Recensie

Blogtour, Vakantievlinders – Vannessa Thuyns

Hee Lieve Lezers,

In het kader van de blogtour van Vakantievlinders geschreven voor Vannessa Thuyns mag ik nu mijn recensie met jullie delen.
Misschien kennen jullie Vannessa Thuyns nog van Knetterverliefd, zo niet, lees dan zeker de recensie even nu je er toch gezellig bent.

Knetterverliefd – Vannessa Thuyns

In deze feelgoodroman vind je maar liefst drie romantische verhalen over moderne vrouwen, vriendschappen en liefdes die je meteen in de vakantiestemming brengen. Van de hand van Vannessa Thuyns, die vorig jaar debuteerde met de vrolijke roman Knetterverliefd.

Vlieland: Lisa durft de “zeilreis voor vrijgezelle dertigers’ niet af te zeggen. Het was immers een gul cadeau van haar familie. Eenmaal op het schip op weg naar Vlieland probeert ze met man en macht alle single mannen te ontwijken. Kan ze dat een week lang volhouden?
Napels: Josefien hoopt in het mooie Napels te kunnen ontspannen, maar haar beste vriendin blijkt haar uitgenodigd te hebben voor een compleet andere reden. Josefien probeert zich staande te houden, dus verliefd worden op de sexy hoteleigenaar is absoluut geen optie…
Tirol: Simone is na een traumatische ervaring nooit meer in de buurt van de skipiste geweest. Omdat haar vriendinnen zo aandringen, besluit ze de wintersport nog één kans te geven. Zo slecht treft ze het niet in Tirol met een aantrekkelijke skileraar, maar dan slaat het noodlot toe en kan Simone niet anders dan spijt hebben.

“Vannessa heeft het weer voor elkaar! Ik kon niet stoppen met lezen.’ – Tamara Haagmans, feelgoodauteur (De mooiste dag van je leven, uitgeverij LS)

In Vakantievlinders worden er drie verschillende vakanties beleefd met allemaal nieuwe personages. Dit boek is daardoor ook erg leuk om even zo op te pakken om een verhaal te lezen voor het slapen gaan.

Vlieland

Vlieland is het eerste verhaal in deze bundel. Hier maken we kennis met Lisa. Zij is een vrijgezelle dertig-jarige vrouw die alles goed op orde heeft. Echter mist er een liefdesleven in haar drukke bestaan. Wanneer Lisa voor haar verjaardag een “Zeilreis voor vrijgezelle dertigers” cadeau krijgt kan ze niet anders dan mee gaan. Meteen aan boord van het schip ontmoeten we dikke Ed, een jolige goedlachse man die een tikje schunnig is. Lisa vind dit natuurlijk niks en met het speed daten komt er ook niet veel soeps uit.

Tijdens deze 5-daagse trip met een boot naar Vlieland heeft Lisa een hut maatje, Marianne. Zo goed en lief dat Lisa is maken ze een afspraak dat als er iets intiems in de hut gebeurt iets aan de deur te hangen. Tot overmaat van ramp heeft Lisa eigenlijk vrijwel geen toegang tot haar hut. Marianne is zeker een bijzonder figuur en een tikje wanhopig.

Tijdens deze reis ontmoeten we ook Lenny, hij wordt je beste vriendje. Hij mag dan homoseksueel zijn maar hij is zo uitgediept dat hij een leuke en luchtige toevoeging geeft aan het verhaal. om de tijd te doden en toch leuke dingen te doen gaar Lenny, Lisa, Marianne en de lieve Dries dingen samen ondernemen.

Komt er toch liefde bij deze lieve mensen, of blijft Lisa alleen? Gaan Marianne haar ogen open en vind Lenny een nieuwe vlam?

Wil je antwoord op al deze vragen, lees dan snel Vlieland in deze bundel.

 

Napels

De relatie van Josefien is alles behalve goed. Ze is met knallende ruzie weg gegaan uit huis. Gelukkig belt Denise (haar beste vriendin) dat ze naar een kuuroord in Italië moet voor haar werk en één iemand mag mee nemen. Wanneer ze arriveren in het hotel, komt de aap uit de mouw. Josefien moet ineens professioneel fotograaf zijn terwijl ze dat helemaal niet is!

Tot overmaat van ramp kan ze niet werken aan haar nieuwe boek want Denise blijft nieuwe klusjes voor haar regelen. Door haar lieve vriendin zit ze hierdoor meermaals “opgescheept” met de rijke, knappe en arrogante Luca Demotte.

De wisselwerking tussen Luca en Josefien is zeker grappig te noemen want ze mopperen veel op elkaar. Maar wat de lezer weet is dat er een gevoel is van wederzijdse aantrekkingskracht. Wordt de vakantie in Napels een romantische trip voor Josefien of gaat ze terug naar haar huidige relatie thuis?

Napels is een verhaal met veel humor en leuke personages. Het verhaal neemt je vanaf de eerste pagina mee naar het romantische Napels en leest heerlijk weg.

 

Tirol

Lieve groetjes uit Tirol van Simone, Barbara en Laura!!
Deze drie vriendinnen gaan elk jaar samen op vakantie. Dit keer gaan ze naar Tirol toe om te skiën.
Simone ziet hier heel erg tegen op, want de laatste keer dat zij ging skiën is haar broer Cas verongelukt. Om over haar angst heen te komen begint ze met ski lessen in een beginners klasje. Hier ontmoeten we Andreas, de knappe ski leraar.

Andreas ziet Simone meteen zitten, alleen helaas voor hem, Simone hem niet zo. Na een eerste dagje op de skies valt alles mee en kijkt ze uit naar de volgende dag.
Nu ontmoeten we Sjoerd, hij is een kluns op skies maar doet altijd zijn best. De klik tussen hem en Simone is meteen aanwezig en dit vond ik een hele fijne draai.

Het verhaal is geen clishé met dat je altijd een heet avontuur beleefd met je ski leraar. In tegenstelling tot Vlieland en Napels is hier een wat heftigere ondergrond en gebeurt er het een en ander wat je niet ziet aankomen. Vannessa Thuyns weet de lezer te laten schrikken, maar zorgt er gelukkig voor dat je dit boek wel met een grote glimlach op je gezicht dicht doet.

 


Lang Verhaal Kort

Drie verhalen met totaal andere bestemmingen en personages. Alle verhalen weten de lezer vanaf de eerste pagina mee te nemen en vast te houden tot het eind.
Vlieland is heel luchtig geschreven en neemt de lezer mee op de “Love boat”. Napels is een heerlijk warme vakantie met een prachtige omgeving en een rijke man waarbij de personages goed zijn uitgediept. Tirol is het heftigste verhaal waar het meeste aan achtergrond is verwerkt waardoor dit toch wel een beetje mijn favoriet is.


Praktische Informatie

Titel: Vakantievlinders
Serie: 
Auteur: Vanessa Thuyns
Genre: Roman, Feelgood, Young Adult
Pagina’s: 270
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789492585530
Prijs (Paperback): €16,95
ISBN (E-book):
Prijs (E-book): 

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.