Recensie

De Beminde – Kiera Cass

Hee Lieve Lezers,

Het kan je zeker niet ontgaan zijn, Kiera Cass is terug!
Na de bekende Selectie serie is er nu een nieuwe wereld waar we ons als lezer in mogen gaan verliezen.
Ik sta nu al te popelen om weer meer van Kiera Cass te lezen.

Hollis Brite is opgegroeid in Keresken Castle, samen met de andere dochters van adel, in de hoop de aandacht van de toekomstige koning te trekken. De jonge koning Jameson van Coroa is eigenlijk nooit op zoek geweest naar een echtgenote, totdat hij Hollis ontmoet. Als Jameson haar de liefde verklaart, is Hollis dolblij. Maar terwijl hij haar het hof maakt, realiseert Hollis zich dat de eindeloze stroom cadeaus en aandacht gepaard gaan met torenhoge verwachtingen.
Met een bezoek van de koning van Isolte in het vooruitzicht, ziet Hollis een kans om aan Jameson – en zichzelf – te bewijzen dat ze een geschikte koningin is. Maar wanneer ze een vreemdeling ontmoet die recht in haar hart lijkt te kijken, vraagt Hollis zich af of een leven met Jameson in het paleis een droom is die uitkomt, of een nachtmerrie die nooit eindigt.

De beminde gaat over Hollis Brite, ze is een meisje/vrouw die bezig is het hart van de koning Jameson te veroveren.
Alles gaat hoe ze wilt tot ze een familie uit Isolte ontmoet. De oudste zoon van dit gezin heeft de mooiste blauwe ogen en Hollis valt meteen als een blok voor hem.

Hollis moet in de Beminde een grote functie uitvoeren, de koninginen van Coroa zijn stuk voor stuk beroemd en worden geëerd. Ze voelt een enorme druk op haar schouders en begint te twijfelen of zij dit wel wilt. De mysterieuze knappe jongen uit Isolte helpt daar ook niet bij.

Kiera Cass neemt in dit boek de lezer weer mee naar een wereld binnen de kasteelmuren. Prachtige jurken, intriges, gossip en politiek. Alles is aanwezig en je weet niet wie je kan vertrouwen. Hollis heeft altijd één vriendin gehad, Delia Grace, zij is uit de gratie omdat ze de dochter is van een gescheiden hoog geplaatste man. Haar leven is alles behalve aangenaam.

Naarmate het boek zijn geheimen met ons deelt en Hollis dichter bij het doel komt om Koningin te worden, komt alles in een stroomversnelling terecht. Hollis moet van Jameson naast hem staan als de koning en koningin van Isolte langs komen.

De banden die worden gesmeed tijdens dit bezoek zorgen ervoor dat Hollis meer gaat nadenken over wat zij zelf echt wilt. Niet wat haar ouders willen of haar beste vriendin. Wanneer ze een drastisch besluit neemt is er geen weg meer terug.

Aan het eind van dit boek blijft de lezer over met meer vragen dan antwoorden. Je weet niet wat Hollis nu precies gaat doen. Het boek heeft mij met een gebroken hart achtergelaten. Ik hoop dat deel twee meer uitleg geeft over de gebeurtenissen in dit boek.

Net zoals met de selectie serie wil je gewoon weten hoe het eindigt en vooral hoe Hollis zich als persoon gaat ontwikkelen. De verwachtingen voor dit boek waren hoog, maar Cass heeft deze zeker waar gemaakt.


Lang Verhaal Kort

Een wereld vol prachtige jurken, juwelen en intriges. Niemand is te vertrouwen en iedereen wilt een betere positie voor zichzelf. Je wordt vanaf de eerste pagina mee genomen naar Coroa waar we Hollis volgen. ze ambieert het om koningin te worden, maar is dit haar wens of die van de mensen om haar heen?
Tegen het einde krijgen we een hele grote plot twist waardoor je als lezer met een gebroken hart achter blijft en eigenlijk gewoon wilt weten hoe dit verder gaat.


Praktische Informatie

Titel: De beminde
Serie:
Auteur: Kiera Cass
Genre: Roman, Young Adult
Pagina’s: 272
Uitgever: Best of YA
ISBN (paperback): 9789000372751
Prijs (Paperback): €15,99
ISBN (E-book): 9789000372768
Prijs (E-book): €9,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.