Recensie

Blogtour, Voorbestemd – Shelena Shorts (Momentum #4)

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Waar ik dacht dat Vervlogen het laatste deel van de Momentum serie was, is dit gelukkig niet het geval. Helaas is het dit keer wel zo, Voorbestemd is het laatste deel is Sophie en Wes hun liefdesverhaal.

Sophie heeft haar negentiende verjaardag overleefd. Maar hoe meer dagen er verstrijken, des te meer duidelijk wordt dat de kans dat ze twintig wordt niet zo groot is. En juist terwijl Sophies vertrouwen in de toekomst afneemt, ziet Wes meer kansen dan ooit. Hij is ervan overtuigd dat de antwoorden voor een mogelijke toekomst liggen in hun herinneringen. Maar al zou Wes Sophie ervan kunnen overtuigen dat er meer zat in hun herinneringen dan ze dacht, dan hadden ze nooit kunnen rekenen op wat hen daarna overkomt. Hun overtuigingen worden onverbiddelijk op de proef gesteld. Is hun leven samen wel echt voorbestemd, of heeft het lot andere plannen? In dit laatste deel van de Momentumserie is maar één ding zeker: tijd is kostbaar, en Sophie en Wes gaan er geen seconde van verspillen.

Waar vervlogen een heel spannend boek was met veel actie en levensbedreigende situaties, was dit boek totaal anders.
Wes en Sophie zijn eindelijk samen en alles gaat goed. Dit maakte voor mij het iets lastiger om in te komen in dit deel.

Het verhaal wordt weer volledig vanuit het perspectief van Sophie verteld wat voor mij een pluspuntje is want je kan echt over de vier boeken een band met haar opbouwen.

Ondanks dat dit verhaal helemaal goed begint, alles is koek en ei. Komt er wel een levens veranderende situatie in naar voren. Sophie was gestoken met een HIV positieve naald en had dit uiteindelijk ook, ze is genezen verklaard. Alleen de bijwerkingen waren heftiger dan gedacht.

Dit versnelt tevens het proces voor Wes om weer “normaal” te worden. Dit redt Sophie haar leven, maar of dit alles oplost?
Door de behandeling van zowel Sophie als Wes in het laboratorium veranderen ze beide. Wes doet alles om haar te redden terwijl hij zelf niet inziet dat hij het zelfde doet.

In dit deel is het Wes die de grootste verandering doormaakt. De lieve, zorgzame en beschermende man die alles voor Sophie over heeft verdwijnt gedeeltelijk. Door zijn verandering is natuurlijk hij zelf ook veranderd.

Sophie moet nu zelf een keer sterk zijn, Wes heeft nu haar onvoorwaardelijk steun nodig. Deze nieuwe situatie voelt wat onwennig, zeker omdat er in dit deel weer een stukje van hun gezamenlijke verleden naar boven komt via Sophie haar dromen.

Waar in dit geval Sophie alles “herinnerd” kan Wes zich maar één specifiek moment herinneren, welke hem ook nog eens veel angst inboezemt.

Voor mijn gevoel was dit verhaal wat langzamer en minder spannend dan de voorgaande delen in de serie. Dat het verleden zich nu heeft afgerond is natuurlijk fijn alleen voelt dit niet als het einde zoals het had moeten zijn.

Dit boek kan wel echt gezien worden als een afsluiting van Sophie en Westons liefdesverhaal. Maar ergens geeft dit deel mij geen voldoening wat ik erg jammer vind. De spanning, romantiek en ook zeker het meeslepende stukje miste ik.

 


Lang Verhaal Kort

In Voorbestemd wordt het verhaal van Sophie en Weston helemaal afgerond. Weston wordt weer een normaal verouderende jongeman en Sophie sterft niet vroegtijdig. De schrijfstijl was weer zoals de voorgaande delen en je kon echt een band opbouwen met Sophie.
Helaas miste in dit deel wel de spanning, avontuur en romantiek waardoor het je echt wist mee te slepen. Het verhaal is af, maar het is niet wat ik er van had verwacht.


Praktische Informatie

Titel: Voorbestemd
Serie: Momentum
Auteur: Shelena Shorts
Genre: Young Adult
Pagina’s: 300
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789492585684
Prijs (Paperback): €17,95
ISBN (E-Book): 9781393847434
Prijs (E-Book): €4,99

Ik geef dit boek:

 

Liefs,

Liz

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.