Recensie

Blogtour, Jong gehekst is oud gedaan – Colleen Cross

Hee Lieve Lezers,

Vandaag staat er weer een blogtour op het programma van DivaBooks. Toen ik de cover van dit boek voor het eerst zag, was ik opslag verliefd en wilde ik dit boek gewoon lezen. De cover is magisch, is het verhaal dit ook?

Een baan kun je kiezen, maar je afkomst niet…

Alles wat Cendrine West wil, is een carrière als journalist nastreven. Wat kan het haar schelen dat ze van een machtige heksenfamilie afstamt en dat haar tante Pearl haar het liefste ook bezig zou zien met magie?

Twee dagen voordat Cen trouwt met een ‘normale’ man wordt er een biljonair vermoord in het knusse hotel van haar familie in Westwick Corners. En het spoor lijkt regelrecht naar tante Pearl te leiden. Als Cen wil bewijzen dat haar tante onschuldig is, zal ze toch haar magische afkomst moeten omarmen én haar toverkunsten inzetten, omdat de zaak veel gecompliceerder is dan hij op het eerste gezicht lijkt. Er zijn bovennatuurlijke krachten aan het werk in het slaperige stadje waar normaal zo weinig gebeurt.

Als Cen de hulp van Tyler Gates inschakelt – de nieuwe en sexy sherif in Westwick Corners – wordt haar leven nog ingewikkelder omdat ze hem eigenlijk veel leuker vindt dan haar aanstaande…

Zal Cendrine op tijd de onschuld van haar tante kunnen bewijzen en zelf ontdekken waar haar hart ligt? Je leest het in het eerste deel van de serie ‘De heksen van Westwick’!

Dit boek is een los te lezen verhaal. Het genre ‘cozy witch mystery’ is ontzettend populair in de Verenigde Staten en laat zich het beste omschrijven als een kruising tussen Charmed en Murder, She Wrote.

 

In Jong gehekst is oud gedaan maken we kennis met het stadje Westwick Corners. Dit stadje is meer dan bijzonder, want er wonen hier heksen!
De heks Cendrine (Cen) is het personage die je mee op avontuur neemt. Cen is een ambitieuze meid die niks met haar aangeboren heksen talent doet en probeert meer toerisme naar Westwick Corners te brengen.

Dit toerisme idee vind de stad een goed idee, helaas gooit haar tante Pearl roet in het eten. Pearl is een oude vrouw van ongeveer 70 jaar en is een heks. Je kan zelfs zeggen dat zij een echte pestkop is, want ze heeft de laatste Sherifs weg gepest. Dus nu is hier Sherif  Tyler Gates, hij is niet bang voor Pearl en staat zijn mannetje.

Misschien kan je het raden, het klikt niet tussen Tyler Gates en onze Pearl. Dit zorgt ervoor dat dingen van kwaad tot erger gaan. Tot overmaat van ramp wordt de bilionair die was uitgenodigd voor de opening van het nieuwe hotel vermoord aangetroffen in het prieel.

Alle bewijs die wordt gevonden door de Sherif en zijn team wijzen direct naar Pearl. Cen gelooft dit meteen niet en start haar eigen onderzoek. Wanneer Cen met haar tante wilt praten en de waarheid wilt horen, komen er allemaal rare verhalen uit en lijkt het erop dat er magie is gebruikt om alle bewijs naar Pearl te laten wijzen.

In Westwick Corners wordt de familie West als raar gezien, maar vermoedden dat ze heksen zijn dat doen ze gelukkig niet. De opdracht voor Cen wordt nu een stuk moeilijker. Hoe gaat ze alle bewijs aanleveren aan Sherif Gates zonder prijs te geven dat ze heksen zijn?

Het verhaal is goed opgebouwd, in kleine stukjes krijgt de lezer de informatie die nodig is om de moordenaar te vinden. De schrijfstijl van dit boek vond ik erg prettig waardoor je vanaf de eerste pagina meteen beland in Westwick Corners.

Een moord is het onderwerp dat centraal staat, maar de persoonlijke groei van Cen is heel mooi verweven in het verhaal. Dit zorgt er voor dat je een goede gevoelsmatige band krijgt met haar en echt mee leeft met alles. De irritaties die zij voelt rond haar tante Pearl vond ik hilarisch om te lezen, want deze wisselwerking is eigenlijk een groot onbegrip van personages naar elkaar.


Lang Verhaal Kort

Een misdaad boek waarbij een vleugje magie en humor is toegevoegd. Westwick Corners is een rustig dorp waar de Sherif het leven zuur wordt gemaakt door tante Pearl. Waar Cen alles wilt oplossen, gooit haar tante haar kont tegen de kribben. Een prettige schrijfstijl die je mee neemt op dit avontuur vanaf de eerste bladzijde.
De personages zijn goed uitgewerkt en maken dit verhaal een plezier om te lezen.


Praktische Informatie

Titel: Jong gehekst oud gedaan
Serie: De heksen van Westwick
Auteur: Colleen Cross
Genre: Roman, Fantasy
Pagina’s: 240
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (Paperback):
Prijs (Paperback):
ISBN (E-book): 9781989268476
Prijs (E-book): €6,99

Ik geef dit boek:

 

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.