Recensie

Preppy, Hij zal je verraden – T. M. Frazier (King #5)

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Na de bom die is gedropt in Bear is meteen Peppy, Hij zal je verraden uit de boekenkast gepakt om door te gaan.  In alle voorgaande delen heb je al iets over Preppy geleerd. Maar wat zijn verhaal is gaat nu worden gedeeld.

Samuel Clearwater, ook wel bekend als Preppy, houdt van vlinderdassen, pannenkoeken, bretels, goede vrienden, leuke momenten, goede drugs en een goede wip.

Hij heeft een helse jeugd achter de rug en leeft het leven dat hij zich altijd had voorgesteld. Als hij een meisje ontmoet, een junkie die op het punt staat aan alles een einde te maken, is hij verscheurd tussen zijn gevoelens voor haar en de verlammende angst dat zij degene zou kunnen zijn die een einde maakt aan het leven waar hij van houdt.

Andrea ‘Dre’ Capulet is uitgeput en moe.

Moe van haar zoektocht naar haar volgende shot. Moe van het doen van dingen die haar maag doen draaien. Moe van het kijken in de spiegel, naar de weerspiegeling van de persoon die ze is geworden. Net als ze besluit er een einde aan te maken, ontmoet ze een man die de loop van hun beide levens voorgoed zal veranderen.

En hun dood.

Voor de meeste mensen is de dood het einde van hun verhaal.

Voor Preppy en Dre was de dood slechts het begin.

Dit is het vijfde boek in de King-serie en is bedoeld om te lezen na Bear.

Aan het eind van Bear, het vierde deel in de King serie komen wij er achter dat Preppy al die tijd niet dood was.
Mijn mond viel letterlijk open en geloven doe je het haast niet.

Helaas voor ons gaar Preppy, Hij zal je verraden niet meteen verder waar het bij Bear is geëindigd. Dit is enigszins vervelend, maar je komt er al snel achter waarom dit wordt gedaan.

In dit deel leert de lezer Preppy zijn verleden kennen. Achter de vrolijke en kleurrijke look van hem schuilt een duister geheim. Zijn verleden jaagt nog steeds op hem. Dit alles veranderd wanneer hij kennis maakt met Andrea.

Zoals tot nu toe in alle delen in de King reeks worden verteld vanuit twee perspectieven, is dat weer het geval.
De schrijfstijl is weer even vlot en heel gedetailleerd waardoor alles gaat leven. Preppy is grof gebekt dus het aantal scheldwoorden ligt in dit deel wel een stuk hooger.

Andrea, ook wel Dre genoemd is een meisje dat verslaafd is een Heroïne en op het punt staat van de watertoren te springen. Wanneer deze poging door Preppy wordt voorkomen is de klik meteen voelbaar vanuit zijn kant.

Andrea haar lichaam is meteen al aangetrokken tot hem, alleen geestelijk wil ze dit niet. Hij is alles wat zij niet wilt maar haar lichaam denkt er telkens anders over.

Wanneer Dre is afgekickt van de Heroïne maakt ze een deal met Preppy. Zij moet hem helpen om Max terug te krijgen door papieren te vervalsen. Dit aspect raakt echter verder naar de achtergrond. Dit is niet hinderlijk want er is zo veel wat er gebeurt.

Wanneer Dre in een wanhoopspoging weer naar de Heroïne wilt grijpen voorkomt Preppy dit en red hiermee weer haar leven. Hij geeft haar een ultieme keuze, wil je leven of dood?

Het moment dat Dre de keus heeft gemaakt eist Preppy haar helemaal op. Zij van van hem en van niemand anders.
Helaas voor Preppy blijven de demonen in zijn hoofd schreeuwen dat hij haar niet kan en mag houden.

Dre en Preppy zijn een dodelijke cocktail. Ze halen het slechtste in elkaar naar boven, maar ook het beste.
Wanneer Preppy echt haar voor de laatste keer wegduwt is het ook echt over voor ze.

Het verhaal speelt zich grotendeels tijdens King zijn gevangenschap af. Wanneer het verhaal oppakt op het moment dat Preppy wordt doodgeschoten komt Dre ter oren dat hij dood is.

Het bericht maakt haar kapot, ze hield, nee houd van hem. Dit alles komt naar voren tijdens haar gesprekken met een psychotherapeut die ze heeft om te helpen bij het afkicken. Wanneer ze van iedereen in haar omgeving naar de vrienden van Preppy moet gaan ben je als lezer op het moment waar het boek is gestopt in Bear.


Lang Verhaal Kort

Ze doet het opnieuw. T. M. Frazier laat de lezers het ware verhaal achter de altijd vrolijke Preppy zien. Het verhaal is een stuk duisterder en ook soms extremer dan de voorgaande delen. Dre en Preppy is een match made in heaven alleen zien ze dit zelf niet.
Doordat dit verhaal zich afspeelt in het verleden kom je niet veel verder. Het boek is zeker een toevoeging en een genot om te lezen.
You gotta LOVE Preppy.


Praktische Informatie

Titel: Preppy
Serie: King
Auteur: T. M. Frazier
Genre: Romance
Pagina’s: 244
Uitgever: SVM Publishing
ISBN (paperback): 9789493030916
Prijs (Paperback): €18,50
ISBN (E-Book): 9789493030909
Prijs (E-Book): €8,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.