Recensie

Kies voor ons – Stefanie van Mol (Full Moon #2)

Hee Lieve Lezers,

Na het te hebben gelezen van Kies voor mij, het eerste deel van de Full Moon serie wilde ik meteen beginnen in het tweede deel. Mocht je het eerste deel, Kies voor mij, niet hebben gelezen dan kan deze recensie spoilers bevatten.

Jonathan is Camille nooit vergeten.
Ook al ging er een hele tijd voorbij, hij denkt nog elke dag aan haar.
Als hij met de band Full Moon terugkeert naar België gaat hij op zoek naar haar, hij wil antwoorden.
Maar is hij klaar voor de waarheid?
Camille had nooit gedacht dat ze Jonathan nog terug zou zien.
Maar van zodra hij terug in beeld is verandert haar leven van het ene moment op het andere.
De wonden uit het verleden zijn diep. Maar kunnen ze elkaar terug vinden?
Of heelt tijd dan toch niet alle wonden?

Aan het einde van het eerste deel betrapt Jonathan Camille in de badkamer zoenend met zijn jongere broertje Vincent. Camile liegt hier over haar gevoelens voor Jonathan waardoor zijn hart wordt gebroken. Doordat Camille Jonathan zijn hart breekt kies hij er voor om te gaan touren met de band in plaats van bij Camille te blijven.

Aan het eind van deel een komen we er achter dan Camille zwanger is van Jonathan en dat ze meermaals heeft geprobeerd contact op te nemen met hem. Wanneer dit niet lukt, klopt Camille aan bij de enige die haar niet in de steek zou laten, Vincent.

In dit boek wordt er gekeken vanuit drie perspectieven, dat van Camille, Jonathan en dat van Vincent. Daarbij wordt er ook gewisseld van tijd, dit wordt gelukkig aan het begin van het hoofdstuk aangegeven waardoor het makkelijk is bij te houden hoe het precies allemaal zit.

Misschien raad je het al, er ontstaat een soort driehoeksverhouding het moment dat Jonathan terug komt in het leven van Camille. Gelukkig is dit boek geen cliché hier in. Doordat we van alle drie de personen in dit verhaal de gedachten en gevoelens mee krijgen heeft dit boek meer variatie dan het voorgaande deel. Door deze toegevoegde diepgang overtreft dit boek mijn verwachtingen en vind ik deze nog beter dan het eerste deel van deze serie.

De relatie tussen Camille en Vincent is niet echt een liefdes relatie te noemen ook al wil Vincent dit misschien. Daarbij is Vincent ook soms in tweestrijd met zijn beeld van zijn broer en de situatie die zich in dit boek voordoet. Vincent denkt dat Jonathan nooit weg zou zijn gegaan als hij wist dat Camille zwanger was. Hoe boos of gekwetst hij ook kon zijn door de stunt van Camille.

De relatie tussen Vincent en Camille is heel mooi om over te lezen, deze mist echter de alles verblindende liefde die er wel was met Jonathan. Door te wisselen van perspectief en sprongen in de tijd te maken vallen de puzzelstukjes langzaam op zijn plaats. Veel is anders dan het lijkt waardoor dit boek met een zucht uit te lezen is.

Wanneer het verhaal op zijn einde komt volgt er een plot twist waardoor de lezer verslagen achterblijft en gewoon moet beginnen in het volgende deel van de Full Moon serie.


Lang Verhaal Kort

Een vervolg op Kies voor ons wat mijn verwachtingen overtrof. Het verhaal bevat erotische scenes, welke de stoutste verwachtingen overtreft. De relaties van Camille in het boek zijn goed uitgewerkt en de emoties zijn bij alle drie de hoofdpersonen voelbaar. Het boek heeft me vanaf de eerste bladzijde mee terug genomen naar de leden van Full Moon en hun leven. Kortom een fantastisch tweede deel van de Full Moon serie, Stefanie van Mol legt de lat erg hoog voor het vervolg deel. Kies voor haar.


Praktische Informatie

Titel: Kies voor ons
Serie: Full Moon
Auteur: Stefanie van Mol
Genre: New Adult
Pagina’s: 240
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (Paperback): 9789492585080
Prijs (Paperback): €16,95
ISBN (E-book): 1230003586600
Prijs (E-book): €4,99

Ik geef dit boek:

 

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.