Recensie

Blogtour, Storm & Structure – Mariëlle Brouwer (Structure #4)

Hee Lieve Lezers,

Voorlopig is dit het laatste deel van de Structure serie en dus ook helaas een afscheid van de band.
Deze recensie staat al een poosje te wachten om door jullie gelezen te worden als onderdeel van de blogtour.

Vijf jaar geleden werd Sils hart aan stukken gereten.
Vandaag de dag is het nog steeds kapot.
Hij heeft de liefde afgezworen en doet nu alleen nog maar aan losse flings.
Hij is ervan overtuigd dat hij relaties kapotmaakt.
Na vijf jaar staat Alexa weer voor zijn neus.
Herinneringen komen boven en het vertrouwen is weg.
Hoe zit het met gevoelens?
Heeft Alexa spijt van wat er is gebeurd?
Kan Sil haar ooit vergeven, of is het echt einde verhaal?

Nu Mika en Lilly en Noah en Poppi elkaar hebben gevonden is de losgeslagen Sil de enige die nog zonder partner achter blijft. Want Daan heeft Milan, ook al hebben we hun verhaal nog niet gehoord. Dit deel komt hopelijk dit jaar nog uit.

Zoals in de voorgaande delen van de Structure reeks heeft Mariëlle Brouwer weer het verhaal verteld vanuit twee perspectieven. Dit zijn natuurlijk het perspectief van Sil en dat van Alexa.

Sil hebben we natuurlijk al veel van gehoord en gezien. Maar wie deze jongen echt is, komt pas naar boven wanneer hij zijn jeugdliefde Alexa weer tegen het lijf loopt. Alexa heeft Sil zijn hart in duizend stukjes gebroken en daardoor verloor Sil geloof in de liefde en verloor zijn vertrouwen in vriendschap.

Waar Sil altijd voor zijn vrienden en ook de dames van Structure klaar staat, heeft hij zelf niemand. De enige waar hij wel dingen mee deelt is Lily, maar zelfs zij krijgt niet alles te horen. Pas als Lily echt gaat trekken komt alles er uit en kan zij hem een duuwtje in de goede richting geven.

Alexa hebben wij als lezer nog niet eerder ontmoet. Alexa is een blond meisje met helder blauwe ogen. Ze is gek op skateboarden en werkt in een tattoo shop. Zij was vroeger heel ambitieus, maar door toedoen van andere is haar leven niet gegaan zoals zij dat eigenlijk wilde en voor zich zag.

Dat Mariëlle goed uitgewerkte personages met veel diepgang en dus meerdere kanten kan creëren en ook laten leven, dat wisten wij natuurlijk al. Dat de boeken geen “simpele” pulp boekjes zijn was ook al bekend, maar of ze dit ook met de rest van de serie zou kunnen waarborgen twijfelde ik een beetje over.

Gelukkig weet Mariëlle de lat weer hoger te leggen en nu zelfs met nog een paar tijdsprongen er in verwerkt. Door deze sprongen krijgt de lezer inzicht in het verleden dat Sil en Alexa hebben gedeeld. Daarbij kwam ook de waarheid naar boven over de grote Waarom-vraag.

De reis en ook emotionele achtbaan waar Sil en Alexa zich in bevinden is heerlijk om te lezen. Persoonlijk had ik niet super veel met Alexa, maar Sil is echt een gozer die iemand verdient die echt van hem houdt.
Voor je het boek blij dicht doet komen er helaas een paar nare dingen van Daan zijn relatie naar boven. Dit maar mij echt super nieuwsgierig naar het volgende deel.

Sil en Alexa zijn gelukkig en gaan bouwen aan de weg, Mika heeft Lily en Noah heeft zijn Poppi kunnen veroveren. Nu blijft alleen onze Daan (ook wel Verwijft) nog over om zijn ultieme geluk te vinden of te houden.


Lang Verhaal Kort

Een weer vlot geschreven verhaal met personages die veel diepgang hebben. Doordat de personages zo goed zijn uitgewerkt voelen ze als vrienden die problemen hebben en je eigenlijk wilt helpen. Mariëlle brouwer heeft de lat weer hoger gelegd en heeft zichzelf weer van haar beste kant laten zien. Sil en Alexa’s verhaal was verfrissend en toch ook een spel van aantrekken en wegduwen. Gelukkig sla je het boek wel met een blij gevoel dicht, wetende dat ze elkaar gevonden hebben.


Praktische Informatie

Titel: Storm & Structure
Serie: Structure
Auteur: Mariëlle Brouwer
Genre: Romance
Pagina’s: 350
Uitgever: Duntax Books
ISBN (paperback): 9789082663068
Prijs (Paperback): €19,50
ISBN (E-book): 9789082663075
Prijs (E-book): €4,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.