Recensie

De Glazen Troon – Sarah J. Maas (Glazen Troon #1)

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik helemaal fan ben van Sarah J. Maas haar werk.
De hof van doorns en rozen serie heb ik hier al eens recensies van gedeeld. Nu kan De Glazen Troon serie natuurlijk niet achter blijven.

Ze wordt door twee mannen bemind
Het hele land vreest haar
Alleen zij kan het koninkrijk redden

Celaena wordt voor de keuze gesteld: óf haar leven slijten in de gevangenis, óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven.

Vandaag kijken we voor de verandering naar het verschil in Cover. De Engelse uitvoering toont Celaena op de cover met haar wapens. De eerste cover van de Nederlandse Glazen troon ook. Helaas zijn ze overgestapt naar een cover die voor mij totaal nier past bij de serie.
Erg jammer, maar we kunnen er niks aan veranderen.

In De Glazen Troon maken we kennis met Celaena, ze is een jong meisje dat uit de zoutmijnen van Endovier wordt gehaald.
Ze moet vechten als kampioen van kroonprins Dorian in een toernooi om de kampioen van de koning te worden.

Het toernooi van de koning van Adarlan kan kandidaten het leven kosten, maar als ze afvallen moeten ze terug naar waar ze vandaan komen.
Voor Celaena betekend dat, haar dood werken in Endovier.

Naarmate het toernooi spannender word, worden en deelnemers op gruwelijke wijze vermoord. Chaol, hoofd van de bewaking en tevens Celaena’s trainer moet dit uitzoeken.

Helaas voor haar ontdekt zij sneller hoe het allemaal zit op de zonnewende. Ze ontdekt de geheime gangen van het paleis en vind de graftombe van de eerste koning en koningin van Adarlan.

In de tombe krijgt ze de opdracht het kwaad te verslaan en de kampioen van de koning worden.

Buiten het toernooi om ontstaat er ook een love triangle tussen Celaena, Chaol en prins Dorian. Ergens haat ik het, maar gelukkig ligt er voor mijn gevoel niet hier de nadruk op.

Wanneer er een prinses uit Eyllwe, Nehemia, arriveert maakt Celaena meteen vrienden. Echter draagt deze prinses ook een groot geheim met zich mee.

Het eindduel komt natuurlijk in zicht en pas dan kom je er echt achter hoe groot het kwaad is. Natuurlijk omdat de serie compleet is weet je dat Celaena gaat/moet winnen. Hoe dit gebeurt is echter nerve wreking.

De schrijfstijl van Sarah J. Maas is hier nog wat jeugdiger en minder soepel dat met de Hof van Doorns en Rozen serie. Qua tijdlijn kan dit ook kloppen van De Glazen Troon is het eerste boek dat ze heeft geschreven.

Persoonlijk vind ik het niet hinderlijk want ze heeft het verhaal met veel mysterie gebracht en super spannend gemaakt.
De informatie weet ze ook goed te doseren. Ik hoop wel dat de personages nog een grote groei gaan doormaken want Celaena komt soms wat te naïef over op mij.

 


Lang Verhaal Kort

Een heel spannend boek over een toernooi op leven en dood. Deelnemers worden op gruwelijke wijze vermoord en Celaena kijgt de opdracht het toernooi te winnen en het kwaad te verslaan. De schrijfstijl is jeugdig en vlot en de informatie wordt geleidelijk aan gegeven.


Praktische Informatie

Titel: De Glazen Troon
Serie: Glazen Troon
Auteur: Sarah J. Maas
Genre: Fantasy
Pagina’s: 360
Uitgever: Boekerij
ISBN (paperback): 9789022580264
Prijs (Paperback): €12,99
ISBN (E-Book): 9789460239465
Prijs (E-Book): €5,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.