Recensie

Hof van Doorns en Rozen – Sarah J. Maas (Hof van Doorns en Rozen #1)

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Zoals jullie misschien wel weten is Sarah J Maas mijn favoriete auteur. Het gekke is, haar boeken heb ik nog nooit gerecenseerd wat dan natuurlijk wel echt schandalig is. Nu er door mij een re-read wordt gedaan – voor de zoveelste keer- deel ik natuurlijk wel een recensie met jullie.

Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

In Hof van Doorns en Rozen maken de lezers kennis met Feyre Archeron. Feryre is de jongste uit een gezin van drie dochters. Terwijl haar moeder op sterven lag heeft zij moeten beloven voor het gezin te zorgen. Dit doet Feyre dus ook, ze jaagt om haar vader en zussen te kunnen voedden.

Wanneer Feyre een elfide neerschiet komt Tamlin haar halen om de rest van haar dagen te slijten bij hem in het Lente hof.
Wat meteen opvalt is dat elke hoveling in het Lente hof een masker draagt. Dit is onderdeel van een vloek waar ze over te weten komt.

Het gehele verhaal beleef je door de ogen van Feyre waardoor je een hele hechte band met haar kan opbouwen en je soms ook kan irriteren aan haar handelen. De haar/liefde verhouding die ze met Lucien heeft is dan wel weer heel erg leuk om over te lezen.

Naar mate Feyre langer in het Lente hof verblijft leert ze meer over de wereld van de fae en komt te weten dat er meer gevaar is dan ze kon denken. Ze is zeker een taaie en niet bang om te vechten voor haar leven. Ze weet zelfs een aantal gruwels te doden.

De relatie tussen Tamlin en Feyre wordt langzaam opgebouwd, persoonlijk vind ik deze langzake ontwikkeling wel prettig want dit geeft meer diepgang dan gewoon een relatie puur op lust berust.

Wanneer Feyre eindelijk begint te beseffen wat zij voor Tamlin voelt, wordt ze terug naar huis gestuurd. Dit breekt haar hart en in haar huis bij de mensen vind ze geen rust.

Ze gaat terug naar het Lente hof om te ontdekken dat het te laat is, toch zet ze door. De vechter in haar wilt zeker weten dat Tamlin oké is en haar liefde aan hem verklaren.

Om Tamlin te bevrijden met zijn hof moet ze drie proeven doorstaan. Maar deze proeven veranderen haar en de wereld waarin zij leeft voor altijd.

Sarah J. Maas weet in dit eerste deel van de Hof van Doorns en Rozen serie de lezer te betoveren en mee te nemen naar een land heel ver van hier. Alles wordt mooi omschreven zonder echt langdradig te worden.

Feyre leer je goed kennen en op den duur ga je mee voelen met haar en wil je dat ze het overleeft. Zij is de vriendin die voor je vecht en niet weet van ophouden.

Ondanks dat het een re-read is weer Maas mij weer helemaal te betoveren en opnieuw verliefd te laten worden op haar knappe fae mannen.


Lang Verhaal Kort

 

Een heerlijke fantasy met een erotisch tintje waar je als lezer helemaal wordt betoverd door de knappe mannelijke fae. Het hele verhaal wordt beleefd vanuit 1 perspectief, dat van Feyre. De plot twists die Sarah J. Maas in het verhaal maakt laten je op het puntje van je stoel zitten en zorgen ervoor dat je dit boek heel snel uitleest.


Praktische Informatie

Titel: Hof van doorns en rozen
Serie: Hof van doorns en rozen
Auteur: Sarah J. Maas
Genre: Fantasy, New Adult
Pagina’s: 424
Uitgever: Van Goor
ISBN (Paperback): 9789000348275(Oude Cover) / 9789000374380 (Nieuwe Cover)
Prijs (Paperback): €20,99 (Oude Cover) / €15,00 (Nieuwe Cover)
ISBN (E-Book): 9789000348282
Prijs (E-Book): €9,99

 

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.