Recensie

Jacob en June – Debra Eliza Mane (Liefde in Twin Bridges #2)

Hee Lieve Lezers,

Het regent Roman recensies momenteel op DivaBooks. Het thuis moeten blijven wegens de Corona Crisis zorgde ervoor dat ik wel wat leuke afleiding kon gebruiken dus vandaag keert DivaBooks terug naar Twin Bridges om het liefdesleven van Jacob en June te beleven.

Jacob is de grootste womanizer van Twin Bridges. Wanneer hij een aanbod krijgt van producer Ray Gardner die zijn ranch wil huren voor een filmproductie, zegt hij geen nee. De goddelijke Eva Bates speelt namelijk de hoofdrol en zal wekenlang op zijn terrein ronddartelen. Jacob ziet de jacht op haar wel zitten.
Waar hij echter geen rekening mee heeft gehouden is dat June, de auteur van het boek dat verfilmd wordt, ook op de ranch aanwezig is en hem danig in de war brengt. Waarom voelt hij zich zo tot June aangetrokken? Is het medelijden wat hij voor haar voelt omdat ze als een hulpeloos vogeltje in een rolstoel zit, of iets anders?
Als Lucy-Jane vervolgens ook nog voor de deur staat met een klein jongetje aan haar hand weet Jacob niet meer waar hij het zoeken moet.
Wie is het die hem helpt met al zijn verwarrende gevoelens?

Welkom terug in Twin Bridges allemaal! Na het verhaal van Abby en Blake is het nu tijd voor Jabob zijn liefdesleven onder de loep te nemen.

De schrijfstijl is net zoals in het eerste deel weer pakkend vanaf de eerste pagina en weet dat fijne welkom terug gevoel op te roepen. Natuurlijk zie je veel bekende gezichten weer terug (Duke, Abby, Blake, Candice en Elvis natuurlijk). Ook maken we kennis met een paar nieuwe mensen, waaronder June, Eva en Troy.

Zoals in het eerste deel wordt het verhaal weer beleefd vanuit twee perspectieven. Waar bij Abby en Blake meteen de vonk er was en ze het zeker wisten maar de andere omstandigheden een blokkade vormden. Is in dit verhaal de twijfel aan zichzelf het grote probleem.

June en een jonge vrouw die EDS heeft. Dit zorgt ervoor dat ze moeilijk kan lopen en veel pijn heeft. Ze schrijft romantische cowboy boekjes en is populair op facebook. Wat echter niemand weet is dat ze in een rolstoel zit en heel negatief kijkt naar zichzelf. Wanneer Jacob haar op het vliegveld komt ophalen weet ze meteen wie het nieuwe personage in haar nieuwe verhaal wordt.

Jacob kennen we al en hij is een echte playboy die zich niet wil laten vastleggen aan een vrouw. Dit veranderd wanneer hij June voor het eerst in zijn armen houd en haar pittige karakter en persoonlijkheid leert kennen.
Jacob wordt duidelijk verward en snapt niks van June. Het ene moment flirten ze erop los en het andere moment duwt June hem weg. Daarbij zit Jacob nog met zijn eigen verwarde gevoelens.

Waar Jacob in de knoop zit met zijn gevoelens, zit June dit ook. Ze heeft een minderwaardigheidscomplex door een trauma uit haar verleden en gelooft niet meer in de liefde. Om zichzelf te beschermen wilt ze niet dat iemand om haar geeft en negeert haar gevoel voor hem en duwt Jacob dus weg. Wat er precies gebeurt is met June waarom ze zo doet terwijl ze super verliefd is op Jacob wordt pas later uit de doeken gedaan.

Waar Jacob een liefhebbende familie en vrienden heeft die hem helpen, heeft June niemand. Dit veranderd wanneer ze Troy beter leert kennen. Hij wordt een goede vriend en helpt June door de moeilijke periode heen door haar simpelweg te laten praten en er voor haar te zijn.

Natuurlijk helpen Abby en Duke ook mee om haar weer een beetje mens te laten voelen. Abby is hoog zwanger van een tweeling en begrijpt heel goed waar June mee zit. Noem dit maar moeder gevoelens. De vriendschappelijke klik tussen Abby en June is heel leuk en voegt een extra level toe die er niet zo erg was in het voorgaande deel.

Wanneer Jacob en June beide beseffen dat ze elkaar willen, stapt ineens Lucy binnen met de mededeling dat Jacob een zoon heeft en dat de moeder is overleden. Dit was echt een bom die er viel, Zachary is een jongetje van 4 en wordt opgevangen door Duke, Abby en June.

De klik tussen Zachary (Zach) en June is meteen magisch. Hij is niet bij haar weg te slaan en zij wordt het vertrouwenspunt in zijn kleine verwarrende leventje. Dit alles blijft bij Jacob niet onopgemerkt en zorgt ervoor dat hij nog harder valt voor June.

Helaas geeft deze plot twist voor June een reden om juist weer aan zichzelf te gaan twijfelen en te veel oxycodin te nemen. Hier is Duke to the rescue en neemt haar in bescherming waardoor June gaat nadenken en beslist dat het allemaal anders moet om daadwerkelijk gelukkig te zijn.

Jacob laat hier zien een echte droom man te zijn. Hij staat June altijd bij en zelfs wanneer ze het allemaal zelf niet ziet zitten is hij haar rots in de branding. Gelukkig komt alles goed en kan er langzaam een leven worden opgebouwt voor dit prille nieuwe gezinnetje.


Lang Verhaal Kort

Een fantastisch vervolg waarbij de lezer wordt mee genomen naar Twin Bridges. De personages die terugkeren worden vanuit een ander perspectief gezien waardoor het verhaal meer diepgang heeft gekregen. Daarbij komt ook nog eens dat June een handicap heeft wat ik zeer zeker een toevoeging vind. June is een heel complex personage die je gaandeweg leert kennen en in je hart sluit. Jacob is gegroeid van rokkenjager naar liefhebbende vader en partner die alles overheeft voor zijn nieuwe prille gezin.

Nu Jacob, June, Abby en Blake hun geluk hebben mag Duke niet achterblijven. Ik ben heel nieuwsgierig naar meer van Debra Eliza Mane en kan niet wachten in het volgende deel van Liefde in Twin Bridges te beginnen!


Praktische Informatie

Titel: Jacob en June
Serie: Liefde in Twin Bridges
Auteur: Debra Eliza Mane
Genre: Roman, Feelgood, New Adult
Pagina’s: 332
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789463861236
Prijs (Paperback): €18,50
ISBN (E-book): 1230002288475
Prijs (E-book): €5,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.