Recensie

Blogtour, Ontmoeting in het Kunstcafé – Sue McDonagh

Hee Lieve Lezers,

Vandaag deel ik met jullie mijn recensie van Ontmoeting in het Kunstcafé. Deze recensie is geschreven in het kader van de blogtour rondom dit boek. Met dank aan Dutch Venture Publishing voor het recensie e-book.

Zou jij een bad boy met een leren jack en een vintage motor een kans geven?
Dat is de vraag die alleenstaande moeder Jo Morris zich moet stellen als ze tijdens een fietstochtje door het regenachtige Welshe landschap door Ed Griffiths, de lokale motormonteur, wordt aangereden. Jo werkt in het Kunstcafé en is zich maar al te bewust van de vele geruchten die de ronde doen over Eds reputatie. Maar hoewel hij zeker geen engel is, heeft Ed iets prettigs over zich heen zich dat Jo maar moeilijk kan negeren. En als ze hem beter leert kennen en ziet hoe hij omgaat met haar zoontje Liam, begint ze zich af te vragen of Ed meer in zijn mars heeft dan alleen maar de bad boy uithangen.

In het eerste boek van Sue McDonagh, Zomer in het kunstcafé maken we kennis met het kunstcafé en de mensen die daar werken. Waar Ash en Lucy hun liefdesleven op orde hebben, heeft hun vriend Ed minder geluk. Dit zelfde geld voor Jo.

Jo is een serveerster in het Kunstcafé, mysterieus is ze zeker te noemen, want veel weten de mensen om haar heen en ook de lezer niet over haar. Jo is alleenstaande moeder en moet hard werken om alle eindjes aan elkaar te knopen. Wanneer het noodlot toeslaat en haar geliefde fiets kapot wordt gereden, ontmoet de Ed.

Ed wordt door zijn reputatie gezien als een echte playboy. Een vaste relatie is iets waar hij niet aan deed, tot Jo in zijn leven verscheen. Ze is mysterieus, knap en heeft al haar zaakjes op orde. Daarbij heeft ze een zoontje, Liam, waar Ed heel goed mee op kan schieten.

Choc Lit NL geeft feelgood boeken uit, dus waar het uiteindelijk naar toe gaat kan je natuurlijk wel bedenken. Dit boek heeft mij echter een paar keer goed verbaasd. Zowel Jo als Ed hebben een traumatisch verleden waar ze zelf niet graag over spreken. Natuurlijk is eerlijkheid nodig om deze relatie te kunnen laten slagen, kunnen ze elkaars verleden accepteren of is dit te veel voor hun ontluikende liefde?

De schrijfstijl van Ontmoeting in het Kunstcafé vond ik zelf erg prettig. Het boek is zo geschreven dat alles voor je ogen tot leven komt. Het enige wat ik jammer vond, is dat aan het einde alles heel snel gaat. Het voelt te gehaast en daarbij heel erg onrealistisch. Wat echter buiten kijf staat is dat het een boek is dat heerlijk weg leest.

In Ontmoeting in het Kunstcafé wordt er vanuit het perspectief van Jo en dat van Ed verteld waardoor je met beide personages een band kan opbouwen. Ze zijn complex en willen beide het beste voor elkaar. Het enige wat soms een beetje verwarrend is, is dat er in het E-book geen witregel is tussen een wisseling van personages. Voor mij was dit soms even verwarrend over wie het precies ging. Gelukkig werd dit na een paar regels al duidelijk.


Lang Verhaal Kort

Een romantische Feelgood waar de lezer terugkeert naar het Kunstcafé. Het boek weet de lezer vanaf de eerste pagina meteen te boeien en vast te houden tot de laatste pagina. De personages zijn goed uitgewerkt en heel het verhaal gaat echt leven voor je ogen. Aan het einde gaat het boek wel ineens heel snel waardoor dit gehaast overkomt op mij. Verder zit de lezer aan het eind van het boek wel met dat heerlijke happy gevoel, want daarom lees je natuurlijk een feelgood!


Praktische Informatie

Titel: Ontmoeting in het kunstcafé
Serie:
Auteur: Sue McDonagh
Genre: Feelgood
Pagina’s: 300
Uitgever: Choc Lit NL
ISBN (paperback): 9789492585493
Prijs (Paperback): €16,95
ISBN (E-book): 9781393254898
Prijs (E-book): €4,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. […] Maar persoonlijk kan ik aanraden om bij Zomer in het Kunstcafé te beginnen en dan door te gaan met Ontmoeting in het Kunstcafé zodat je de personages uit het boek en hun verhaal al […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.