Recensie

Blogtour, IJzerhart – Mara Li

Hee Lieve Lezers,

Vandaag de eerste blogtour van een hele reeks blogtouren op het programma. Niemand Minder dan Mara Li bijt het spits af. Haar kennen we al van Half Face en de gave van Selki trilogie.

De jonge weefster Cliona heeft haar leven lang al last van onheilspellende dromen. Wanneer haar onderkomen door een vreemd ongeluk verwoest wordt, vindt ze onderdak bij de monniken die haar ooit als baby in het woud hebben gevonden. Maar haar leven raakt pas echt in een stroomversnelling als een nieuwe landheer zijn intrek neemt in de nabijgelegen Eikenburcht en zijn oog op haar laat vallen.
Hoewel Heer Declan een charmant en ruimhartig man lijkt te zijn, heeft Cliona toch het gevoel dat hij een duister geheim heeft. Bovendien doet zijn zwijgzame dienstknecht Cú er alles aan om haar weg te jagen. Maar wat als er een oude magie tot leven wordt gewekt en Cliona’s dierbaren in gevaar komen? Zal Cú bereid zijn om aan haar zijde te vechten of zal hij haar verraden?
Een prachtig geschreven fantasyverhaal met als setting het Ierland van de tiende eeuw.

 

Door mijn eerdere ervaring met Mara Li haar schrijfstijl en de nieuwsgierig makende flaptekst moest ik dit boek gewoon lezen. Eenmaal in dit boek begonnen liet het mij eigenlijk niet meer los. Zo erg zelfs dat ik over het boek droomde en hoe dit mogelijk verder ging.

In IJzerhart volgen we de jonge weefster Cliona. Zij is een toegankelijk personage wat veel geheimen heeft. Het leuke is dat Cliona zelf niet eens goed weet wie zij precies is en wie haar ouders zijn. Wanneer haar huis afbrand en ze is gered door een droom, gaat ze wonen bij de monniken.

De warmte die hier als een warme deken over Cliona wordt gelegd is als lezer ook voelbaar en erg prettig. De plotselinge ontmoeting met Cú en Heer Declan en zijn vrouw Maeve is ook bijzonder te noemen. Je voelt als lezer dat er dingen niet kloppen maar je kan de vinger er niet op leggen.

Zoals verwacht na zo een goed boek als Half Face weet Mara Li het verhaal zo te vormen en twisten dat wanneer alles op zijn plek valt het ook klopt en al je vragen zijn beantwoord. Op een paar momenten was ik bang voor een Cliché en gelukkig is hier niks van terecht gekomen.

Dit boek heb ik echt als zo prettig ervaren dat ik het zo jammer vond dat het al uit was. Ik wil zo graag meer weten over dit dorp Kilmacdara en welke geheimen er allemaal in Eikenburcht zich schuil houden. De duisternis in dit boek is vrijwel perfect gedoseerd en weet toch een lichte angst te wekken zonder af te schrikken.


Lang Verhaal Kort

Dit boek pakt meteen de lezer op de eerste pagina. Het laat je niet los tot voor de lezer en Cliona alle stukjes op zijn plek vallen. Het is een boek met een duister verhaal waar ook het licht te vinden is. Cliché is het niet want voor mij liep alles totaal anders dan ik zelf zou hebben gedacht en zit alles ingewikkelder in elkaar dan het op het eerste gezicht doet lijken.


Praktische Informatie

Titel: IJzerhart
Serie:
Auteur: Mara Li
Genre: Fantasy
Pagina’s: 300
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789492585561
Prijs (Paperback): €17,95
ISBN (E-book): 9781393194484
Prijs (E-book): €4,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.