Recensie

Blogtour, De roadtrip van je leven – Lizzie van den ham en Lily Frank

Hee Lieve Lezers,

Vandaag staat er op het programma van DivaBooks weer een blogtour! Dit boek is geschreven door Lizzie van den Ham en Lily Frank. Dit dynamische duo schreef eerder al Het lied van mijn hart, welke mij super goed is bevallen.

Een roadtrip is wel het laatste waar je op zit te wachten als je bang bent voor autorijden… of je reisgenoot niet kunt uitstaan.

Eline de Vries is na een auto-ongeluk de weg niet meer op geweest, en dat terwijl ze een reisblog heeft en dol is op vakantie. Ze kijkt er erg naar uit naar Sicilië te vliegen om haar beste vriendin Beatrice te bezoeken, maar dan doet Bé haar plots het compleet idiote voorstel om ‘gezellig’ samen met haar broer te reizen. In haar auto, zodat ze die weer kan gebruiken. Een roadtrip met Marcus, die ze niet kan uitstaan? In een auto uit het jaar nul? Eline zou wel gek zijn. Maar Bé heeft het talent iedereen te enthousiasmeren voor haar wilde plannen en voor Eline het weet is ze onderweg naar Italië. Samen met Marcus, die nu wat ouder en hopelijk ook wijzer is dan toen…

Sinds Marcus Govaerdts bij zijn ouders in hun boekhandelsketen is gaan werken, verzuipt hij in het kantoorwerk. Als zijn zus hem uitnodigt om naar Sicilië te komen, lijkt dat het moment om eindelijk los te komen van zijn drukke baan. Helaas zadelt zijn moeder hem onderweg nog even op met een ‘belangrijke cursus’. Voor Marcus is de roadtrip een mooie gelegenheid om de beste vriendin van Bé te laten zien dat hij heus wel wat meer in zijn mars heeft dan zij denkt. Als tiener had hij een oogje op haar, maar dat liep uit op gekwetste gevoelens. Kan hij haar hart alsnog winnen tijdens deze roadtrip?

Een heerlijk vakantieverhaal vol humor, romantiek en avontuur.

 

Na het te hebben gelezen van Het lied van mijn hart, waren de verwachtingen voor De roadtrip van je leven al aardig hoog. Gelukkig wist dit boek vanaf de eerste pagina mij mee te nemen op avontuur. De schrijfstijl was heel prettig, je kon niet merken wie precies wat heeft geschreven want het hele verhaal loopt vloeiend over.

In De roadtrip van de leven wordt het verhaal beleefd vanuit twee personen. Namelijk Eline, zij een een vrouw van eind twintig en heeft een reisblog. Helaas durft Eline door een trauma geen auto meer te rijden. Dit heeft natuurlijk invloed op haar reisblog en haar eigen persoonlijke leven. Wanneer haar vriendin, Bé belt om naar Sicilië te komen kan ze dus geen nee zeggen.

Helaas voor Eline zit er een addertje onder het gras. Ze moet met Bé haar kleine broertje de Lancia die zij zo erg mist naar Sicilië brengen. Dit onverwachte probleem bezorgt Eline hevige paniek en angst. Gelukkig hoeft ze zelf niet te rijden…

Het andere personage waardoor we deze roadtrip beleven is Marcus. Hij is het kleine broertje van Bé en bereid alles te doen voor zijn grote zus.
Marcus heeft zin in de roadtrip, maar zijn onverwachte partner tijdens deze trip kan hem niet bekoren.

De wisselwerking tussen Eline en Marcus vind ik persoonlijk heel erg leuk. Ze hebben al een geschiedenis samen welke langzaam uit de doeken wordt gedaan. De lezer komt er al snel achter dat er helemaal geen probleem zou zijn, als er gewoon werd gepraat in plaats van dingen aan te nemen.
Waar Marcus met goede bedoelingen leuke plekken heeft ingepland om te bezichtigen, zit zijn moeder hem constant op de huid. Zijn moeder is zacht gezegd een “Pain in the ass” en dit gevoel van irritatie wordt zeer goed op de lezer overgebracht.

Tijdens de roadtrip komen oude gevoelens bij zowel Eline als Marcus weer naar boven. Ze zijn elkaar nooit vergeten. Helaas is door een misverstand van beide kanten hun vroegere liefde niet eerder tot stand gekomen. Wat De roadtrip van je leven een echte feelgood maakt is het kriebelende gevoel dat langzaam wordt opgebouwd.

Lizzie van den Ham en Lily Frank weten beide personages zo uit te werken dat je met beide mee voelt, maar ook als lezer alles al weet. Je hoop zo erg dat ze snel praten om alles op te helderen. Je gunt Eline en Marcus gewoon het geluk.

Tijdens het lezen bezoeken we veel plaatsen, in Duitsland, Luxemburg en Italië. Het zou kunnen dat ik er een paar ben vergeten want je bezoekt zo veel plaatsen. Gelukkig voor mij, kan ik altijd nog even terug op de roadtrip van mijn leven gaan met Marcus en Eline.

ohja, een leuk weetje! De blog van Eline bestaat echt!

Blog – De roadtrip van je leven

 


Lang Verhaal Kort

Een verhaal wat je vanaf de eerste pagina mee neemt op “De roadtrip van je leven”. De wisselwerking tussen Marcus en Eline is heel erg leuk om te lezen en doordat je als lezer van beide perspectieven het verhaal beleefd, weet je meer dan hen. Je bezoekt veel mooie plaatsen zonder van huis te hoeven en je ziet alles voor je.
Dit boek is een heerlijke feelgood, je gunt Marcus en Eline het geluk met elkaar en gelukkig krijgen ze dit uiteindelijk ook.
Dit boek is voor deze zomer waarbij je waarschijnlijk niet eens op vakantie kan echt een must read!


Praktische Informatie

Titel: De roadtrip van je leven
Serie:
Auteur: Lizzie van den Ham en Lily Frank
Genre: Roman, Feelgood, New Adult
Pagina’s:
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789463988780
Prijs (Paperback): €18,95
ISBN (E-book): 9781393168553
Prijs (E-book): €5,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.