Recensie

Blogtour, De Ademdief – Miranda Peters

Hee Lieve Lezers,

Dutch Venture Publishing heeft binnenkort weer super veel leuke boeken die uitkomen dus mag ik vandaag als onderdeel van de blogtour rondom De Ademdief van Miranda Peters mijn recensie delen. Miranda kennen we al van de Gaia trilogie (Hart van glas, Hart van vuur en Hart van smaragd)

Dood de Ademdieven.
Vernietig de magie.
Verbreek de vloek.

Dat is de levensmissie van de Jagers van Artames. Pas wanneer alle Aspiratar – mensen met een magische gave – zijn uitgeroeid, wordt een eeuwenoude vloek verbroken die Jagers laat sterven op hun twintigste verjaardag. Dat is de opdracht en dat is wat er zal gebeuren. Tenminste, in theorie. Want de Aspiratar weten al meer dan tweeduizend jaar uit handen van de Jagers te blijven.
Thalia leidt samen met haar acht jaar jongere zusje Livia een nomadenbestaan, vanaf het moment dat de Jagers hun ouders doodden. Al vijf jaar lang geneest ze mensen en gaat ze tot het uiterste om haar zusje te beschermen. Maar wanneer ze op een avond Jager Quinn ontmoet en ze elkaar genade tonen, neemt haar leven een onverwachte wending en moet ze voor de zoveelste keer vluchten.
Quinn zet de achtervolging in en is vastbesloten zijn fout recht te zetten. De Ademdief laat hem niet los en hij wil antwoorden, niet wetende dat dat nog meer vragen op zal roepen. Alles waar ze in geloven en voor vechten blijkt namelijk niet zo zwart-wit als gedacht. Thalia wordt gedwongen samen te werken met Quinn om een onverwachte gezamenlijke vijand te verslaan, maar hoe moet dat als je geleerd hebt op niemand anders te vertrouwen dan jezelf? En wat als je als Jager gevoelens krijgt voor iemand die je uiteindelijk moet vermoorden om zelf een toekomst te hebben?

Het is Miranda Peters weer gelukt! Doordat ik de Gaia trilogie zo goed in elkaar vond zitten waren mijn verwachtingen voor dit boek hoog. Miranda Peters weet alles weer te overtreffen met dit eerste deel van De Ademdief.

In De Ademdief maken we kennis met Thalia, zij is een aspiritar en red mensen die op het randje van de dood balanceren door ze levensadem te geven. Het eerste wat je merkt is dat ze alles over heeft voor haar zusje Livvy. Vluchten doet ze al haar hele leven voor de jagers die op alle aspiritar jagen. Thalia is tevens een van de twee vertel perspectieven.

Quinn is het andere personage waardoor we dit boek beleven, hij is een jager die Thalia moet doden om de bestaande vloek op de jagers te verbreken. Wanneer Quinn “faalt” zijn taak uit te voeren en genade toont beginnen de normen en waarden waarmee hij is opgevoed te wankelen.

Tijdens dit verhaal blijven Thalia en Quinn na hun aanvaring in het huisje elkaars pad kruisen. De gevoelens van verlangen en verbinding is bij beide personages aanwezig en zorgt voor een aantrekkingskracht waar je eng van wordt. De andere personages zoals Livvy, Mia en Jurian spelen een belangrijke rol maar hoor je niet super veel van verder.

Mia en Jurian zijn een stelletje dat meer weet dan ze in eerste instantie willen laten zien/merken. De klik tussen Thalia en Mia is meteen merkbaar. Gaande weg worden steeds meer dingen duidelijk en gaat het verhaal steeds verder de diepte in.

Wanneer de lezer denkt te hebben uitgevonden hoe het allemaal werkt en hoe het zit, komen er meer stukjes informatie bij die ervoor zorgen dat er meer vragen dan antwoorden komen. In het laatste hoofdstuk komt wel een hele hoor informatie ineens naar boven waar je van duizelt en je realiseert dat je eigenlijk maar heel weinig weet.

Tijdens het lezen van de hoofdstukken die zijn geschreven vanuit Quinn zijn perspectief merk je dat hij bij alles zijn vraagtekens zet en niet zo goed weet wat hij zelf wilt. Quinn weet alleen hoe hij een jager kan zijn en dat hij geen vragen mag stellen. Gelukkig veranderd hij door de omgang met Thalia en ontwikkeld hij zich langzaam tot een completer personage.

Thalia aan de andere kant, is voor mijn gevoel al een complex personage maar ze laat zichzelf niet echt zien. Ze laat het achterste van haar tong zien waardoor ik persoonlijk haar heel intrigerend vind en ze ook heel boeiend blijft.


Lang Verhaal Kort

Een geweldig eerste deel van een trilogie waarbij je adem wordt weg genomen. De wereld van Apriritar en jagers zit totaal anders in elkaar dan hoe het op het eerste gezicht lijkt. Aan het eind van dit boek blijft de lezer met een hele hoop vragen achter en kan niet anders dan verlangen naar het volgende deel.


Praktische Informatie

Titel: De Ademdief
Serie:
Auteur: Miranda Peters
Genre: Young Adult
Pagina’s: 300
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789492585585
Prijs (Paperback): €17,95
ISBN (E-book): 9781393409342
Prijs (E-book): €4,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.