Recensie

De Piratendief – Kristen Ciccarelli (Iskari #3)

Hee Lieve Lezers,

Eindelijk heb ik het laatste deel van de Iskari serie kunnen lezen waar ik me heel erg op heb verheugd. Stiekem vind ik het wel jammer dat de serie nu afgelopen is.

Iskari. De piratendief is het derde deel in de Iskari-serie.
Aan het einde van de ene wereld ligt altijd een andere
Safire is soldaat en weet dat het haar taak is om de koning van Firgaard te dienen, en hem te helpen de vrede in het onrustige land te bewaren.
Eris is een piraat zonder scrupules en weet uit elke schijnbaar onmogelijke situatie te ontsnappen, dankzij haar bovennatuurlijke gave om tussen werelden te kunnen reizen.
Safire en Eris zijn gezworen vijanden, maar hebben opeens een gezamenlijke missie: Asha, de laatste Namsara, terugvinden. Daarvoor reizen ze van drukke havensteden naar verlaten eilanden en weer terug – terwijl ze erachter komen dat hun lot misschien toch meer verbonden is dan ze dachten.

Deel 3 van de Iskari serie, De Piratendief geschreven door Kristen Ciccarelli

In het eerste deel van de Iskari trilogie, De laatste Namsara, hebben we kennis gemaakt met Asha en Torwin en natuurlijk Kozu de eerste draak. In het tweede deel, De gevangen koningin, ontmoeten we Roa en Dax en  de struiklanders. Tijdens dit laatste deel volgen we het nichtje van Asha en Dax, Safire. Zij is de commandant van het koninklijk leger en een onverschrokken krijger.

Het eerste wat opviel aan dit boek is dat het wordt verteld vanuit twee perspectieven, dit van Safire en dat van Eris. Doordat we bij beide personages het gevoel en de ervaring mee krijgen valt de wisselwerking tussen Safire en Eris meteen op. De vrouwen zijn gewaagd aan elkaar, maar al snel blijkt dat ze elkaar nodig hebben.

Eris moet voor haar wrede baas, de piraat Jemsin Asha vangen zodat zij haar vrijheid terug krijgt. Eris lijkt onverschrokken en weer zich uit elke situatie te redden. Dit veranderd echter wanneer ze Safire leert kennen en ze voor haar onbekende gevoelens ontwikkeld. De tweestrijd en redenatie van Eris is heel leuk en boeiend om te lezen omdat ze hierdoor soms onvoorspelbaar is.

Safire kan Eris haar bloed wel drinken, ze is een gewetenloze dief die haar nichtje wilt vangen en uitleveren aan een meedogenloze piraat. Dit kan en wil Safire niet laten gebeuren. Het contact dat Safire met Asha heeft gaande het boek zorgt ervoor dat Safire tot inkeer komt en dat ze haar eigen hart volgt.

Safire en Eris hebben een leuke en goed onderbouwde wisselwerking waardoor het boeiend is om door te lezen. Dat de draken in dit boek weer terug kwamen vond ik zelf heel erg leuk want stiekem had ik deze best gemist.

De legende van de luchtweefster waar in het voorgaande deel mee is begonnen, wordt tijdens dit boek verder uitgewerkt. De verhalen die er cursief worden verteld zijn heel mooi om te lezen en geven stukje bij beetje de informatie die de lezer nodig heeft om het verhaal te snappen. Door het verhaal van de luchtweefster te ontrafelen leren we bepaalde personages anders kennen en vallen de stukken informatie op zijn plek.

Waar in de eerste twee delen van de trilogie twee hetero koppels zijn ontstaan. Is er in dit boek een vrouw-vrouw relatie ontstaan. Het voelde niet geforceerd om te lezen omdat het heel erg om de geestelijke band draaide en niet om het seksuele aspect. Dit vond ik een leuke verandering. Daarbij klopte de klik en chemie tussen Eris en Safire helemaal!


Lang Verhaal Kort

Een prachtig slot deel van de Iskari trologie. Kristen Ciccarelli heeft de lezer met alle drie de delen mee op avontuur genomen naar deze wondere wereld. Ergens vind ik het jammer dat het nu is afgelopen want Asha, Dax, Safire, Roa, Eris en Torwin zijn allemaal zo goed uitgewerkt dat ik ze een beetje zal gaan missen.
De chemie tussen Eris en Safire voelde vanaf het begin al goed. De legende van de luchtweefster is mijn favoriet geworden en natuurlijk Droef ook.
Doordat er langzaam stukken informatie op zijn plek vallen, blijft dit boek super spannend en lees je deze in een zucht uit.


Praktische Informatie

Titel: De Piratendief
Serie: Iskari
Auteur: Kristen Ciccarelli
Genre: Romance
Pagina’s: 352
Uitgever: Blossom Books
ISBN (Paperback): 9789463491327
Prijs (Paperback): €19,99
SBN (E-book): 9789463490658
Prijs (E-book): €9,99

Ik geef dit boek:

 

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.