kunnen komen. De gedachten zijn steeds het zelfde wat dit een heel irritant personage kan maken. Het liefst schud je haar even goed wakker zoals dat ook bij Nora is gebeurt.

Met dit boek had ik hier door helaas meer moeite omdat Barbara zo vast zit in haar patroon en zo hardleers is dat ze niet wilt zien wat ze doet. Pas wanneer ze totaal instort en haar moeder eindelijk tot haar kan doordringen komt er ineens verandering.
Waar Nora geleidelijk aan een groei maakte komt deze bij Barbara wat meer geforceerd over.

 

Het moment dat de waarheid boven tafel komt is een tranen trekker. Waar in Alles naar wens het een leuk einde heeft, was deze een stuk heftiger. Gelukkig weet Myra Slot het boek wel zo te eindigen dat je het uitleest met een glimlach

 


Lang Verhaal Kort

Weer een vlot geschreven feelgood van Myra Slot haar hand. Persoonlijk had ik meer moeite met Barbara haar vicieuze cirkel want deze gaat door tot in het extreme. De connectie met de leuke Alec mis je ook doordat je alles alleen ervaart vanuit Barabara haar perspectief.

Het verhaal is wel vermakelijk en je slaat het boek dicht met een glimlach.


Praktische Informatie

Titel: Alles naar Wens
Serie: 
Auteur: Myra Slot
Genre: Feelgood
Pagina’s: 312
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789403631981
Prijs (Paperback): €16,95
ISBN (E-Book): 9798201405908
Prijs (E-Book): €4,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.