Recensie

Blogtour, Negentig Seconden – Vannessa Thuyns

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Vannessa Thuyns is inmiddels geen onbekende meer in boekenland. Zij schreef eerder al Knetterverliefd en Vakantievlinders. Vandaag mag in het kader van de blogtour rondom haar nieuwste feelgood, Negentig seconden, mijn recensie gedeeld worden. Met dank aan Dutch Venture Publishing voor het verstrekken van het recensie exemplaar.

Een vrouw heeft niet langer dan negentig seconden nodig om haar date te beoordelen. Na anderhalve minuut weet ze al of die persoon een blijvertje is. (Brits onderzoek, 2012)

Yara leeft voor cijfers, formules en haar succesvolle accountancybedrijf, dus wanneer ze na een grote fout wordt gedwongen een time-out te nemen, komt dat keihard aan. In alle paniek bedenkt ze een list: in plaats van te vertrekken naar een verre vakantiebestemming rijdt ze met haar laptop en een koffer vol dossiers naar de Veluwe. Hiermee doet ze immers haar moeder een gunst en kan ze in alle rust stiekem blijven werken om haar fout te herstellen. In haar ogen is dit een absolute win-winsituatie. Eenmaal daar zorgen veeleisende klanten, een betweterige huisgenoot, een koppige hond en een flirtgrage bruidegom voor de nodige stress en afleiding. Verliefd worden is al helemaal geen optie. Maar dan komt Yara erachter dat er toch een waarheid zit in die “negentig seconden”-formule…

NEGENTIG SECONDEN is een feelgoodroman over beseffen wat er werkelijk toe doet in het leven.

Vannessa Thuyns (1975) is naast het schrijven werkzaam als zangeres en toert al jaren langs de Nederlandse theaters. Als ze niet schrijft of zingt, geeft ze Nederlandse les aan nieuwkomers in Amsterdam. Eerder verschenen van haar hand de romans Knetterverliefd en Vakantievlinders.

In Negentig Seconden maken we kennis met Yara, zij is een workaholic, koffieverslaafde en een sucker voor succes op het werk.
Wanneer zij een grove fout maakt bij de administratie van meerdere bedrijven moet zij van haar beste vriendin met verplichte “vakantie”.

Op dit moment belt haar moeder dat haar hondje Igor ziek is en zij niet op vakantie kan met haar zus. Hier komt een in Yara haar ogen een geniaal plan naar boven. Stiekem werken terwijl haar werk denkt dat ze lekker op vakantie is. Perfect plan, toch?

Eenmaal in haar moeders huis ontmoet ze Gerben. Hij woont doordeweeks op de zolder van haar moeder. Hij is een life coach/werk coach en weet door verhalen al het een en ander van Yara.

Waar Yara eerst zijn bloed kan drinken, groeit dit uit tot meer. Door Gerben pakt ze haar passie voor muziek weer op en leert te ontspannen. Luisteren naar haar eigen gevoel leert zij ook door hem.

Doordat ze via Gerben in contact komt met een bandje gaat Yara weer muziek maken. Onverwachte vrienden maakt ze hier ook. De zangeres van de band is samen een stelletje met de gitarist en de drummer is een biker-achtig figuur dat eigenlijk heel beschermend is.
De nieuwkomers zijn Yara en een bassist die nogal bijzonder is

Voor een optreden dat de band heeft wordt Yara gevraagd om de verdere afspraken met de bridezilla te doen omdat zij de beste is in dit soort situaties. Hierdoor ontmoetten we Thomas.

Het moment dat Thomas (ook wel Tom genoemd) in beeld komt is het meteen vlam in de pan. De chemie spat eraf, alleen hij gaat trouwen!

Vannessa Thuyns heeft weer een heel vlot lezend verhaal geschreven waar Yara een hele grote groei doormaakt. Ze helpt iedereen en weigert zelf geholpen te worden, tot ze haar ogen opent en zelf ook gaat leven.

Dat Yara met een man samen gelukkig gaat eindigen is natuurlijk logisch, maar wie zal het worden?
De lieve Gerben of toch de charmante Thomas?

Aan het einde gaat Yara echt op vakantie en stuurt een paar leuke ansichtkaarten naar haar moeder en haar bandje. Een leuke knipoog naar een voorgaand boek zit er in. Ze schrijft aan haar bandje dat ze KNETTERVERLIEFD is wat mij zeker deed lachen.


Lang Verhaal Kort

Een feelgood met een personage dat veel leert in haar verplichte “vakantie”. De reis naar haar liefde en tevens een reis naar zichzelf goed leren kennen is erg bijzonder. Yara groeit als personage enorm zonder dat dit heel duidelijk in beeld blijft. Twee mannen in haar hoofd en eentje verovert haar hart. De schrijfstijl is weer heerlijk vlot en het boek kon je daardoor niet wegleggen. Stiekem hoop ik op meer van Yara en haar love want hun relatie lijkt me bijzonder net als de reis die Yara echt gaat maken.


Praktische Informatie

Titel: 90 seconden
Serie: 
Auteur: Vannessa Thuyns
Genre: Feelgood, Romance
Pagina’s: 300
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789492585653
Prijs (Paperback): €16,95
ISBN (E-Book): 9781393205586
Prijs (E-Book): €4,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.