Recensie

Blogtour, Liefde zonder Verleden – Anne May (Zorgen voor de Liefde #2)

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Vandaag is het weet tijd voor een Blogtour! Het is vandaag weer tijd voor een boek van Anne May die we kennen van Liefde zonder oordeel. Omdat dit verzorgingshuis heel bijzondere mensen heeft met allemaal een eigen verhaal is vandaag weer een deel van deze serie gelezen door mij.

Als je vandaag niet leeft omdat je bang bent om gisteren kwijt te raken… dan is er toch nooit een morgen?

Als Abigail Kooistra de sleutel van haar nieuwe appartement krijgt, hoopt ze daarmee ook de deur naar haar nieuwe leven te openen. Hoewel ze haar verleden graag achter zich had gelaten, heeft het haar ook iets moois gebracht waarvoor ze wil vechten. Dat kan alleen als ze een goede basis weet op te bouwen: vast inkomen, eigen woning en een helder hoofd.

Een boekenkast met een eigen wil brengt daar echter verandering in als die zonder pardon omvalt, dwars door de muur van de buurman heen. Een buurman die zich voorgenomen had Abigail Kooistra voorgoed uit zijn geheugen te bannen en helemaal geen nieuwe herinneringen met haar wil maken..

Is er een toekomst mogelijk zonder dat het verleden in de weg staat?

 

Waar ik het eerste deel in de serie Zorgen voor de liefde wat vond missen, maakte dit deel dat meer dan goed. In het begin was ik wat huiverig voor dit boek omdat het eerste deel een beetje tegen viel voor mij.

In Liefde zonder Verleden maken we kennis met Abby (Abigail) en Silas. Abby is een vrouw die wegrende voor haar thuis en door omstandigheden weer terug komt in haar geboorte dorp. Silas is een man die door schade en schande is opgegroeid en een dokter is geworden.

Het moment dat Abby intrek neemt in haar nieuwe appartement en de monsterkast Kallax van Ikea in elkaar hebben gezet, valt dit PIEP ding om. Wat resulteert in een gebroken muur tussen haar en Silas’ appartement.

Wanneer ze elkaar opnieuw ontmoeten weten ze meteen wie de ander is, maar natuurlijk zijn ze allebei koppig en willen dit niet toegeven in het begin. Natuurlijk is de klik en de romantische kriebels meteen voelbaar en weet je waar het heen gaat.

Waar ik in Liefde zonder oordeel de diepgang miste, heeft dit boek zo een diepe indruk gemaakt dat ik niet kon stoppen met lezen.
De schrijfstijl van May is heel prettig en ze geeft de informatie die nodig is bij medische stukken heel duidelijk.

Het boek is geschreven vanuit zowel Abby als Silas zijn perspectief. Hierdoor krijgen we van beide personages meer informatie en gevoelens mee. Het is ook leuk om de dynamiek te zien in hun denken.

 

Daarbij kan de lezer Silas en/of Abby een schop onder de reet willen geven. Dit vind ik ik ze nog menselijker maken.
De problemen die Abby ervaart vind ik heel mooi verdeeld over het boek. Ze heeft nogal een verhaal en is door haar verleden erg onzeker.
Dat Silas haar opvangt en bijstaat zonder dat zij dit specifiek vraagt vind ik nog mooier.

Het rugzakje dat Silas draagt is anders maar ergens ook gemener. Pesten is hier de ondertoon en laat op langer termijn zien wat voor schade dit kan aanrichten. Dat stukje bewust maken van de lezer vind ik extra bijzonder.

Dit boek kan ik zeker aanraden aan mensen die houden van realistische verhalen met een romantische ondertoon. De steamy scenes kan je in principe skippen. Dit vind ik tevens een pluspunt aan de serie


Lang Verhaal Kort

Een verhaal over twee mensen met een eigen verleden die bang zijn dit onder ogen te komen. Abby en Silas ontmoeten elkaar na lange tijd weer en hun liefdesverhaal is ontroerend en geeft bewustwording over resultaten kan keuzes die je maakt. Tevens kan je de gevolgen van pesten op langer termijn zien wat inslaat als een bom. Een prachtig boek over twee mensen die bewust voor elkaar kiezen.


Praktische Informatie

Titel: Liefde zonder Verleden
Serie: Zorgen voor de Liefde
Auteur: Anne May
Genre: Romance
Pagina’s: 310
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789403628813
Prijs (Paperback): €18,96
ISBN (E-Book): 9798201372538
Prijs (E-Book): €4,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.