Recensie

Blogtour, Tot onze wegen scheiden – Emma Anna

Hee Lieve Lezers,

Emma Anna kennen we natuurlijk al! vandaag in het kader van de blogtour rondom haar boek Tot onze wegen scheiden deel ik mijn recensie.

Eerder verschenen recensies van Emma Anna:

Wat als je gevangen zit in je eigen leven?
De eenentwintigjarige Ada woont al haar hele leven in het strenggelovige dorpje Breesden.
Wanneer ze een paar weken voor haar huwelijk voor haar studie in Roosendaal moet zijn, ontmoet ze door omstandigheden de jongere Belen, zoon van een Griekse restauranteigenaar.Ze krijgt een baantje als serveerster aangeboden en hoewel ze weet dat haar ouders het nooit zouden goedkeuren, zegt ze ja.
Ada probeert krampachtig haar twee verschillende levens gescheiden te houden tot de grote dag.
Vanaf dan zal ze de rol van plichtsgetrouwe echtgenote moeten spelen.
Maar naarmate die dag dichterbij komt, trekt ze meer en meer naar Belen toe.
Er ontstaat een oprechte en open vriendschap; iets wat ze nog nooit eerder heeft ervaren.
Ada begint te beseffen dat de waarden en normen die ze haar hele leven al met zich meedraagt door Belen in gevaar komen, maar hem en zijn vrije leven loslaten is niet gemakkelijk als ze diepere gevoelens voor hem krijgt. Kan ze een andere weg inslaan als ze tegelijkertijd bang is voor de mensen die haar zouden moeten beschermen?

Doordat Blijf bij mij zo goed was waren mijn verwachtingen voor Tot onze wegen scheiden wel op een redelijke hoogte gezet. Emma Anna heeft met deze New Adult een gemeenschap gebruikt waar veel vooroordelen over zijn en dus ook meningen.

In Tot onze wegen scheiden volgen we Ada Jongen.  Ada komt uit de Bible Belt en leeft in de “zwarte kousen” kerk gemeente Breesden. Doordat Ada haar opleidingsinstituut in Middelburg sluit en zij verplicht naar Roosendaal moet om haar opleiding tot verpleegkundigen ontmoet zij Belen.

Belen is de zoon van de eigenaar van Mythos. Omdat Ada ineens geen saldo heeft op haar rekening kan ze niet van Roosendaal terug naar huis reizen. Door even te werken als serveerster bij Mythos verdient ze geld en ontdekt ze een andere kant van zichzelf.

Doordat Ada onbekende gevoelens krijgt voor Belen op de vrijdagen dat ze hem ziet weet ze niet meer hoe alles zit. Haar geloof, Familie en aanstaande huwelijk met Robert bestaan allemaal niet als ze met Belen is. De nieuwe Ik die Ada leert kennen vind ze eng, maar tegelijkertijd vind ze het leuk en spannend.

Natuurlijk komt de waarheid uit en begint een ware achtbaan aan emoties los te komen bij Ada. Deze emotie weet Emma Anna bij mij heel goed over te brengen en heb dus meermaals moeten huilen tijdens het lezen.
De onderwerpen die worden aangesneden kunnen worden gezien als heftig, dit zijn ze zeker, maar het is zo geschreven dat het niet een deprimerend verhaal wordt.

Gelukkig kan je dit boek wel met een smile op je gezicht. Het verhaal lees heel vlot weg en er kan als persoon je makkelijk in Ada verplaatsen. Het boek heb ik dan ook in een kleine 3 uur uitgelezen en het boek voelt helemaal compleet. Zeker een aanrader als je een leuke New Adult stand alone zoekt.


Lang Verhaal Kort

Een verhaal waarbij twee verschillende “werelden” elkaar treffen door het toeval. De strikt gelovig opgevoede Ada leert een andere kant van zichzelf kennen en weet niet wat ze zelf precies wilt. Doordat Ada haar eigen leven geheim houd voor Belen ontstaan er problemen. De waarheid komt uit en alles stort in elkaar.
Wanneer je een leuke stand alone New Adult zoekt is dit boek zeker een aanrader. Het bevat alle elementen die ik van een New Adult mag verwachten.


Praktische Informatie

Titel: Tot onze wegen scheiden
Serie:
Auteur: Emma Anna
Genre: New Adult, Romance
Pagina’s: 300
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789492585578
Prijs (Paperback): €16,95
ISBN (E-book): 9781393690016
Prijs (E-book): €4,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.