Recensie

Italiaanse Toestanden – Tamara Haagmans

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Voor degene die Tamara Haagmans volgen op socialmedia kan het je niet ontgaan zijn dat ze een nieuwe novelle (E-book only) heeft uitgebracht bij Luitingh-Sijthoff.
Door haar voorgaande werk in Er was eens (Femme bundel) was ik zeker nieuwsgierig naar meer.
Met dank aan Tamara Haagmans en de uitgerij Luitingh-Sijthoff voor het verstrekken van een recensie exemplaar.

 

Italiaanse toestanden is een heerlijk en romantisch kort verhaal van Tamara Haagmans, bekend van Plankenkoorts, De mooiste dag van je leven en Alles op het spel.

Fleur heeft geen idee in wat voor toestanden ze terecht komt als ze door haar werkgever naar Italië wordt gestuurd om de mysterieuze miljonair Stephano Visconti op te sporen en op de foto te zetten. Dat is namelijk makkelijker gezegd dan gedaan, want het is tot nu toe geen enkel roddelblad gelukt om een goede foto van hem te maken. Na enkele hopeloze pogingen om bij Stephano in de buurt te komen, komt Fleur in contact met Raoul, een oude bekende. Ze had niet gedacht hem ooit nog te zien. Het lot lijkt haar gunstig gezind, want hij blijkt Stephano’s chauffeur te zijn! In de hoop dat ze via Raoul bij Stephano in de buurt kan komen, gaat ze met hem op date. En stiekem vindt ze dat helemaal niet erg…

Omdat dit boek maar 77 pagina’s telt moest het verhaal natuurlijk meteen op stoom zijn. Persoonlijk vond ik dit begin wel erg prettig want er was geen crap waar je eerst door heen moest ploeteren.
Fleur had een spetterende one night stand met een prachtige Italiaanse man. Doordat ze van haar werk persé naar Italië moet komt ze heel toevallig deze beste man weer tegen.

Knikkende knieën, vlinders in haar buik en een nat slipje zijn het resultaat van alleen een tweede onverwachte ontmoeting.
Fleur leer je al snel kennen en je kan redelijk mee voelen.

Liefde/verliefdheid maakt Fleur helemaal nerveus waardoor ze snel zelf tot de conclusie komt dat wat ze voor haar werk MOET doen niet is wat zij wilt.
Dat Fleur met haar lover samen komen is natuurlijk het doel van het verhaal want het is immers een feelgood.

Als lezer krijg je een plot twitst nog even tegen het einde om het toch even net dat dramatische effect geeft. Voor mij helaas, zag ik dit vanaf het begin al aankomen.
Gelukkig is de man in dit verhaal een super lekker ding en is Fleur een super leuke meid. Dat maakt vrijwel alles weer goed!

Stiekem hoop ik wel meer over Fleur en haar hunk te lezen want vind dat er nog zo veel te ontdekken valt met deze twee personages.


Lang Verhaal Kort

Een heerlijke korte feelgood van Nederlandse bodem. Tamara Haagmans neemt de lezer meteen mee naar een one night stand waarna ze elkaar plotseling weer ontmoeten.
De chemie tussen de personages is voelbaar en er zit weer een goede dosis humor in wat ik erg prettig vind aan haar schrijfstijl.
Helaas was dit boek te snel uit en zou ik wel meer over Fleur haar toch wel boeiende leven willen lezen.


Praktische Informatie

Titel: Italiaanse Toestanden
Serie:
Auteur: Tamara Haagmans
Genre: Feelgood, Romance
Pagina’s: 77
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
ISBN (E-Book): 978902456096
Prijs (E-Book): €2,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. […] is zeker een reden dat zij voor mij een van de betere feelgood auteurs van Nederlandse Bodem is. Italiaanse toestanden was een heerlijke short read. Een volledig boek is zeker ook niet te […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.