Recensie

Blogtour, Vervlogen – Shelena Shorts (Momentum #3)

Hee Lieve Lezers,

Vandaag is het eindelijk zo ver! het laatste deel van de Momentum trilogie is er. Na het lezen van Gebroken wilde ik super graag weten hoe het verhaal van Wes en Sophie verder ging dat ik super blij ben aan deze blogtour mee te doen zodat ik het boek alvast kon lezen en recenseren voor jullie.

De achtenveertig uur die Sophie Wes gaf na zijn ontvoering zijn allang verstreken. Haar geduld wordt dan ook tot het uiterste gedreven. Hun lot samen blijft onzeker, maar dat zijn ze inmiddels gewend. Toch lijkt de toekomst niet het enige waar ze bang voor moeten zijn… hun grootste angst is dichterbij dan ze denken. Al snel blijkt dat Sophie en Wes samen niet sterk genoeg zijn om hun lot te ontvluchten. Maar in ruil voor hulp moeten ze wel hun grootste geheim blootgeven. Ondertussen tikt de tijd door en blijven de donkere wolken zich opstapelen. Hoe ver ga je voor een toekomst die niet eens zo zeker is?
Vervlogen is het derde, razend spannende deel in de mysterieuze Momentumserie van Amerikaans auteur Shelena Shorts.

Vervlogen pakt gelukkig meteen het verhaal op waar Gebroken is geëindigd. Het eerste wat mij tijdens het lezen opviel, is dat er in dit boek een stukje vanuit twee perspectieven werd vertelt.
Natuurlijk is Sophie het personage waardoor eigenlijk 80% wordt beleefd. Maar terwijl Wes is ontvoerd en dus niet bij Sophie is, wordt het beleefd vanuit het perspectief van Dr. Carter.

Dokter Carter is een bijzonder personage want hij leeft ervoor om mensen beter te maken, maar werkt aan het project waar Wes en Sophie eerder mee zijn geconfronteerd. De overheid wilt een super leger creëren. Helaas komt Dr. Carter hier op een nare manier achter en besluit daardoor Wes te helpen ontsnappen. Weston helpen te ontsnappen uit de geheime legerbasis is helaas voor Dr. Carter niet zonder gevolgen.

Wanneer Wes weer veilig bij Sophie terug is, worden er geen stukken verhaal meer verteld vanuit Dr. Carter zijn perspectief en wordt het verhaal weer wat rooskleuriger. De liefde tussen Wes en Sophie bloeit op, maar persoonlijk voelde ik het niet zo goed als ik had gehoopt. De emotie wordt voor mij in dit deel minder goed overgedragen.

Waar in Gebroken heel veel spanning zit, mis ik dat voor mij een beetje in dit deel. Het ontsnappen uit het laboratorium en nog een paar kleine scenes zijn zeker veelbelovend maar naar mijn smaak iets te summier. Dit had van mij wat uitgebreider gemogen om het spannender te maken.

De schrijfstijl van Shelena Shorts wist mij wel weer meteen op te pakken en mee te nemen in het liefdesverhaal van Wes en Sophie. Het klink misschien een beetje cliché, maar het einde was wel te voorspellen. Natuurlijk is dat enigszins logisch aangezien het vergelijkbaar is met Twilight waar het ook uiteindelijk goed komt.
De weg er naartoe over de drie boeken was zeker heel goed en erg leuk. Alleen voelde het einde van dit boek niet als een echt einde.

Mijn gevoel zegt mij dat er meer gaat gebeuren met Sophie en Wes want het einde is echt open waardoor ik hoop dat Shelena Shorts een vierde en laatste deel schrijft om dit echt af te sluiten en de laatste puntjes op de i te zetten.


Lang Verhaal Kort

Het verhaal van Sophie en Wes gaat door waar het gestopt is. Shelena Shorts weet de lezer meteen weer mee te voeren in hun levens. Waar om Gebroken veel spanning zat was dat hier op een paar momenten uitgezonderd na een stuk minder aanwezig. Dit vond ik erg jammer en maakte het verhaal meer rooskleuriger naarmate het einde naderde.
Dat Sophie en Wes samen zouden eindigen was natuurlijk te voorspellen, maar hoe het boek dan eindigd geeft mij het gevoel dat het verhaal nog niet is afgelopen.
Ik hoop dat Shelena Shorts nog een vierde en laatste deel schrijft om alle losse eindjes aan elkaar te breien.


Praktische Informatie

Titel: Vervlogen
Serie: Momentum
Auteur: Shelena Shorts
Genre: Young Adult
Pagina’s: 300
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789492585592
Prijs (Paperback): €17,95
ISBN (E-book): 9781393859666
Prijs (E-book): €5,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Rebecca zegt:

    Gelukkig is het geen trilogie en is er dus nog een vierde deel op komst 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.