Recensie

Conflict & Structure – Mariëlle Brouwer (Structure #5)

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Deze recensie heeft helaas iets langer op zich laten wachten dan gehoopt. Maar hier is die dan, de recensie over het verhaal van Daan en Milan. Dit is tevens het laatste deel in de Structure serie van Mariëlle Brouwer.

Daan houdt van Milan en vertrouwt hem blind. Maar de laatste tijd gebeuren er verdachte dingen waardoor Daan gaat twijfelen. Ondertussen zoekt zijn zusje opnieuw contact en hij weet niet goed hoe hij zijn verleden met zijn heden moet combineren. Zeker niet met de aankomende albumrelease en de tour. Als dan ook nog blijkt dat zijn vertrouwen in Milan niet helemaal terecht is, staat Daan aan de afgrond. Milan houdt van Daan met alles dat hij heeft. Maar sinds zijn ex op vrije voeten is, staat alles waar hij voor gewerkt heeft op losse schroeven. Hij probeert zijn relatie met hun werk te balanceren terwijl hij ondertussen Daan uit de wind van zijn ex probeert te houden. Als dan de pers zich er ook nog mee gaat bemoeien, wordt dat Milan wel erg lastig gemaakt. Komen ze hier samen uit, of is het beter om ieder hun eigen weg te gaan?

In de voorgaande Structure delen was al bekend gemaakt dat Daan een relatie heeft met een andere man, Milan. Zijn koosnaampje binnen de groep is ook vaak Verwijft.

Daan is een bijzonder personage die net als Mika een toch wel grote en vervelende geschiedenis heeft. Daardoor vind ik het zelf iets moeilijker wat te vertellen over het verhaal zonder belangrijke punten prijs te geven.

Wanneer Daan een ex van Milan ontmoet loopt dit niet zo goed. Milan zijn ex insinueert dat zijn Milan vreemd gaat.
Hoe zit dit, Daan is een echte denker en slaat dicht. Alles wat hij denkt en weet gaat hij verwerken, terwijl vragen soms wel beter is.

Zoals we van Mariëlle Brouwer gewent zijn word zowel het perspectief van het Structure bandlid gebruikt en dat van zijn partner.
Dit is hier ook het geval waardoor de lezer veel te weten komt en soms Daan/Milan een schop onder de kont wilt verkopen.

Een extra toevoeging zijn een aantal hoofdstukken vanuit het perspectief van Tim, Milan zijn ex. Persoonlijk vond ik deze twist wel erg leuk want het geeft zo veel meer diepte mee aan het verhaal.

De schrijfstijl was weer heel prettig en het leest erg snel weg. Het enige waar ik soms moeite mee had was het seksuele aspect maar gelukkig was dit maar een heel klein deel van het verhaal.

De geestelijke band tussen Daan en Milan vond ik heel boeiend om te lezen en te zien veranderen.
Dat Brouwer wat meer moeite met dit personage had, kan ik zeker begrijpen want er zijn best veel haken en ogen bij dit verhaal.

Echt super goed van Mariëlle Brouwer dat ze het verhaal zo heeft kunnen opbouwen en afronden tot een groot geheel.


Lang Verhaal Kort

Het slot deel van de Structure serie waar Daan zijn verhaal wordt gedeeld met het publiek. Het is een spannend en toch ook complex verhaal waarbij veel geheimen worden onthuld. Je ziet de groei van Daan en Milan wat ik erg mooi vind. Persoonlijk ben ik niet zo een fan van de seks scenes, maar deze geven dan weer wel diepte aan het geheel.


Praktische Informatie

Titel: Conflict & Structure
Serie: Structure
Auteur: Mariëlle Brouwer
Genre: Romance
Pagina’s: 372
Uitgever: Duntax Books
ISBN (paperback): 9789493140004
Prijs (Paperback): €22,50
ISBN (E-book): 9789493140011
Prijs (E-book): €4,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.