Recensie

Verlichte Duisternis – Hannah Hill (Duisternis #4)

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,
Vandaag is het tijd voor de laatste recensie in de Duisternis serie van Hannah Hill. Na de openbaring in het laatste deel, Verterende Duisternis kan je gewoon niet anders dan doorlezen. Let wel op, wanneer je de serie nog niet hebt gelezen kan dit mogelijk een paar spoilers bevatten.

Mijn liefde voor Mason was oneindig. We waren twee delen van een geheel dat verbonden hoorde te zijn. En een verbintenis was precies wat ik kreeg.

Elke dag was beter dan die ervoor en ik dacht niet dat we nog gelukkiger konden worden.

Verblind door mijn liefde voor Mason, negeerde ik de scheuren die ons geluk begon te overschaduwen. Al had het de impact van de diepere reden niet kunnen verzachten.

De kloof die daardoor tussen mij en Mason ontstond was nog nooit zo groot geweest. We werden beiden gedwongen alles te geven om te redden wat reddeloos leek te zijn. Toch vonden we licht in de duisternis en bleek onze diepgewortelde liefde groot genoeg te zijn om het dieptepunt te overstijgen. We waren er sterker uitgekomen en niets leek ons nog te kunnen deren.

Niet wetende hoe fout ik het had gehad met die gedachte, kwam op het meest onverwachte moment onze grootse beproeving. Een beproeving dat ons einde kon betekenen.

Wanneer Lauren weer veilig terug is in haar huis en Mason haar een langere tijd negeert barst de bom.
Ze gaat hem opzoeken met de intentie het uit te praten. Natuurlijk gaat dit moeilijker dan gedacht.

Eenmaal alles goed en wel uitgepraat heeft Mason een beslissing genomen die voor Lauren heel erg heftig is.
Haar oma is overleden en ze heeft geen afscheid kunnen nemen. Dat Mason alles doet om haar veilig te houden en zelfs een hele week tijd maakt om haar met haar ouders te laten rouwen ziet ze niet.

Het gaat van kwaad tot erger wanneer Lauren verzwijgt voor Mason dat ze zich niet goed voelt omdat hij dan overbezorgd zou zijn.
De zorgen waren niet nodig, maar dat ze zwanger zou zijn had ze nooit verwacht. Hierdoor wordt Mason nog beschermender over haar.

Wanneer door Lauren haar manipulatieve gedrag Mason overstag gaat en de veiligheid voor Lauren een keer iets minder zwaar opneemt gaat alles mis wat er maar mis kan gaan. Mason en Lauren worden van elkaar gescheiden en Bryan, Andrew, Oliver en Tao kunnen niks doen.

Wanneer er een grote georganiseerde reddingsmissie wordt opgezet om Mason te bevrijden luistert Lauren weer totaal niet waardoor zij zichzelf in gevaar brengt tot ergernis van de andere. Natuurlijk komt alles goed uiteindelijk maar wat de prijs is…

Dit verhaal las weer veel beter en sneller weg dan het voorgaande deel. De spanning, liefde en grote groei van Mason maakte dit deel heel erg goed. Lauren was soms het enige puntje van irritatie omdat ze niet leert van haar fouten.

Hannah Hill weet het boek/de serie wel te eindigen met een happy end voor iedereen. Dit is wel fijn omdat dit echt voelt als een serie die compleet is.

Persoonlijk zou ik graag lezen over Mason zijn tijd van zijn kidnapping en bij Zhang omdat er daar niet veel over wordt losgelaten.
Bryan mag van mij ook een eigen verhaal krijgen want hij verdient ook het geluk.


Lang Verhaal Kort

Een fantastisch einde van de Duisternis serie. Waar in het voorgaande deel, Verterende Duisternis, het verhaal langdradig werd is dat hier totaal niet het geval. Dit boek pakt je meteen en heeft een stuk rozengeur en maneschijn maar ook dat heerlijke duistere randje met een grote lading spanning. Het enige puntje dat voor irritatie kan zorgen is Lauren haar gedrag omdat ze niet leert van haar fouten.


Praktische Informatie

Titel: Verlichte Duisternis
Serie: Duisternis
Auteur: Hannah Hill
Genre: Dark Romance
Pagina’s: 371
Uitgever: SVM Publishing
ISBN (paperback): 9789493030824
Prijs (Paperback): €18,50
ISBN (E-Book): 9789493030817
Prijs (E-Book): €5,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. […] we al van Jij, Ik, Wij, Verwoestende Duisternis,Verlangende Duisternis, Verterende Duisternis, Verlichte Duisternis, De Kerstborrel en Jouw […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.