Recensie

Blogtour, Liefde zonder oordeel – Anne May (Zorgen voor de Liefde #1)

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Vandaag is het zo ver, de eerste Blogtour van 2021 is een feit. Met deze New Adult van Anne May bijten we het spits af voor de blogtours van 2021.

Als je wilt overleven, kies je met je verstand. Maar als je echt wilt leven, laat je je hart spreken. Vanaf het moment dat haar vader haar vertelt dat hij zal komen te overlijden, is Miriam overgegaan op de overlevingsstand. Iedere keus die ze na die dag maakt, is gericht op overleven. Tot ze niet meer kan en definitief een streep zet door alles wat ze ooit gekend heeft. Gezien haar traumatische verleden is een normale opleiding of baan niet voor haar weggelegd en ze gaat aan de slag als vrijwilliger op de dagopvang in een verzorgingstehuis. Daar ontmoet ze een wel heel bijzondere patiënt. Gideon Asher is vijfentwintig, heeft een ernstig ongeluk gehad en is niet in staat om te praten of te bewegen. Toch lukt het Miriam om stukje bij beetje tot hem door te dringen en met hem te communiceren. Tot ze op zijn geheim stuit. Maar mag ze hem wel veroordelen om wat hij heeft gedaan? Is gebroken voor altijd kapot of kun je elkaar ook helen?

Na het te hebben gelezen van de boekomschrijving sprak dit zeker heel erg aan. Het e-book dat door Dutch Venture Publishing ter beschikking is gesteld telde maar 100 pagina’s. Het verhaal moet dus snel gaan in opbouw om een toch wel complex thema goed uit de verf te laten komen.

Het verhaal wordt verteld vanuit zowel het perspectief van Miriam als dat van Gideon. Persoonlijk is deze schijfstijl altijd wel een voorkeur voor mij dus was dit een prettige verassing. De schrijfstijl van Anne May was voor mij een beetje te voorzichtig voor een New Adult.

De seksuele gedachten die door Miriam haar hoofd heen gaan worden heer oppervlakkig gehouden net zoals wat er precies allemaal met haar is gebeurt. Persoonlijk vind ik dit erg jammer want het personage mist hierdoor een stukje diepgang.

Van Gideon krijgen we wel iets meer informatie over zijn verleden waardoor je meer van hem te weten komt. Dit maakt het dan makkelijk je in te leven. De emoties/gevoelens die hij kan kan je begrijpen alleen werden deze op mij niet goed overgebracht wat dan wel weer jammer is.

De handicap van Gideon en wat ook de mogelijkheden zijn als je een juiste partner hebt vond ik dan wel heel verfrissend en wist hier nagenoeg zelf niks over. De emotionele band die ze delen was heel mooi om over te lezen. Helaas is het doordat dit boek heel dun is dit ook  niet helemaal tot zijn recht gekomen.

Het verhaal heeft zeker heel veel potentie alleen door de tijd sprongen die werden gemaakt aan het eind mis je de revalidatie van Gideon en de band die wordt verstevigd tussen hem en Miriam.


Lang Verhaal Kort

Een heel goed idee wat helaas niet goed is uitgewerkt. De schrijfstijl is ietwat voorzichtig voor een New Adult, maar het leest wel door.
Het verhaal wordt verteld vanuit Miriam en Gideon zijn perspectief wat een voorkeur is voor mij. De personages missen een stukje diepgang en dit is op sommige punten erg jammer.


Praktische Informatie

Titel: Liefde zonder oordeel
Serie: – 
Auteur: Anne May
Genre: New Adult
Pagina’s: 130
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789492585660
Prijs (Paperback): €12,50
ISBN (E-Book):
Prijs (E-Book):

Ik geef dit boek:

 

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

4 Reacties

  1. […] weet tijd voor een Blogtour! Het is vandaag weer tijd voor een boek van Anne May die we kennen van Liefde zonder oordeel. Omdat dit verzorgingshuis heel bijzondere mensen heeft met allemaal een eigen verhaal is vandaag […]

  2. […] toch wel heftig thema. Het verhaal, hoe kort ook wist mij zeker te raken. Anne May kennen we al van Liefde zonder oordeel en Liefde zonder […]

  3. […] Anne May is weer erg prettig en weet goed naar een schokkende onthulling toe te werken. Waar het in Liefde zonder oordeel en Liefde zonder verleden om een man/vrouw relatie ging, is het dit keer een relatie tussen twee […]

  4. […] heeft een introductie gegeven van Ben en Maddy, twee leden van de band waar Gideon (Liefde zonder oordeel) ook deel van […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.