Recensie

Hof van IJs en Sterren – Sarah J. Maas (Hof van Doorns en Rozen #3.5)

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Hof van IJs en Sterren is het definitieve einde van Rhysand en Feyre hun verhaal. Tevens is deze novelle de overgang naar het nieuwe deel, Hof van Zilveren Vlammen.

Hof van doorns en rozen novelle van Sarah J. Maas Duik opnieuw in de meeslepende wereld van Hof van doorns en rozen

Maanden na de explosieve gebeurtenissen in Hof van vleugels en verwoesting, zijn Feyre, Rhysand en hun vrienden nog steeds bezig met de wederopbouw van het Nachthof en de immens veranderde wereld daarbuiten. Maar de Winterzonnewende is eindelijk dichtbij, en biedt een verdiend uitstel van de werkzaamheden. Toch kan zelfs de feestelijke sfeer de schaduwen van het verleden niet tegenhouden. Terwijl Feyre haar eerste Winterzonnewende als Hoge Fae beleeft, ontdekt ze dat haar dierbaren meer wonden hebben dan ze dacht. Littekens die een grote invloed hebben op de toekomst van hun hof.

In Hof van IJs en Sterren keert de lezer even kort terug naar Prythian en natuulijk naar Velaris. Nu de oorlog is gewonnen worden de wonden gelikt en de steden weer opgebouwd.

Een leuk detail in dit boek is, je leest stukjes uit perspectieven van Feyre, Rhysand, Cassian en Morrigan. Zelfs een mini stukje vanuit Nesta haar perspectief. In al deze stukken leer je hun iets beter kennen en zie je echt wat de laatste oorlog met ze heeft gedaan.

Doordat het boek vrij kort is, wordt er slechts gefocussed op één stukje, namelijk de winterzonnewende. Dit is de tweede keer dat ze het vieren na Amarantha en tevens de eerste keer met Feyre in hun midden.

De liefde van de inner circle is gedurende het hele boek een centraal stukje. Ze geven elkaar ruimte en tijd om het zelf te doen, maar staan voor elkaar klaar wanneer nodig.

Wat mij vooral opviel is dat in het Engelse boek er een stukje meer is toegevoegd. Dit is het stuk in het boek die de “echte” brug is naar Hof van Zilveren Vlammen. Persoonlijk vind ik het erg jammer dat dit niet is vertaald want dit is net het stukje wat het makkelijker maakt om over te stappen.


Lang Verhaal Kort

Een leuk kort terugkeer naar Prythian en de personages waar je in de Hof van Doorns en Rozen trilogie zo van bent gaan houden.
De inzicht die krijgt in de vieren van de winterzonnewende in het Nacht hof is ietwat somber, maar iedereen probeert door te gaan. Steden worden opgebouwd en de wonden gelikt. Ieder doet dit op zijn/haar eigen manier.


Praktische Informatie

Titel: Hof van IJs en Sterren
Serie: Hof van doorns en rozen
Auteur: Sarah J. Maas
Genre: Fantasy, New Adult
Pagina’s: 224
Uitgever: Van Goor
ISBN (Paperback): 9789000360475 (Oude Cover) / 9789000375158 (Nieuwe Cover)
Prijs (Paperback): €17,99 (Oude Cover) / €12,50 (Nieuwe Cover)
ISBN (E-Book): 9789000360482
Prijs (E-Book): €9,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.