Recensie

Hof van Vleugels en Verwoesting – Sarah J. Maas (Hof van Doorns en Rozen #3)

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Vandaag alweer de derde recensie uit de Hof van Doorns en Rozen serie van Sarah J. Maas. Met dit boek is het verhaal van Feyre en Rhysand afgerond. En man, dit deel is zeker 2 jaar gelezen dat ik deze had gelezen. Zakdoekjes waren nodig en deze kan ik zeker aanraden om bij de hand te houden.

Het meeslepende slot van de fantasyserie van topauteur Sarah J. Maas

Een naderende oorlog bedreigt alles waar Feyre van houdt in het bloedstollende derde deel van de Hof van doorns en rozen-serie.

Feyre heeft haar metgezel Rhysand verlaten en is teruggekeerd naar het Lentehof. Ze is vastbesloten informatie te verzamelen over Tamlins plannen en die van de koning van Hybern, die Prythian wil overheersen. Maar ze moet een dodelijk spelletje spelen om Tamlin te misleiden – één misstap betekent het einde, niet alleen van Feyre, maar van haar hele wereld.
Als de oorlog uitbreekt, moet Feyre beslissen wie van de oogverblindende en dodelijke Edelheren ze kan vertrouwen. Ze zal op onverwachte plekken naar bondgenoten moeten zoeken. Maar terwijl immense legers de macht proberen te grijpen, woedt de grootste strijd in haar hart.

Feyre is terug in het Lentehof met Tamlin en Lucien. Waar Lucien verschrikkelijk kwaad is, zijn metgezel is niet gered uit Hybern wantrouwt hij Feyre.

Als lezer weten we de motieven die Feyre heeft en waarom ze het allemaal doet. Tevens wil ik wel vermelden dat doordat je alleen het verhaal ervaart uit haar perspectief Tamlin in een extreem kwaad daglicht wordt gezet.

Sarah J. Maas weet super veel te laten gebeuren rondom de aankomende oorlog tussen de koning van Hybern en Prythian.
Wanneer Feyre eindelijk terug is bij Rhysand worden er super veel plannen gemaakt om Hybern te stoppen.

Alle Edelheren worden uitgenodigd voor een beraad om tot een oplossing te komen. Tijdens dit beraad komt de waarheid boven en worden er verbanden gemaakt.

De oorlog zelf weet ook nog genoeg plot twists mee te brengen waar ik niets over ga zeggen. Waar veel mensen Hof van Mist en Woede het beste deel vinden. Is dit bij mij een gelijkwaardige 1ste plek voor Hof van Mist en Woede en Hof van Vleugels en Verwoesting.

Hof van Vleugels en Verwoesting neemt de lezer echt mee op avontuur en laat je meer en deel van het verhaal op het puntje van je stoel zitten. Tegen het einde zit je te huilen (Ugly crying) als een kind omdat alle stres, emoties en angsten van de personages eruit komt.

Natuurlijk komt alles wel goed en komt iedereen er redelijk ongeschonden uit. Dat er nog een hoop moet gebeuren is duidelijk. Persoonlijk ben ik wel erg nieuwsgierig naar de andere personages want ze voelen allemaal als vrienden.

 


Lang Verhaal Kort

Een emotioneel zwaar beladen boek waarbij zakdoekjes zeker nodig zijn. Feyre en Rhysand hun verhaal wordt na een lange zware strijd afgerond. Waar sommige personages door de fans worden zwart gemaakt, is dit eigenlijk niet terecht als je dit boek nog eens goed leest. Er wordt meer verteld dat ik mij oorspronkelijk herinner en kijk weer totaal fris tegen alle personages aan die allemaal als vrienden voelen.


Praktische Informatie

Titel: Hof van Vleugels en Verwoesting
Serie: Hof van doorns en rozen
Auteur: Sarah J. Maas
Genre: Fantasy, New Adult
Pagina’s: 616
Uitgever: Van Goor
ISBN (Paperback): 9789000349869 (Oude Cover) / 9789000375165 (Nieuwe Cover)
Prijs (Paperback): €20,99 (Oude Cover) / €15,00 (Nieuwe Cover)
ISBN (E-Book): 9789000349876
Prijs (E-Book): €9,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.