Recensie

Raaf – Carine J. A. Maes (Verhalen van de Lacune #1)

Hee Lieve Lezers,

Vandaag heb ik weer eens een boek van Celtica Publishing opgepakt. Het VIPster zijn was fantastisch, maar toch zal ik Celtica blijven steunen via de blog <3 want de verhalen die daar worden uitgebracht zijn in één woord Fantastisch!

Personages die zowel mens als vogel zijn, sprekende katten, bliksemvangers, bijgelovige noorderlingen en een bende wulpse heksen bevolken het universum van Raaf.

Een verloren prins trekt naar het oosten om zijn lotsbestemming te vervullen. Zal hij de tiran van het Oostrijk en zijn handlangster kunnen verslaan? De driehoeksverhoudingen tussen de hoofdrolspelers en de halfslachtige raad van de kater Balderus maken dat een en ander niet volgens plan verloopt…

Raaf is een sprookjesachtige fantasy geschreven voor volwassenen maar zeker ook geschikt voor young adults.

‘Een verhaal vol kleuren en fantastische details. Ik verslond het manuscript, vergat soms bijna dat ik aan het werk was.’
Christien Romp, Tekstfontein

Raaf, Deel 1 in de Verhalen van de Lacune geschreven door Carine J. A. MaesIn dit boek van Carine J. A. Maes wordt het avontuur van de half raaf- half mensenkind genaamd Raaf verteld. Raaf weet heel weinig van wie hij zelf is. Gelukkig ontmoeten we de bijzondere, pratende kat Balderus die Raaf helpt om zijn familie en daarbij ook zijn Oostelijke koninkrijk te redden van de heersende tiran.

In het begin moest ik er even inkomen. Het begint met een proloog waarbij er een kindje door een raaf bij het klooster wordt gebracht. Vervolgens wordt er meteen aan het avontuur begonnen zonder echt iets te weten over het personage Raaf. Voor er echt wordt begonnen aan Raaf zijn verhaal, ontmoeten we de bliksemvangers, de heksen, de vijand en de prinses Ravenia van het Westrijk.

Wanneer het avontuur van Raaf dan eindelijk begint, loopt het meteen vlot. Het enige waar ik soms werd vertraagd was het bijzondere spreken van de kat Balderus. Die heeft een hele eigen manier van spreken. Humoristisch is het soms zeker, want Raaf lijkt het soms ook niet te snappen en laat het maar zo.
Wanneer de heksen in beeld komen en zij Raaf verder helpen, komen we meer over hem als personage te weten waardoor het makkelijker wordt mee te leven met Raaf.

De schrijfstijl moest ik soms wel even aan wennen en het duurde vrij lang voordat er voor mij een emotionele band met Raaf of de andere personages werd opgebouwd. De personages zijn zeker bijzonder en leuk, alleen ik hoopte meer met ze mee te kunnen voelen op sommige momenten.

Wat ik zelf erg prettig vond, is dat het verhaal in dit boek soms wisselt van plek en ook de verhalen van bijvoorbeeld Ravenia en de heksen vertelt. Dit samen zorgt ervoor dat de lezer precies weet wat er gebeurt en al wat meer informatie krijgt voordat Raaf deze krijgt.

Aan het eind van het verhaal is er een epiloog waardoor de lezer met een angstig gevoel kan blijven zitten. Gelukkig voor mij is het tweede deel, Het gouden boek, al verschenen en kan er worden doorgelezen.


Lang Verhaal Kort

Een leuk verhaal over een jongen die half mens en half raaf is. De personages zijn allemaal heel uniek en afwisselend waardoor er een heel eigen wereld is ontstaan.
De strijd om het Westelijk koninkrijk moet Raaf strijden zonder zelf nog echt te weten wie hij is. Gaandeweg komen alle stukjes informatie bij elkaar en maakt dit hele boek een spannend en zeker bijzonder avontuur.


Praktische Informatie

Titel: Raaf
Serie: Verhalen van de Lacune
Auteur: Carine J. A. Maes
Genre: Fantasy, Young Adult
Pagina’s: 234
Uitgever: Celtica Publishing
ISBN (Paperback): 9789491300813
Prijs (Paperback): €15,50
ISBN (E-book): 9789493158009
Prijs (E-book): €7,50

Ik geef dit boek:

 

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.