Recensie

Blogtour, Van Slag – Suzanne Peters

Hee Lieve Lezers,

Dutch Venture Publishing publiceert niet alleen young adult verhalen, maar ook New Adult. Dit genre is voor mij een guilty pleasure dus kon ik niet anders dan mij opgeven voor de blogtour van Suzanne Peters haar nieuwste boek, Van Slag.

‘Je hebt een topmotivatie, dat heeft je altijd al gesierd,’ zei hij. ‘Maar zo kun je niet op topniveau sporten.’ De directeur van de school keek haar niet eens aan terwijl hij haar aansprak. ‘We moeten denken aan je genezingsproces. Als je nu weer geblesseerd raakt, ben je nog verder van huis.’

Evi slikte. Dit waren de woorden die ze niet wilde horen.

Hij keek haar met medelijden aan. ‘Begin volgend jaar vers aan de opleiding. Het is beter om dit schooljaar niet verder af te maken.’

Ze hapte naar adem. Meende hij dit nou? Het voelde alsof de grond onder haar wegzakte.

Door een blessure valt Evi’s schooljaar in het water. Ze besluit tijdelijk in het lokale zwembad te gaan werken, waar ze een sexy waterpolospeler ontmoet – en de aantrekkingskracht tussen hen lijkt wederzijds. Ze begrijpt dan ook niet waarom Mick haar zo op afstand houdt…

Steven klikte de melding aan waarin hij was getagd in een bericht. Van de eerste foto ging zijn hart als een razende tekeer. Daar stond hij. De selfie die Christina van hen had gemaakt. Hij met een scheve grijns en een wazige blik in zijn ogen. Zij zwoel en sexy, zoals hij haar zich herinnerde. De tweede foto was er eentje van Christina’s bed en de grote hoeveelheid bloed op het hoeslaken en het kussen. In het licht leek het nog gruwelijker dan de vorige avond.

Wat een geweldige nacht had moeten zijn, eindigt voor Steven in een nachtmerrie. Voor hij er erg in heeft, wordt hij op Facebook valselijk beschuldigd van verkrachting. De macht van social media is groot en al snel is hij een paria in eigen stad. Hoe kan hij zijn leven herpakken?

Twee mensen die worstelen met pijn die ze liever niet laten zien. Twee levens die op onverwachte wijze met elkaar in aanraking komen.

‘Een spetterend boek waar je nog dagenlang door van slag zult zijn’ – Tamara Haagmans, feelgoodauteur bij Luitingh Sijthoff

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, Wat een GEWELDIG boek was dit zeg. Heb deze in 3 uurtjes helemaal uitgelezen en kon het gewoon niet wegleggen. Het verhaal over Evi en Steven is zo realistisch geschreven dat het zo in mijn eigen omgeving zou kunnen zijn gebeurt.

In Van Slag worden de verhalen van Steven en Evi verteld. Evi is een fanatieke sportieve meid die door een blessure verplicht haar sportopleiding een jaar moet staken. Door dit ongeluk ontmoet ze Mick. Hij is een mysterieuze jongen die heel introvert overkomt en soms een stukje van zichzelf laat zien.

Met Evi krijg je als lezer een soort vriendschap, ze is lief, vriendelijk en een doorzetter. Met Steven aan de andere kant kreeg ik persoonlijk een veel sterkere band omdat hij in zo een nare en vervelende situatie is beland wat niet eens zijn eigen schuld is.

Een kleine spoiler, Steven wordt vals beschuldigd van verkrachting en door sociale media weet iedereen wie hij is en wat hij dus zogenaamd gedaan heeft. Het erge is dat dit soort dingen in het echt ook kunnen gebeuren. Mijn bloed kookte meteen door deze hele situatie.

De levens van Steven en Evi lijken in eerste instantie niks met elkaar gemeen te hebben. Suzanne Peters heeft het verhaal zo opgebouwd dat hoe de vork in de steel zit pas tegen het einde echt bekend is. Als lezer kan je een vermoedde hebben van hoe het zit, maar dit blijft gissen omdat ze het heel goed heeft ingepakt.

De schrijfstijl wist mij meteen te boeien en vast te houden tot dit boek uit was. Het enige min puntje vond ik dat de laatste 2 á 3 hoofdstukken alles ineens zo snel ging dat ik geen tijdsbestek er aan kon vastmaken. Daar tegenover staat dan wel, dat je dit boek na een emotionele rollercoaster toch met een glimlach dicht doet.

Stiekem vind ik het jammer dat het verhaal van Steven en Evi zo snel uit was. Natuurlijk hoop ik meer werk van Suzanne Peters bij Dutch Venture Publishing te zien verschijnen want alles kan zo echt gebeurt zijn. Chapeau!


Lang Verhaal Kort

Een GEWELDIG realistisch geschreven verhaal die de lezer vanaf de eerste bladzijde weet te pakken en vast te houden. De lezer wordt mee genomen in een rollercoaster van emoties en krijgt een band met Steven en Evi.
De kracht van socialmedia wordt hier eer eens goed benadrukt en dit keer in het negatieve, want ja deze zijn er ook!
Graag lees ik meet van Suzanne Peters want dit verhaal zat zo goed in elkaar dat de lezer alleen een vermoedde kan hebben hoe alles echt zit.


Praktische Informatie

Titel: Van Slag
Serie:
Auteur: Suzanne Peters
Genre: New Adult, Romance
Pagina’s: 300
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789492585547
Prijs (Paperback): €16,95
ISBN (E-book): 9781393051862
Prijs (E-book): €4,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.