Recensie

Blogtour, Weerwolven van Waraine – Eva Linden

Hee Lieve Volgers,

Helaas één hele dag later dan gepland, mijn recensie in het kader van de blogtour rondom Weerwolven van Waraine.

‘Hallo, is daar iemand?’ fluisterde ze. Vlak bij haar knapte er een droge tak. Ze keek om, maar er was niemand te zien. Wie speelde er een spelletje met haar?
Op dat moment hoorde ze een krakende stem. ‘Wie bij de hond slaapt, krijgt zijn vlooien,’ mompelde de stem. ‘En wie in het gezelschap van de Weerwolf vertoeft, moet het ontgelden.’ Angstig deinsde ze achteruit.
Tijdens de zomervakantie van 2002 komen negen jongeren terecht in Waraine, een idyllisch dorpje aan de Franse kust. Door een speling van het lot moeten ze een week lang in hetzelfde vakantiehuis verblijven. Is het puur toeval dat ze samen in het vakantiehuis terecht zijn gekomen, of zit er meer achter?
Na een spelletje ‘Weerwolven van Wakkerdam’ begint een ware nachtmerrie waarbij er gewonden vallen. Waart er een moordenaar rond in de bossen van Waraine? Hun zoektocht naar de dader ontaardt in een koortsachtige heksenjacht naar de Weerwolf. Steeds meer geheimen komen aan het licht en daaruit blijkt dat niemand is wie hij lijkt. Kunnen ze elkaar vertrouwen? Hun detectivespel loopt al snel uit de hand, maar de belangrijkste vraag blijft onbeantwoord: wie is de Weerwolf?

Als eerst Een klein dingetje over de cover, deze vind ik persoonlijk heel erg mooi en maakt mij ook erg nieuwsgierig naar het verhaal. De flaptekst van het boek is zo geschreven dat je meteen getriggerd wordt om het boek te lezen.

In Weerwolven van Waraine ontmoeten we 9 tieners die door het “toeval” met elkaar in een huisje komen te zitten.
3 meisjes en 5 jongens. Wanneer ze allemaal gearriveerd zijn besluiten ze om maar met ze allen daar te blijven omdat het al donker werd buiten. Hier besluiten ze om een spelletje weerwolven van Wakkerdam te spelen.

In Weerwolven van Wakkerdam worden er mensen vermoord door weerwolven. In het spel zijn 2 weerwolven, 2 gewone burgers en één heks, bakker, dorpsslet, ziener en cupido aanwezig. Helaas ontbreekt er een kaartje waardoor er maar één weerwolf in dit spel aanwezig is.

Helaas wordt voor deze 9 mensen het spelletje werkelijkheid. Bram (de bakker) wordt in het spelletje als eerste vermoord. Helaas voor hem is dit ook in zijn echte leven het gevaar.

Voordat echter bekend is wie der was vermoord, brak er een boom die recht op het groepje afkwam en schade aan het terras veroorzaakte.
Van het een kwam het ander en de echte wolf wist iedereen te bespelen tot ze geloofde dat er echt een wolf rondliep in Waraine.

Eva Linden gebruikt alle 9 personages om stukjes verhaal door te vertellen. Door dit zo te doen dat de personages waardoor je het beleeft in het duister tasten krijg je niet meteen alle informatie. Mondjesmaat krijg je stukjes informatie tot in het aller laatste hoofdstuk de wolf het motief van handelen onthuld. Het personage is ook erg in de nopjes met het resultaat.

Doordat het verhaal in heel veel personages wordt verdeelt kreeg ik persoonlijk niet een band met een of meerdere van hen. Dit vond ik erg jammer want de angst die Linden probeerde op te wekken had hierdoor echt veel beter over gekomen.

Voor mijn gevoel is het einde tevens heel erg gehaast, van mij had er best een extra hoofdstuk in gemogen om het wat “rustiger” te laten eindigen.

Het verhaal kwam voor mij iets te traag op gang, maar wanneer je er eenmaal in zit leest het wel lekker weg. Door dit toch wel leuke boek ben ik benieuwd naar meer van Eva Linden haar hand.

 


Lang Verhaal Kort

Een wat traag opbouwend verhaal over 9 tieners die door het “toeval” samen in een huisje komen te zitten. Een potje Weerwolven van Wakkerdam spelen wordt werkelijkheid. Een van de spelers is een echte wolf en vermoord mensen uit het gezelschap. Vanuit alle personages krijg je een stukje verhaal mee en achtergrond over hen. Helaas wordt dit al snel wat druk en zorgt ervoor dat je met geen enkel personage een echte band kan opbouwen en mee kan voelen.


Praktische Informatie

Titel: Weerwolven van Waraine
Serie:
Auteur: Eva Linden
Genre: Thriller, Detective
Pagina’s: 268
Uitgever: We Will Shoot
ISBN (paperback): 9789082750430
Prijs (Paperback): €20,00
ISBN (E-book): 1230004174684
Prijs (E-book): €3,99

Ik geef dit boek:

 

Liefs,

Liz

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Bedankt voor je fijne recensie! Blij dat je van het boek genoten hebt… Ik heb inderdaad gemerkt dat het erg lastig is om zo veel personages te hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.