Recensie

Erfgenaam van Vuur – Sarah J. Maas (Glazen Troon #3)

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Na een super spannend tweede deel in de Glazen Troon serie moest ik gewoon door lezen. Dit boek is wel een stuk dikker dan De Donkere Kroon maar zeker niet minder spannend. Om de recensie spoiler vrij te houden kan de beschrijving een beetje kort zijn, maar neem van mij aan dat je geen spoilers wilt.

Celaena Sardothien heeft de gevechten op leven en dood overleefd, maar tegen een zeer hoge prijs. Hoewel ze niets liever wil dan de dood van haar dierbare vriend wreken, moet ze aan een nieuwe reis beginnen om de strijd met haar duistere waarheid aan te gaan.

Een waarheid over haar erfenis die haar toekomst voorgoed kan veranderen.

Ondertussen verzamelen haar vijanden zich aan de horizon met maar één doel: de inwoners van het koninkrijk tot slavernij dwingen. Om ze te verslaan moet Celaena de kracht vinden om niet alleen haar eigen demonen te overwinnen, maar ook het kwaad dat op het punt van uitbreken staat. Als ze wint wordt ze Adarlans grootste bedreiging en zijn grootste vijand.

Boordevol bloedstollende actie, nieuwe personages en romantiek: dit laatste deel in de trilogie zal lezers boeien van de eerste tot en met de laatste pagina.

Eerst een opmerking over de flaptekst, deze serie is geen trilogie maar een serie met maar liefst 8 boeken. Het verhaal eindigt dus niet met dit deel.

Celaena is aangekomen in Wendlyn en afgereisd naar de hoofdstad om de koninklijke familie om te brengen. Maar hoe gaat ze dat doen?
Ze wilt immers informatie verzamelen om de koning van Adarlan te stoppen. Alleen de fae koninging Maeve kan haar helpen.

Wanneer Celaena wordt meegenomen door een strijder Fae genaamd Rowan begint haar zoektocht naar de oplossing.
Elena heeft immers gezegd dat ze moet doen wat nodig is.

Op de grens van Maeve haar koninkrijk loopt alles helaas anders dan gedacht. Celaena moet haar eigen demonen onder ogen komen om te overleven en toegang te krijgen tot haar rijk.

Rowan krijgt de taak haar te trainen. Helaas voor Celaena loopt alles anders dan ze hoopt.
Adarlan blijkt veel snode plannen te hebben en al aan het testen te zijn vlakbij waar zij verblijft.

Terwijl Celaena in Wendlyn is, zoekt Chaol in Adarlan een oplossing voor alle problemen die hij daar heeft.
Tot overmaat van ramp krijgt hij ruzie met Dorian.

Wanneer de hel losbreekt in Adarlan is Celaena haar demonen onder ogen gekomen en keert ze terug om haar begonnen missie van Elena af te maken.

Sarah J. Maas weet je weer vanaf het begin te boeien met dit spannende verhaal. Het boek is wel een stuk duisterder dan de voorgaande delen. Hier moet je wel van houden want er gebeuren best wel rare dingen.

Het verhaal van Celaena eindigt wel in dit boek, je ontmoet Aelin.
Aelin is de rechtmatige koningin van Terassen en hierdoor de grootste vijand van Adarlan.

Omdat de drie hoofdpersonages (Celaena, Dorian en Chaol) uit elkaar gaan krijgen we hier weer wisselende perspectieven. Daarbij maken we kennis met Manon, een ijzertand heks van de zwartbek clan.

Door de vele wisselingen van perspectief en ook dus van plaats moet je als lezer wel blijven opletten want alle informatie die je krijgt is belangrijk in het verhaal. De romantiek is nu iets minder dan in De Donkere Kroon, maar dit mis je niet.

Maas weet zo veel geheimen in deze serie te stoppen dat het moeilijk te voorspellen is. Dit is fijn, alleen blijft veel nog een raadsel en als je de schrijfstijl of manier van vertellen niet prettig vind kan dit een reden zijn om af te haken.


Lang Verhaal Kort

Een super spannend deel waarbij je nieuwe personages ontmoet en meer geheimen aan het licht komen. Celaena haar verhaal eindigt hier wel, maar Aelin gaat het stokje over nemen. Er gebeurt weer super veel in dit boek en je moet door de vele personages en plekken goed op blijven letten anders kan je de draad kwijtraken.


Praktische Informatie

Titel: Erfgenaam van vuur
Serie: Glazen Troon
Auteur: Sarah J. Maas
Genre: Fantasy
Pagina’s: 512
Uitgever: Boekerij
ISBN (paperback): 9789022580295
Prijs (Paperback): €22,99
ISBN (E-Book): 9789402306705
Prijs (E-Book): €12,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. […] heeft even tussen gezeten tussen het lezen van het derde deel van de Glazen troon Erfgenaam van vuur en Koningin van de schaduw. Dit mag natuurlijk de pret niet drukken gezien de serie eigenlijk een […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.