Recensie

Verterende Duisternis – Hannah Hill (Duisternis #3)

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Sinds de pakketbezorger laatst is geweest, is er weer een lading nieuwe recensie boeken aangekomen.
Gelukkig kon de Duisternis serie van Hannah Hill meteen worden voortgezet.

Met hart en ziel had ik mezelf aan Mason overgeleverd. Ik was kwetsbaarder dan ooit. Door de overtuiging dat Mason net zo veel van mij hield als ik van hem, vond ik de kracht die ik nodig had om te strijden voor onze toekomst.

Vatberaden om Mason te overtuigen van zijn liefde voor mij, ging ik geen uitdaging uit de weg. Ik trotseerde niet alleen hem en zijn verterende duisternis, maar ook mijn eigen angsten.

Niet meer in staat verder te kijken dan mijn eigen verlangen, verloor ik uit het oog wat echt belangrijk was. Tegen beter weten in begon ik Masons grenzen op te zoeken en dreef hem tot het uiterste.

De rollen keerde zich om en maakte dat ik uiteindelijk degene werd die Mason van mijn liefde moest overtuigen. De vraag was alleen of het niet al te laat was.

Zoals in de voorgaande delen van de Duisternis serie pakt Hannah Hill het verhaal meteen op waar deze was gebleven.
Toch voelde dit boek langdradig. De schrijfstijl was wel weer erg prettig.

Waar in het eerste deel, Verwoestende Duisternis het een verhaal vol actie is en je als lezer heel benieuwd ben naar alles vind ik dat hier wat moeilijker.

De relatie tussen Lauren en Mason is zeker bijzonder te noemen omdat het onvrijwillig is begonnen. Lauren begint wel in te zien dat Mason zijn wereld gevaarlijk is, maar blijft naïef. Dit punt irriteert Mason super erg en staat ook heel centraal in dit boek.

Waar Mason echt moeite doet om Lauren gelukkig te maken en haar meer vrijheden te geven lijkt zij steeds meer te willen en te eisen.
Het is begrijpelijk dat ze haar ouders en ook haar eigen vrijheid mist maar soms slaat ze een beetje door.

In het verhaal begrijp ik persoonlijk Mason beter omdat hij altijd haar veiligheid op #1 heeft staan. Waar hier het verhaal een soort vicieuze cirkel is komt er tegen het einde pas echte actie en spanning in naar voren.

Ergens vind ik dit jammer dat het zo lang heeft moeten duren, maar de seksuele scenes zorgde ervoor dat je wel kon doorpakken.
Soms voelde de scenes wel wat ongemakkelijk omdat Lauren dingen tegen haar wil in deed.

Natuurlijk is de relatie niet gezond/normaal te noemen en zou er gezegd kunnen worden dat Lauren leidt aan Stockholm syndroom.
Dat Hannah Hill een fijne schrijfstijl heeft blijft zeker zo, alleen voelde het verhaal meer platonisch.

Het moment dat er wel wat gebeurt is heel kort op het einde waardoor dit echt super snel is gelezen en je als lezer wel in Verlichte Duisternis wilt doorlezen.


Lang Verhaal Kort

Het verhaal is minder sterk dan de twee voorgaande delen. Het voelde als een vicieuze cirkel. Wanneer er echt iets spannends gebeurt wat ook een impact heeft op het verhaal is het boek al bijna uit. Dit vond ik erg jammer. Het einde is dan weer wel zo dat je nieuwsgierig bent naar het vervolg deel, Verlichte Duisternis. De schrijfstijl van Hannah Hill is onveranderd en nog steeds erg fijn om te lezen.


Praktische Informatie

Titel: Verterende Duisternis
Serie: Duisternis
Auteur: Hannah Hill
Genre: Dark Romance
Pagina’s: 278
Uitgever: SVM Publishing
ISBN (paperback): 9789493030800
Prijs (Paperback): €18,50
ISBN (E-Book): 9789493030794
Prijs (E-Book): €5,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.