Recensie

Blogtour, Er was Eens Het hart van een Schurk – Miranda Peters, Cathinca van Sprundel, Sandra J Paul, Marijke F Jansen & Suzanne Peters (Er was Eens #2)

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Na de super leuke verhalen bundel Er was eens, was er zeker een vraag naar meer. Gelukkig voor ons heeft Dutch Venture Publishing besloten een tweede Er was Eens bundel uit te geven. Dit maal wordt het verhaal van de persoon die niet wint (De schurk) verteld.

 

Er was eens… een grote groep helden. Maar hoe zit het met de slechteriken?

Laat je meevoeren naar werelden waar de doden herrijzen, Doornroosje duisterder is dan je denkt, internettrollen de mensen het leven zuur maken, het peperkoekhuisje een andere betekenis krijgt en de zeeheks ook een hart heeft.

Sandra J. Paul (Hell City: laatste halte), Suzanne Peters (Van slag), Miranda Peters (De Ademdief), Marijke F. Jansen (Kort en gelukkig) en Cathinca van Sprundel (De vrouwe van Myrdin) geven elk hun eigen twist aan een verhaal dat je dacht te kennen maar nu kunt herontdekken.

Vijf sprookjes, vijf schurken, vijf keer het verhaal achter de persoon die er niet zo goed vanaf komt.

 

 

De Zielen spiegel – Miranda Peters

 

Miranda Peters mag in dit verhaal aftrappen met haar visie van the evil queen haar verhaal, Sneeuwwitje dus.
Er was een een verwaande vrouw, Wanda, ze had een spiegel die haar elke keer vertelde hoe mooi ze was. Omdat ze zo ijdel was, wilde ze er een in elke ruimte. Dit weigerde de spiegelmaakster.

Als vloek kon Wanda nooit meer haar eigen spiegelbeeld zien, tenzij de maakster in de spiegel keek waar zij bij was.
De originele spiegel was vernietigd door de maakster, dit brengt een vicieuze cirkel op gang. Zowel Wanda als de zielen spiegel maakster reïncarneren.  Dit gevecht blijft doorgaan.

Evi is een zielen reiziger, ze kan de doden bezoeken door het lichaam van een pas overledenen te gebruiken. Haar ouders en geliefde zijn vroegtijdig gestorven waardoor ze alles wilt doen haar grote liefde terug te krijgen.

Wanneer het kwaad wint, zint Evi op wraak. Haar wraak zal zoet zijn.

Persoonlijk vond ik dit echt een super leuk verhaal wat een hele nieuwe en frisse kijk geeft op het sprookje van Sneeuwwitje.

Meerminhart – Cathinca van Sprundel

Wanneer een meermin oud genoeg is om naar het land van mensen te gaan, moet dit altijd in duo’s.
De man is sterk en de vrouw bezit magie om onzichtbaar te blijven. Het sprookje van De kleine zeemeermin van Hans Christian Andersen is de oorsprong en wordt ook vermeld wat een extra leuk detail is.

Oreana en Eneas zijn gekoppeld om samen naar boven te gaan. De transformatie tot de zeemeermin die wij kennen vind dan plaats en is heel zwaar. De bedoeling is, na de tijd boven is dat je als liefdeskoppel terugkeert en een kindje draagt.

Helaas voor Oreana loopt die allemaal anders. Zij en Eneas worden gescheiden en vinden elkaar pas later terug.

Wat Oreana nog niet weet is dat deze reis alles zal veranderen.

Cathinca weet de lezer weer feilloos te bespelen met de magie van een geliefd sprookje. Oreana is de dupe van een valse list en raakt alles kwijt waar ze van hield. Stiekem hoop ik dat ze op dit verhaal voortborduurt en ons blij maakt met een ander mooi meermin verhaal want deze smaakt naar meer!

Nocturna – Sandra J Paul

Het verhaal van Doornroosje krijgt een nieuwe wending. Twee zusjes zijn gescheiden bij de geboorte.
Nocturna is misvormd en bijna een draak te noemen. Ze wordt mee genomen naar het donkere koninkrijk en opgevoed door een heks

Melinda is prinses van het witte rijk. Alles is er mooi, goed en prachtig. Nocturna haar haar, en wilt haar ook zijn. Alles is perfect in het witte koninkrijk.

