Recensie

Blogtour, Zwarte koffie, Macchiato & Takkenthee – Jacodine van de Velde

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Jacodine van de Velde heeft bij Dutch Venture Publishing haar eerste Feelgood uitgegeven. Vandaag deel ik deze recensie als onderdeel van de blogtour dat rondom dit boek is georganiseerd.

Sara heeft een prima leven met haar man Stef en twee dochtertjes Jenna en Liv. Sinds kort heeft ze ook nog eens een leuk baantje in de Bagels & Beans van haar beste vriendin Marit. Kortom, het leven lacht haar toe. Maar toch bekruipt haar soms een onbestemd gevoel. Steeds vaker maakt Stef opmerkingen waardoor ze zich onzeker gaat voelen. Ze probeert hem zoveel mogelijk tegemoet te komen, tot haar duidelijk wordt dat zij de enige is die bereid is te vechten voor hun huwelijk.

Sara belandt in een rollercoaster aan emoties. Haar wereld staat volledig op z’n kop… net als haar woonkamer, wanneer op een ochtend blijkt dat Sinterklaas niet alleen voor haar dochters is langs geweest en ze op een wel heel ludieke manier op een blinddate wordt gevraagd. Is dit het werk van Stef? Of van die sexy Macchiato-man die duidelijk een oogje op haar heeft?

In Zwarte koffie, Macchiato & Takkenthee ontmoetten we Sara en haar gezin. Ze heeft twee dochters, Jenna van vijf en Liv van drie. Ze is getrouwd met haar jeugdliefde Stef… Alleen loopt de relatie sinds ze is gaan werken bij Bagels and Beans alleen maar slechter geworden.

Sara probeert alles te doen om Stef gelukkig te maken en te zorgen dat zijn humeur goed blijft. Het enige licht in haar leven zijn de kinderen en haar werk.

Marit is Sara haar werkgever en tevens beste vriendin. Wanneer Sara sjans heeft met een man die altijd trouw een espresso macchiato besteld wijzen haar collega’s haar hierop. Want zij zelf ziet het natuurlijk niet.

Wanneer er na veel ruzie tussen Stef en Sara een keerpunt lijkt te komen en ze een romantische avond samen hebben gepland gaat alles mis.
Stef vergeet dit totaal en dit accepteert Sara niet.

Wanneer alles echt in de soep is gelopen besluit de macchiato man jacht te maken op Sara. Maar liefde laat zich niet dwingen. De kinderen zorgen ook voor genoeg problemen op zijn tijd, maar zorgen ook voor nieuwe ontmoettingen.

Jacodine van de Velde heeft een heel leuk verhaal dat echt kan gebeuren geschreven. Dat de kinderen een toegevoegde waarde zijn in het verhaal vind ik extra leuk. Dit zorgt voor hilarische momenten. Helaas gaat het hierdoor voor mijn gevoel in het verhaal wel soms van de hak op de tak.

De schrijfstijl is heel toegankelijk en het verhaal wordt beleefd vanuit Sara’s perspectief. Je voelt met haar mee en je gunt haar een man die 100% voor haar gaat.


Lang Verhaal Kort

Een leuke debuut feelgood van de hand van Jacodine van de Velde. Ze heeft een heerlijk luchtig verhaal geschreven die echt gebeurt kan zijn. Het enige wat verwarrend kan zijn is dat het verhaal soms chaotisch is/van de hak op de tak gaat. Verder is dit een fantastische feelgood en zeker aan te raden.


Praktische Informatie

Titel: Zwarte koffie, Macchiato & Takkenthee
Serie:
Auteur: Jacodine van de Velde
Genre: Feelgood
Pagina’s: 280
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789492585806
Prijs (Paperback): €17,95
ISBN (E-Book): 9781393348337
Prijs (E-Book): €4,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.