Recensie

Blogtour, Punk 57 – Penelope Douglas

Hee Lieve Lezers,

Wat een drukte is er toch deze maand! Vandaag mag ik mijn recensie delen van Punk 57. Dit boek is geschreven door Penelope Douglas en uitgegeven door Tinteling Romance. Dankjewel Tinteling Romance voor het geven van het E-book in ruil voor mijn eerlijke mening.
Helaas is deze recensie een beetje later dan de blogtour, drukdrukdruk helaas. Hier is die dan, mijn recensie!

Voor de fans van TIJAN & Colleen Hoover

We leken voor elkaar geschapen.
Tot we elkaar ontmoetten.

Misha
‘Waar je ook gaat, ik mis wat je achterlaat. Het lijkt wel alsof je al eeuwen weg bent.’

In groep zeven kregen we een penvriend toegewezen. De lerares van de andere school dacht dat ik meisje was, omdat ik ‘Misha’ heet, en wees me toe aan een van haar leerlingen, Ryen. Mijn docent dacht dat Ryen een jongen was en vond het een goede match.

Het duurde niet lang voordat we erachter kwamen dat er een foutje was gemaakt. En al heel snel waren we het oneens over van alles. Wat de lekkerste pizza was. Android vs. iPhone. Of Eminem echt de beste rapper aller tijden was…

Zo begon het en de daaropvolgende zeven jaar, hadden we elkaar.

We hadden drie regels: Geen social media. Geen telefoonnummers. Geen foto’s. We hadden het goed, zo. Waarom zouden we dat dan verpesten?
Tot ik online op een foto van een meisje stuitte. Ze heette Ryen, zat in de laatste klas van de middelbare school, hield van Gallo’s pizza en was verslaafd aan haar iPhone. Toeval bestaat niet…

Ik moest haar ontmoeten.
Ik verwachtte alleen niet dat ik zou haten, wat ik aantrof.

Ryen
Hij heeft me al in geen drie maanden geschreven. Er is iets mis. Is hij overleden? Opgepakt? Misha kennende zijn beide een reële mogelijkheid.
Zonder hem word ik langzaam gek. Ik moet weten dat er iemand is die naar me luistert. Het is mijn eigen schuld. Ik had toch zijn telefoonnummer moeten achterhalen, of een foto van hem.

Hij kan wel voorgoed zijn verdwenen.

Of hij blijkt, zonder dat ik het doorheb, ineens recht voor mijn neus te staan…

 

Punk 57 is een boek waar je naar het afstudeer jaar van de middelbare school wordt mee genomen. Dit gebeurt op een bijzondere manier, namelijk door de brieven die Misha en Ryen uitwisselen. Dit gebeurt al sinds ze op de basis school zaten. Het verhaal wordt verteld vanuit Misha en Ryens perspectief waardoor je binding krijgt met beide personages.

Het fijne aan dit boek vind ik de afwisseling tussen brieven en momenten in het heden. Via de brieven leer je Ryen, maar ook Misha goed kennen. Je voelt en leeft mee met beide personages waardoor dit boek heel snel weg leest. De schrijfstijl pakte mij vanaf de eerste pagina wat prettig is.

De flaptekst verklapt het al, Misha komt door zijn eigen zoektocht terecht op de school waar Ryen naar toe gaat. Wanneer hij haar ziet bevalt zij hem totaal niet. Wie is het meisje dat die brieven schrijft, want hij ziet een oppervlakkige, populaire cheerleader.
De chemie tussen Misha en Ryen op school is meteen voelbaar. Het begint voor Misha met haar uitdagen en op der nummer zetten. Zijn Ryen is niet zo, zij is goed en lief. Niet zoals ze zich voordoet op school.

Wanneer Ryen Masen (Misha zijn vermomming) ontmoet is ze meteen geboeid. Hij is mysterieus en komt op voor andere die dat niet kunnen.  Al Ryen haar populaire vrienden verdenken hem meteen van de graffiti van pittige teksten in de school. Ryen vind dit oneerlijk en gaat een gesprek in de kantine aan met Masen.
Hij is een badboy, of zo komt hij over. Wanneer Ryen er achter komt dat Masen Misha is… tsja dit neemt ze niet goed op.

Kunnen Ryen en Misha dit samen overwinnen door de jarenlange brieven vriendschap? of eindigt hun verhaal gescheiden?
Wie is de vandaal die de school beklad met als naam Punk?
Als je dit wilt weten, lees dan snel Punk 57.


Lang Verhaal Kort

Een boeiend boek waarbij de lezer meer weet dan beide personages. De dynamiek tussen Misha en Ryen is bijzonder te noemen, want Ryen blijft in het donker tasten. Het verhaal ontrafelt zich heel langzaam, maar op een dusdanig tempo dat het juist boeiend blijft en je wilt blijven lezen.
Pesten en populariteit staan centraal in dit boek, daarbij wordt ook even vluchtig de schade die het kan aanrichten aangehaald.
Tinteling Romance zou geen romance zijn als er geen passionele en vurige scenes in het boek zitten, deze zaten er precies genoeg in.


Praktische Informatie

Titel: Punk 57
Serie: –
Auteur: Penelope Douglas
Genre: New Adult
Pagina’s: 439
Uitgever: Tinteling Romance
ISBN (E-book): 1230003754481
Prijs (E-book): €9,99

Ik geef dit boek:

 

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.