Nocturna wordt helaas gevangen gehouden door de heks. Haar hulp, Helena helpt Nocturna om haar zus te bezoeken en geeft haar ideeën.
Wanneer Nocturna eindelijk krijgt wat ze wilt, is dit totaal niet was ze dacht hoe het was.

Het idee van het sprookje vind ik wel heel erg leuk, alleen vond ik dit sprookje niet lekker weg lezen. Het geheel blijft voor mij erg vaag en sprak mij totaal niet aan.

Moerasmeisje – Marijke F Jansen

In het begin was Naia heel erg ziek. Nu is er na Corona een vele malen erger virus in omloop. Deze verspreid zich via het water en tast de nieren aan.

Naia haar moeder heeft dit virus en ze blijft braaf in Quarantaine. Wanneer er in de avond aan wordt geklopt door andere dorpelingen word hun hele voorraad aan eten geplunderd. Iedereen moet delen is het verhaal.

Er is geen eten meer in huis, Naia besluit te gaan zoeken in het moeras en vind genoeg voor een paar dagen. De volgende dag wordt er weer aangeklopt. Twee kinderen staan voor de deur. Ze claimen Naia hun half- zusje en broertje te zijn.

Twee extra monden om te voeren, hoe gaat ze dat allemaal doen?
Via de Now app deelt Naia regelmatig Haiku versjes.
Hier heeft Naia een volger, Jozua die haar lijkt te begijpen.

Jozua helpt Naia wanneer ze het het hardst nodig heeft. Daarbij waarschuwt hij haar voor degene die haar eten gestolen heeft.
Meermaals treffen ze elkaar en houden contact via Haiku berichtjes.

Wanneer Naia haar vader reageert op dat zijn twee kinderen bij haar zijn, blijkt het kwaad al te zijn geschied.
Kerstavond is nooit meer het zelfde. Wraak zal Naia nemen, maar hoe?

Dit verhaal weet eerst een leuke prille liefde aan te halen. Alles is goed en leuk tot alles omslaat in één keer.
Het verhaal is wel iets luguber. Deze zou ik persoonlijk niet aan te jonge kinderen aanraden. Persoonlijk heb ik genoten van dit verhaal.

Niemand weet, niemand weet – Suzanne Peters

Deze twist op Repelsteeltje was erg leuk bedacht. Damian is MisterGold. Hij kan GGM’s stelen en herverdelen hoe hij dat wilt.
Deze munten zijn heel belangrijk voor je toekomst.

Wanneer Damian een gesprek overhoort van Zoë is die geraakt en zoekt contact om haar hulp aan te bieden. Dat hij zelf zo zijn problemen oplost is een win-win situatie.

Wanneer Zoë meer GGM’s nodig heeft en niet meer kan betalen moet ze wanneer MisterGold het wilt een dienst geven zonder vragen.
Wanneer zij dit niet doet, moet zij zijn identiteit raden.

Lukt het Zoë dit te doen, of is ze te laat?

Dit verfrissende en toch wel heel twist over Repelsteeltje vond ik echt heel leuk. Suzanne Peters weet goed maatschappelijke problemen te verwerken in haar verhaal. Middelbare scholieren zouden dit verhaal zeker moeten lezen om wat bewustzijn over deze onderwerpen te krijgen.


Lang Verhaal Kort

In deze bundel zijn vijf verhalen opgenomen van bekende en geliefde sprookjes in een moderner jasje. Helaas lopen ze voor de hoofdpersoon niet goed af. Het verhaal van Marijke F Jansen was een tikje luguber wat ik dan ook wel weer een leuke variatie vind. Want het begint met een liefde en eindigt heel naar. Cathinca van Sprundel weer de lezer te betoveren en vast te houden en eigenlijk ook te vragen naar meer.
Miranda Peters schreef toch wel mijn favoriete verhaal die ik nog stiekem een tweede keer heb gelezen.
Suzanne Peters kaart weer een paar maatschappelijke problemen aan die nu actueel zijn. Helaas voor mij was er een sprookje wat mij niet helemaal kon betoveren.


Praktische Informatie

Titel: Er was Eens, Het hart van een Schurk
Serie: Er was Eens
Auteur: Miranda Peters, Cathinca van Sprundel, Sandra J Paul, Marijke F Jansen, Suzanne Peters
Genre: Young Adult
Pagina’s: 300
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789492585677
Prijs (Paperback): €16,95
ISBN (E-Book): 9781393048589
Prijs (E-Book): €4,99

Ik geef dit boek:?

Liefs,

Liz

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.