Recensie

Blogtour, Thuis in het Kunstcafé – Sue McDonagh

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Waar het weer in Nederland nu nog best grillig kan zijn, is dat in Thuis in het Kunstcafé niet het geval. Kom in de vakantie sfeer met het nieuwste boek over het Kunstcafé!

Gebroken harten en heerlijk gebak in het Kunstcafé …

Wat een perfecte, romantische vakantie had moeten worden, eindigt in een drama voor Flora. Uit wraak steelt ze de motor van haar vriendje en vlucht naar de kust van Wales voor een welverdiende vakantie voor één.

Maar zo alleen is ze niet. Al snel vindt ze aansluiting bij de gezellige mensen die werken in het plaatselijke Kunstcafé, waar de beroemde warme chocolademelk en het heerlijke gebak haar een steuntje in de rug zijn. En als er dan ook nog een badmeester uit Australië in haar leven opduikt en haar hulp biedt als ze die het meest nodig heeft, begint ze te beseffen dat ze niet langer het gevoel heeft dat ze enkel in Wales op vakantie is.

Kan ze de plek waar ze naartoe is gevlucht ooit een thuis noemen?

Voor degene die de boeken over het Kunstcafé nog niet kennen, je kan ze los lezen. Maar persoonlijk kan ik aanraden om bij Zomer in het Kunstcafé te beginnen en dan door te gaan met Ontmoeting in het Kunstcafé zodat je de personages uit het boek en hun verhaal al kent.

In Thuis in het Kunstcafé maken we kennis met Flora. Ze wordt 30 en wilt dit samen met haar vriend Spence vieren in Wales. Helaas loopt alles anders en gaat Flora alleen op vakantie.

Helemaal alleen op vakantie en tevens haar verjaardag vieren is niet hoe ze het had gedacht. Door te gaan bodyboarden wilt ze haar hoofd leeg maken. Alleen zelfs dat gaat fout. Ze wordt uit het water gered door de knappe Jake die net terug is uit Australië.

Jake is het andere personage waar we kennis mee maken. Hij is net terug gekomen uit Australië wanneer hij Flora uit het water red. Jake heeft een geheim en wilt kosten wat het kost dit geheim houden voor iedereen die hem kent. Tot hij de altijd eerlijke Flora ontmoet.

In dit boek duurt het iets langer voor de vonk echt voelbaar over slaat. Persoonlijk vind ik dit wel heel erg leuk omdat je Jake en Flora echt naar elkaar toe ziet komen en twijfels ziet hebben wat ze moeten doen.

Tevens heeft Thuis in het Kunstcafé meerdere lagen en een paar hele onverwachte plot twists. Sue McDonagh weer het echter wel zo te doen dat je natuurlijk als het boek uit is met een heerlijk goed gevoel zit.

Door de Kunstcafé boeken heen zie je ook een groei van de schrijfster. De personages weet ze steeds verder uit te werken en nog meer diepgang te geven. Stiekem hoop ik dat er meer boeken gaan komen over het Kunstcafé want in dit boek is echt zo veel gebeurt waar ik wel meer van wil weten.


Lang Verhaal Kort

Een weer heerlijke feelgood van Sue McDonagh over het Kunstcafé. We maken kennis met de altijd eerlijke Flora en de mysterieuze Jake. Natuurlijk komen alle oude bekende ook weer terug waardoor je, je meteen weer thuis voelt. McDonagh heeft een groei als schrijfster doorgemaakt waardoor de personages nog echter worden en het verhaal krijgt ook meer onverwachte plottwists mee.


Praktische Informatie

Titel: Thuis in het Kunstcafé
Serie: 
Auteur: Sue McDonagh
Genre: Feelgood
Pagina’s: 330
Uitgever: Choc Lit NL
ISBN (paperback): 9789492585783
Prijs (Paperback): €17,95
ISBN (E-Book): 9798201591564
Prijs (E-Book): €5,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.