Recensie

Blogtour, Over wezenloze zielen – Merel de Keyzer

Hee Lieve Lezers van DivaBooks,

Dit boek was al eens uitgegeven door Uitgeverij WillowTreez. Nu dit fonds is overgenomen door Dutch Venture Publishing gaat dit boek opnieuw worden uitgegeven. Waar het boek over gaat?

 

Er was eens… Ergens ver weg, diep in het Zwarte Woud, het dorpje Flüstern. Ooit viel dit dorp onder het toezicht van de mysterieuze graaf van Nebelburg. Niemand van de dorpsbewoners had hem ooit gezien, maar iedereen kende zijn donkere vervallen kasteel dat hoog in de bergen stond. Ondanks de geruchten en enge verhalen, die aan de kinderen werden verteld voor het slapen gaan, wist niemand wat er zich werkelijk afspeelde achter de oude kasteelmuren. Daar in Flüstern, vlakbij de Flüsternsee, woonde een meisje met haren als koren en ogen zo groen als lenteblaadjes. Door haar volk onbegrepen en ongeschikt gevonden voor het huwelijk. Dit meisje zou zonder dat zij het wisten hun levens en dat van de graaf voorgoed veranderen. Haar naam was Sieglinde en dit is haar verhaal…

Omdat de paperback die ik van Dutch Venture Publishing heb ontvangen nog van Uitgeverij WillowTreez is, staan er in deze editie nog een paar Vlaams aandoende zinnen. Persoonlijk vond ik dit niet hinderlijk, maar dit wordt buiten de beoordeling gehouden voor dit boek aangezien DVP nog bezig is deze aan te passen en opnieuw uit te geven.

Merel de Keyzer neemt de lezer meteen mee met een sprookjesachtig begin. Persoonlijk kan ik dit altijd wel waarderen omdat je meteen duidelijkheid hebt. De graaf van Nebelburg is een hebzuchtige man, alles wat zijn hart begeert kan die krijgen of kopen. Het enige wat hij niet heeft is onsterfelijkheid. Omdat dit is wat hij begeert sluit hij een deal om dit te krijgen.

Om zijn onsterfelijkheid te behouden moet hij 100 onschuldige mensen offeren bij de volle maan. Dit gebeurt tot de dochter van een vleesgeworden fee wordt geofferd. Zij vervloekt hem en maakt een profetie om de graaf te stoppen. De ziel van haar dochter weet ze te koppelen aan de rivier waar alle gruwelijkheden hebben plaatsgevonden.

Na de schokkende en vlotte intro maak je kennis met Sieglinde. Ze is een meisje met haar als koren en ogen zo groen als lenteblaadjes. Sieglinde is echter onvruchtbaar waardoor er geen man in het dorp is die met haar zou willen trouwen. Sieglinde is daarbij een meisje dat een sterke eigen mening heeft en haar vrouwtje staat.

Wanneer er in Nebelburg een dienstmeid nodig is wordt Sieglinde gestuurd omdat ze zich dan nuttig kan maken. De vreselijke verhalen die als kind worden verteld spoken nog altijd door haar hoofd en natuurlijk is het kasteel super griezelig.

Als lezer ken je de geschiedenis natuurlijk al en weet je welk kwaad en huist. Sieglinde komt langzaam er zelf achter dat de graaf super eng is en dat er met haar leidinggevende ook iets bijzonders is.

Alle informatie die Sieglinde krijgt komt niet goed bij haar binnen. Alles wordt haar pas duidelijk wanneer ze een waarschuwende droom krijgt van de riviergeest. Hier krijgt ze ook de profetie verteld.

Een meisje met haar als koren en ogen als lenteblaadjes geleid door de maan en rivier kan de graaf stoppen.

Dit boek is een sprookje met een heerlijk duister randje en heel spannend. Merel de Keyzer weet een aantal plottwisten aan te brengen waardoor het verhaal een extra lading aan emoties mee geeft.

Eenmaal gestart in dit boek had ik deze snel uit en vond het stiekem jammer dat er niet meer delen waren met meer spanning. Er kwamen een aantal leuke/bijzondere personages in voor waar ik wel meer van zou willen lezen.


Lang Verhaal Kort

Een spannend sprookje waarbij de lezer net iets meer weet dan het personage. Wanneer alles samen komt weet Merel de Keyzer een aantal leuke plottwisten er in te verwerken waardoor er een nog grotere emotionele lading wordt toegevoegd. In dit boek komen we ook een aantal bijzondere personages tegen waar ik eigenlijk wel meer van had willen zien/lezen.


Praktische Informatie

Titel: Over wezenloze zielen
Serie: –
Auteur: Merel de Keyzer
Genre: Fantasy, Young Adult
Pagina’s: 234
Uitgever: Dutch Venture Publishing (Uitgeverij WillowTreez)
ISBN (paperback): 9789403611136
Prijs (Paperback): €17,95
ISBN (E-Book): 9781393943211
Prijs (E-Book): €4,99

Ik geef dit boek:

 

Liefs,

Liz

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.