Recensie

Het gouden boek – Carine J. A. Maes (Verhalen van de Lacune #2)

Hee Lieve Lezers,

Omdat Raaf een eerste deel is in een serie kon ik niet anders dan deze serie door te lezen.
Vandaag deel ik de recensie van het tweede boek van de verhalen van de Lacune van Carine J. A. Maes.

Heksen met verborgen agenda’s, een sprekende kat met de wijsheid in pacht en wolven als redders van een prinses in nood…
Een onverwachte bezoeker doet het Westrijk aan, en dat zal niets of niemand onberoerd laten.
Om het Gouden Boek in handen te krijgen wordt liefde gebruikt als pasmunt voor macht en wordt onschuld vermoord. Carine J.A. Maes legt de puzzelstukken een voor een neer. Pas op het einde is duidelijk hoe ze helemaal in elkaar passen.
Het tweede Verhaal van de Lacune is een mysterieuze, spannende fantasy, geschreven voor volwassenen maar zeker ook geschikt voor young adults.
“Het Gouden Boek’ verenigt het sprookjesachtige en gruwelijke met elkaar, maar de mix van romantiek, vriendschap en magie blijft de rode draad in deze heerlijke fantasy-serie.
Fany van Hemelen, In de Boekenkast

Het gouden boek van Carine J. A. Maes, het tweede deel van de Verhalen van de Lacune

Waarin Raaf voornamelijk het avontuur van Raaf werd gevolgd, wordt in dit boek de focus op Ravenia gelegd. In dit boek had ik de verwachting dat het meer spanning en avontuur zou hebben omdat dit tegen het eind van deel 1 zo heerlijk vlot weg las. Helaas is voor mij deze spanning uitgebleven.

Wat ik wel leuk vond is dat in dit verhaal een stukje meer over het verleden en de Lacune is verteld. De plot twists waren reeds aanwezig en zorgde ervoor dat de lezer toch geboeid blijft. Waar het echte uitdagende en bloedstollende avontuur niet helemaal aanwezig was, waren wel de terugkerende personages dat.

Balderus vond ik super leuk om terug te zien, net als Ara en de heksen. In dit verhaal komt Ara als personage meer aan bod waardoor je als lezer een beter beeld krijgt van haar verlangens. Aan het eind van boek 1 van de Lacune wilt Ara slechts één ding. In dit verhaal wordt hier heel kort op in gegaan en eigenlijk het een beetje aan de kant gezet voor mijn gevoel.

Wat ik ook erg jammer vind is dat we erg weinig van Raaf hebben gezien en van de bliksemvangers. Itru is hier wel een puzzelstukje in het geheel, zijn fleurige en kleurige personage wist telkens een glimlach op mijn gezicht te toveren. De gemene Solana (ook Lana genoemd door Itru) liet de haren in mijn nek recht overeind staan. Haar verhaal, dat van Solana wordt hier verteld en is zo anders en toch wel zielig om te lezen.

Doordat er van Solana haar leven meer wordt verteld begrijp je een beetje haar persoonlijkheid en waarom ze doet wat ze doet. Uitgekookt en een vilein persoon is ze zeker te noemen. Ze is bereid alles te doen om te krijgen wat zij wilt, dit is het gouden boek.

De schrijfstijl is het zelfde als in het eerste deel, nu ben ik er iets meer aan gewend, maar meteen mij echt pakken deed het helaas weer niet.
De manier hoe Balderus de heksenmeester kat praat vind ik dan wel heel grappig en ook leuk. Doordat die zo een bijzondere manier van spreken heeft moest ik soms stukken opnieuw lezen.

Het idee is zeker leuk, alle verhalen liepen goed in elkaar over, alleen een band met Ravenia heb ik niet kunnen opbouwen omdat ze heel erg op zichzelf is gericht. De emoties die ze ervaart werden niet overgebracht op mij waardoor het lastiger wordt om mee te leven met haar.


Lang Verhaal Kort

Een heel boeiend verhaal waar in het verhaal van Ravenia wordt verteld nadat de tiran uit Raaf is verslagen. De terugkerende personages zijn heel leuk om weer te ontmoeten, zeker Balderus de kat. Het verhaal van de heks Solana en het albino meisje Ara wordt iets meer verteld en de jacht op het gouden boek vind ook ergens op de achtergrond nog plaats. Alle verhalen vormen uiteindelijk een geheel, helaas wist dit boek mij niet helemaal te pakken en mis ik de binding met de personages.


Praktische Informatie

Titel: Het gouden boek
Serie: Verhalen van de Lacune
Auteur: Carine J. A. Maes
Genre: Fantasy, Young Adult
Pagina’s: 245
Uitgever: Celtica Publishing
ISBN (Paperback): 9789493158085
Prijs (Paperback): €17,95

Ik geef dit boek:

 

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.