Recensie

Blogtour, Semper Fi – Ellen Lina

Hee Lieve Lezers,

Van uitgever Ellessy Crime en natuurlijk Ellen Lina heb ik de mogelijkheid gekregen om de nieuwste thriller te lezen en recenseren. Het genre crime/misdaad is niet iets wat ik vaak lees, maar wel vaak kijk op televisie.

Helena Dijks is achttien jaar wanneer zij in Amsterdam op kamers gaat met vriendin Kim. Binnen een week gaat het totaal verkeerd. Kim raakt vermist nadat zij is uit geweest met een jongen, James Rietberghen. In hun zoektocht naar Kim, komen James, Helena en Kjell – Kims broer – nader tot elkaar. Ze vinden Kim er helaas niet mee terug. Bijna twintig jaar later is Kim nog steeds niet gevonden.

Helena heeft inmiddels een indrukwekkende schrijfcarrière opgebouwd. Ze is getrouwd met Kjell en is moeder van zoon Senn. James zit in de gevangenis. Helena heeft een flink trauma overgehouden aan haar tijd in Amsterdam, maar dat komt niet alleen door de verdwijning van Kim. Helena kreeg te maken met Semper Fi, een zelfbenoemd dispuut – bestaande uit negen jongens – woonachtig op de Oudezijds Voorburgwal. Eigenaar van het pand? James Rietberghen. Over deze tijd, over wat haar is overkomen en de verdwijning van Kim, heeft Helena het boek Nemesis geschreven. Maar wanneer naar buiten komt dat Nemesis wordt gepubliceerd, wordt het leven van Helena en haar gezin ernstig in gevaar gebracht.

Wat is er gebeurd in Amsterdam? Wie bedreigt Helena? En wie kan ze nog vertrouwen?

Semper Fi is een misdaadboek waar een aantal heftige thema’s in voor komen. Verkrachting, moord, verdwijning en manipulatie zijn de onderwerpen die erin voor komen.

Ellen Lina begint het boek in het heden en naar mate je verder leest krijg je kleine stukjes informatie.
Wat ik erg prettig vind is dat er een datum/periode indicatie is aangegeven en het personage waardoor het wordt beleeft.

De hoofd verhaallijn wordt echter consequent verteld vanuit Helena’s perspectief. Helena is een vrouw van middelbare leeftijd die in haar studententijd in aanraking is gekomen met James. Hij is de man waar zij smoorverliefd op wordt.

Als lezer kom je er al snel achter dat Semper Fi een geheime organisatie is waar meisjes/vrouwen meermaals op brute wijze worden verkracht terwijl mensen online live mee kunnen kijken. Daarbij is Femper Fi de naam van de rechtszaak die wordt opgezet tegen deze organisatie/studentenvereniging.

Tijdens dit hele proces staat de vermissing van Helena’s beste vriendin Kim centraal. Door alle informatie die mondjesmaat wordt vrijgegeven komt de lezer meer en deels te weten over de lugubere acties van Semper Fi en verdwijnt Kim een beetje naar de achtergrond.

De schrijfstijl van Ellen Lina vind ik persoonlijk erg fijn en is ook zeker toegankelijk voor de beginnende crime lezers.
De angstgevoelens van Helena worden op mij goed overgebracht en de personages worden meer dimensionaal doordat je stukjes via hun ogen ervaart.

De heel erg beeldende schrijfstijl van Helena haar gruwelijke ervaringen maakt dat ik soms met tranen in mijn ogen en kippenvel op mijn lijf door las. Hoe gruwelijk alles ook is, je kan niet stoppen met lezen.
Wanneer je het boek dicht slaat voelt het alsof je een leven hebt geleefd dat niet het jouwe is, maar je wel raakt.

Door het toch wel iets wat open einde hoop ik meer te gaan lezen over Helena en haar gezin, zeker na wat ze in dit prachtig geschreven boek hebben mee gemaakt.


Lang Verhaal Kort

Een prachtig geschreven boek met een aantal heel aangrijpende thema’s. De schrijfstijl van Ellen Lina is heel beeldend en de emoties van Helena weten je echt te pakken. Hoe gruwelijk alles ook is je kan niet stoppen met lezen, kippenvel over mijn hele lichaam en tranen in mijn ogen. Zo goed geschreven en de informatie wordt zodanig gegeven dat je als lezer mee kan puzzelen.


Praktische Informatie

Titel: Semper Fi
Serie: –
Auteur: Ellen Lina
Genre: Thriller
Pagina’s: 351
Uitgever: Ellessy Crime
ISBN (paperback): 9789086604227
Prijs (Paperback): €20,25

Ik geef dit boek:

 

Liefs,

Liz

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.