Recensie

Blogtour, Versplinterd vertrouwen – Emma Zegers

Hee Lieve Lezers,

Vandaag mag ik mijn recensie van Versplinterd vertrouwen met jullie delen. Dit is het vervolg op Versplinterd verlangen dat vorig jaar is verschenen bij Dutch Venture Publishing.
Heb je dit boek nog niet gelezen, dan bevat deze recensie spoilers.
ben je nu nieuwsgierig geworden, lees dan de recensie van Versplinterd verlangen

Voor het eerst sinds Sverre in haar leven is, gaat Linde hem opzoeken in Oslo.
Ze heeft ontzettend veel zin in de hereniging met haar rockster en kijkt uit naar een romantisch weekje samen.
Eindelijk kunnen ze weer even een echt stel zijn.
Maar bij aankomst blijkt de romantiek ver te zoeken.
De week in Oslo verandert in een worsteling waar ze samen niet uit lijken te kunnen komen.
En langzaamaan begint Linde zich af te vragen of deze relatie wel de goede keuze was.
Als Sverre zich niet voor haar wil openstellen en de spoken uit zijn verleden verborgen wil houden, moet ze dan wel voor hem blijven vechten..?

“Ik dacht dat Sverre het voor mij was. Dat we samen iets zouden kunnen opbouwen en hij mijn grote liefde was.
Maar als hij me niet echt toe wil laten, waar doe ik het dan allemaal voor?’

Aan het eind van Versplinterd verlangen zijn Sverre en Linde toch bij elkaar gekomen. Nu reizen ze allebei heen en weer naar elkaar. Sverre had al aangegeven bij Linde dat hij moeilijk is in een relatie, maar Linde is geen opgever.

Het hele verhaal wordt verteld en ervaren vanuit Linde haar perspectief, net zoals in het voorgaande deel. De lichamelijke aantrekkingskracht is reeds aanwezig, maar het aantrek en afstoot gedrag van Sverre is dit ook. Dit boek leest wel goed weg ook al kan je gefrustreerd raken door het gedrag van Sverre, je begrijpt helemaal niks van hem.

Gelukkig geeft Emma Zegers steeds mondjesmaat een klein beetje informatie om Sverre beter te begrijpen. Doordat dit gebeurt wil je steeds meer weten en kan je het boek niet wegleggen.
De thematiek in het boek mag zeker heftig worden genoemd. Gelukkig wordt het boek wel luchtig gehouden door er wat erotiek en soms toch een vleugje romantiek en vriendschap aan toe te voegen.

Tijdens het lezen heb ik wel een paar tranen gelaten, want de situatie tussen Linde en Sverre loopt gigantisch uit de hand. Gelukkig zijn er de mensen die Linde heeft ontmoet in Noorwegen er om haar toch op te vangen. Door deze ervaringen zie je Linde als personage erg groeien en wordt ze een vrouw die zelf zeker is en voor zichzelf durft te kiezen.

Zoals in het voorgaande deel laat het boek de lezer blij achter na in een achtbaan van emoties te hebben gezeten tijdens het lezen. Doordat de emoties goed worden overgebracht op de lezer ontstaat er een goede band tussen jou en Linde. Dit zorgt er wel voor dat je soms bang bent voor waar alles heen gaat want je gunt beide personages gewoon het beste.

Dit boek samenvatten gaat me helaas niet goed lukken, er gebeurt zo veel. Alle stukjes informatie zijn cruciaal en maken het verhaal tot een complex maar mooi geheel. Emma Zegers, schrijf alsjeblieft nog meer over deze twee mensen want er is nog zo veel wat ik wil weten!


Lang Verhaal Kort

Een boek met goed uitgewerkte personages waar ook de groei duidelijk zichtbaar is. De thematiek is wel heftig, maar door de combinatie met erotiek, liefde en vriendschap wordt dit mooi in balans gehouden. De schrijfstijl vind ik erg prettig en doordat de informatie goed wordt uitgesmeerd over het verhaal voelt het niet als een informatie dump. Stiekem hoop ik op nog een vervolg, want kunnen Sverre en Linde samen oud worden of gaan de problemen van Sverre deze twee toch opbreken?


Praktische Informatie

Titel: Versplinterd vertrouwen
Serie: 
Auteur: Emma Zegers
Genre: Roman, New Adult
Pagina’s: 280
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (Paperback): 9789492585509
Prijs (Paperback): €16,95
ISBN (E-book): 9781393463764
Prijs (E-book): €3,99

Ik geef dit boek:

 

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.