Recensie

Blogtour, Sahana – Ruby Coene

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Vandaag 2 juni, is het mijn beurt om een recensie te delen van Ruby Coene haar nieuwe boek Sahana.

Zeven Grote Huizen herrezen onder de ruïnes van de vroegere wereldsteden. Zeven Grote Families beloofden de vrede voorgoed te bewaren. De zestienjarige Nyah ziet de zon slechts twee keer per jaar. De rest van de tijd verblijft ze onder de grond. Hier werkt ze voor een van de Grote Families in ruil voor bescherming tegen de straling die de Laatste Oorlog veroorzaakt heeft. Dan ziet Nyah tijdens haar werk gruwelijke beelden van de buitenwereld: het zijn de bebloede velden die ze al jaren in haar dromen ziet. Voordat ze de kans krijgt te achterhalen hoe die verboden beelden in haar dromen terecht zijn gekomen, wordt ze verkocht aan de erfgenaam van de meest beruchte Grote Familie. Nu ze een gevangene is van deze grillige jongen, zal ze nooit meer kans zien de waarheid over haar dromen te achterhalen… tenzij ze vlucht. Al snel blijkt dat ze niet zomaar kan weglopen voor wat haar is overkomen. Om echt vrij te zijn moet ze de laatste restjes van haar veiligheid opgeven en de waarheid achterhalen over haar verleden en de rol die ze speelt in Nieuw-Europa. Pas als ze weet waar ze voor vecht, zal ze kunnen winnen.

 

Sahana vertelt het verhaal van Nyah, zij is een bijzonder meisje en heeft een nog bijzonderder verhaal.
Na de laatste oorlog die heeft plaatsgevonden is Nieuw Europa ontstaan. Nu zijn er 7 grote huizen en regenten die alles bepalen.

Omdat er tijdens de laatste oorlog kernwapens zijn gebruikt is het niet meer mogelijk om boven de grond te leven. Hierdoor leeft iedereen onder de grond.

Nyah is een van vele die werkt en woont in het berenhuis. Tot het moment komt dat ze wordt mee genomen. Zonder afscheid te hebben kunnen nemen van haar ouders.

Wanneer  blijkt dat ze in het Leeuwenhuis is en een speeltje is van een van het koninklijke huis gaat het balletje rollen.
Er worden steeds dromen van Nyah met ons gedeeld wat allemaal stukjes informatie bevat.

Wanneer Nyah weet te ontsnappen, komt haar mooiste eigenschap boven. Ze is beschermend en wilt iedereen een betere toekomst geven.
Doordat de echte actie pas later in het verhaal komt, voelt dit verhaal niet helemaal af.

Helaas kon ik nergens zo snel vinden of dit een serie wordt want dit zou ik echt super gaaf vinden.

De schrijfstijl van Ruby Cone is heel vloeiend en ze weet een wereld helemaal op te bouwen. Dit doet ze ook met haar personages. Nyah heeft een beetje een helden complex maar dat is wel logisch gezien zij alles kan veranderen.

Weet waar je voor vecht

 

Is een stukje van de tekst die Nyah is geleerd, maar pas later valt alles op zijn plek.


Lang Verhaal Kort

Ruby Coene heeft Nieuw Europa geschapen. Alles zoals we het kennen is weg en er zijn 7 grote huizen en regenten die alles bepalen. Nyah is degene die anders is en dit kan veranderen. Het verhaal draagt een groot mysterie en de stukjes informatie worden zo gegeven dat je door wilt lezen om te weten hoe het zit.


Praktische Informatie

Titel: Sahana
Serie: 
Auteur: Ruby Coene
Genre: Young Adult
Pagina’s: 320
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789492585776
Prijs (Paperback): €18,95
ISBN (E-Book): 9781393843023
Prijs (E-Book): €4,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

 

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.