Recensie

Blogtour – Kerst op het eiland Skye – Kirsty Ferry

Hee Lieve Lezers,

Kirsty Ferry heb ik al eerder boeken van gelezen welke allemaal echt een heerlijke feelgood achter laten.
Vandaag is er weer een recensie over een van haar boeken.
Eerder verschenen van Kirsty Ferry:

Wat zou jij ervoor over hebben om met kerst bij degene te zijn van wie je houdt? Het eiland Skye is een plek vol magie, met name rond de kersttijd, en er is geen plek op aarde waar Zac Fallon liever de kerstdagen zou doorbrengen. Maar hoewel Zac alles heeft wat zijn hart begeert op het eiland, is er toch een iemand die mist, en dat is Ivy McFarlane. Ivy werkte ooit met Zac samen, maar sloeg haar vleugels uit en verhuisde naar Glastonbury. Sindsdien mist hij haar ontzettend. Nu is het bijna kerst en Zac realiseert zich dat Ivy een gat in zijn leven heeft achtergelaten dat hij niet kan verdragen. En dus gaat hij op pad om Ivy op tijd naar Skye te halen om samen kerst te vieren, maar zal het hem lukken voor Kerstmis terug te zijn… en zal Ivy hem wel willen vergezellen? Een nieuw romantisch verhaal van de hand van Kirsty Ferry, bekend van de boeken over het hotel Carrick Park (De betovering van Kerstmis en Zomer op Carrick Park)!

Na twee boeken te hebben gelezen over Carrick park, neemt Kirsty Ferry ons nu mee naar een prachtig eiland in Schotland. Hier maken we kennis met Zac en Ivy. Zac is sieradenmaker en eigenaar van een restaurantje waar ook zijn sieraden worden verkocht. Ivy werkt hier als serveerster en maakt zelf ook sieraden die zij daar verkoopt.

Aan het begin van het boek vertrekt Ivy naar Glastonbury om haar droom na te jagen. Helaas voor haar is het een grote nachtmerrie en slaapt ze op de bank bij haar oude studie vriend Gideon.

Op het moment dat Ivy vertrekt komt Zac er achter dat er in zijn hart een Ivy-vormig gat zit. Door de verhalen die Ivy vertelt denkt hij dat het goed gaat in Glastonbury en besluit uiteindelijk om haar los te laten. Maar voordat hij dit echt kan doen gaat hij haar opzoeken.

Natuurlijk weet je als Feelgood lezer wel dat het allemaal goed komt en dat het om dat lekkere gevoel gaat.
Helaas miste ik de connectie met Ivy en Zac gevoelsmatig waardoor dat lekkere gevoel niet goed door kwam.

Waar in De betovering van Kerstmis ik het boek niet kon wegleggen en deze super snel uit had, kwam ik hier wat moeilijker in het verhaal.

Het eiland Skye spreekt mij persoonlijk dan weer wel aan om meer over te lezen. Graag had ik als lezer meer een klik gehad met de personages en had het boek best iets dikker mogen zijn om wat meer die band te creëeren.


Lang Verhaal Kort

Een leuke feelgood waarbij je mee wordt genomen in het liefdesverhaal van Zac en Ivy. Voor mij zijn helaas de emoties van beide personages niet goed over gebracht waardoor ik niet dat heerlijke zwijmel gevoel kreeg. Het Eiland Skye heeft mij dan weer wel getrokken want er zijn nog meer personages die aanwezig zijn en zeker ook interessant zijn en waar ik graag meer van zal lezen.


Praktische Informatie

Titel: Kerst op het eiland Skye
Serie: –
Auteur: Kirsty Ferry
Genre: Feelgood
Pagina’s: 160
Uitgever: Choc Lit NL
ISBN (paperback): 9789492585608
Prijs (Paperback): €12,50
ISBN (E-Book): 9781393989233
Prijs (E-Book): €3,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.