Recensie

Blogtour, De tocht – Anna López Dekker (Lathrain #2)

Hee Lieve Lezers,

Op 18 maart is het vervolg op Lathrain 1, De band verschenen bij Celtica Publishing. Om dit vervolg nog eens extra in de kijker te zetten hebben de VIPsters van 2019 het vervolg natuurlijk gelezen. Mocht je het eerste deel nog niet hebben gelezen, dan bevat deze recensie spoilers.
Ben je nieuwsgierig geworden, de recensie van Lathrain 1, De band kan je hier op de blog nog even lezen.

Recensie Lathrain 1, De Band

Er verschijnt een vreemde vlek, alsof de lucht zelf donkerder wordt en alle energie opgezogen wordt op zoek naar de verloren balans. De Ziekte is begonnen.

Qelarha en Dalnohr zijn vastbesloten om de Ziekte een halt toe te roepen. De dodelijke energie, die overal waar ze ontstaat het leven wegzuigt, eist steeds meer plekken op. De leefwereld van de elfen is in gevaar en dat zal weldra ook voor die van de mensen gelden.

Het probleem is dat niemand weet waar de Ziekte vandaan komt, laat staan hoe die te bestrijden. De elfen proberen het al eeuwen en hebben nooit meer kunnen doen dan het verval dat ze veroorzaakt tijdelijk vertragen. De gecombineerde aarde- en vuurmagie van Dalnohr en Qelarha is sterk, maar of die genoeg zal zijn om het tij te keren, is nog maar de vraag.

Aan het eind van deel 1 van de Lathrain serie beginnen Dalnohr en Qelarha aan hun tocht om antwoorden te krijgen. Welke antwoorden ze verwachten weet de lezer nog niet waardoor je verlangt naar het vervolg. Gelukkig is deze er nu en gaan we mee op avontuur met dit duo. Om antwoorden te krijgen moeten ze ver reizen en helaas zijn mensen in de Elfen wereld niet overal gewenst.

Gelukkig voor ons, zijn er altijd wijze elfen die bereid zijn hun kennis te delen. Via een wijze elf komen we er achter dat de geheugen bewaarster niemand wilt zien omdat het verleden van de elfen en mensen te veel informatie is om te kunnen verwerken. Toch gaat het duo ze zoeken om zo antwoorden te krijgen op hun vragen.
Natuurlijk blijft Dalnohr steeds zitten met de vraag wie hem nou heeft gered van de ziekte. Wie waren deze twee mysterieuze reizigers die hij niet kan herinneren en hij toch wilt ontmoeten.

Gedurende het avontuur leert de lezer Dalnohr en Qelarha steeds beter kennen en krijgen ze steeds meer eigenschappen. Deze twee personages worden steeds verder uitgediept en krijgen bijna net zo veel diepgang als een echt persoon heeft. Daarbij is het leuk om te lezen hoe verkeerd de opvattingen over elkaar waren qua ras.

De relatie tussen Qelarha en Dalnohr is ooit begonnen als een gedwongen relatie. In dit boek is er helemaal niks meer van te merken en groeien de twee personages steeds verder naar elkaar toe. Zelf vond ik dit heel mooi om te lezen en de relatie te volgen tijdens een levensgevaarlijke reis om een zwarte magiër te verslaan en ook de ziekte nog eens te bestrijden.

Wanneer er een goed begin is om te zoeken, wordt deze meteen met beide handen aangepakt. Dit zorgt ervoor dat er steeds kleine stukjes informatie worden gegeven. Dit houd het boek spannend en zorgt ervoor dat je het boek niet kan wegleggen. Wat ik wel jammer vind is dat het op een gegeven moment allemaal super snel gaat. Dit is echter pas aan het einde, dit maakte het voor mij een soort eindsprint.

Anna López Dekker heeft met dit laatste deel van het Lathrain tweeluik een unieke wereld geschapen. De relatie tussen den elfen en mensen is ook weer eens een ander uitgangspunt en het draait niet persé om een liefdesverhouding waar het bij veel andere Young Adult wel het geval is. Als lezer ben ik meer dan blij dat ik deze serie heb mogen lezen want dit tweeluik is een echt avontuur en een genot om te lezen.


Lang Verhaal Kort

Net zoals bij het eerste deel, De band, wordt de lezer vanaf de eerste pagina weer mee genomen naar de magische wereld die Anna López Dekker heeft gecreëerd.
De personages Dalnohr en Qelarha zijn tijdens dit deel veel verder uitgediept en nog meer gaan leven dan dat ze al deden.
De reis naar informatie om de ziekte te verslaan en daarbij ook de menselijke zwarte magiër laat de lezer soms op het puntje van zijn/haar stoel zitten.
Ik vind het jammer dat het verhaal is afgelopen van Qelarha en Dalnohr, maar deze twee kan ik gelukkig altijd opzoeken door de serie te herlezen <3


Praktische Informatie

Titel: De Band
Serie: Lathrain
Auteur: Anna López Dekker
Genre: avontuur, Fantasy, Young Adult
Pagina’s: 342
Uitgever: Celtica Publishing
ISBN (paperback): 9789493158153
Prijs (Paperback): €18,95
ISBN (E-book): 9789493158191
Prijs (E-book): €8,95

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.