Recensie

Blogtour, Het verdronken Land – Cyn Balog (Drowned #1)

Hee Lieve Lezers,

vandaag is het aan mij om de recensie van Het verdronken land van Cyn Balog te delen. Deze recensie is onderdeel van de Blogtour rondom dit boek en Dutch Venture Publishing heeft mij een recensie exemplaar opgestuurd.

Vina is een van de weinige overgebleven tieners op het eiland Getijden. Door haar mismaakte lichaam en missende hand wordt ze er continu aan herinnerd dat er in een wereld waar droog land langzaamaan verdwijnt geen plek voor haar is. Het enige lichtpuntje in haar harde bestaan is Tiam, een sterke en handige jongen. Liefde speelt echter geen rol op Getijden. Alles staat in het teken van overleven.
Haar leven verandert als de koning op een dag ziek wordt en geen mannelijke nakomeling achterlaat. Vina wordt tot haar verrassing in het paleis ontboden en mag plotseling met prinses Ster een vriendschap aanknopen. Al snel ontdekt ze dat de stervende koning een geheim heeft dat hun wereld voorgoed zou kunnen veranderen. Kan Vina de mensen van wie ze houdt redden voor haar eiland door de zee wordt verzwolgen?
Amerikaans bestsellerauteur Cyn Balog heeft al negen young adultromans op haar naam staan en is in diverse talen vertaald. “Het verdronken land’ is het eerste werk van haar hand dat in het Nederlands verschijnt.

In Het verdronken land geschreven door Cyn Balog wordt de lezer mee genomen naar een plek genaamd Getijden, waar het leven geen pretje is.
In dit boek volgen we het verhaal van Corvina, ook wel Vina genoemd. Zij is het personage waar door het hele verhaal wordt beleefd.

Het verdonken land is een bijzonder verhaal waarbij overleven centraal staat. Niets is wat het lijkt want iedereen wil overleven. De zee is niet de enige vijand die het laatste stukje land wilt claimen. Er zijn ook krabbelaars die honger hebben en mensen open rijten als ze de kans krijgen. Wanneer iemand dood gaat wordt er gevochten om een betere plek op het eiland.

Voordat het echte verhaal op gang komt wordt er bijna de helft van het boek gewerkt aan de opbouw van de wereld en de regels die hier gelden. Pas wanneer Vina wordt uitgenodigd in het paleis gaat het verhaal een beetje lopen en worden er kleine beetjes aan informatie gegeven. Zelf vond ik het erg traag op gang komen en werden de personages oppervlakkig gehouden.

Vina is mismaakt door een krabbelaars aanval, maar is in alle opzichten anders dan de andere mensen op Getijden. Vina kan lezen en mag zeker slim genoemd worden. Emoties zijn taboe of fataal op Getijden, maar tegen beter weten in geeft Vina wel om een aantal mensen. De emoties die Vina heeft ervaren in dit boek zijn goed uitgewerkt en worden overgebracht op de lezer.

Tegen het einde van het boek krijgt de lezer ineens heel veel informatie en is het boek abrupt klaar. De lezer blijft zich afvragen wat er nu gaat gebeuren want er is totale chaos op Getijden. De trage opbouw van het verhaal vind ik enigszins jammer, maar ik ben wel heel nieuwsgierig naar het tweede deel in de Drowned serie.


Lang Verhaal Kort

Het verdronken land heeft een lange opbouw wat niet helemaal nodig was. Wanneer Vina in het paleis komt te werken komt er al iets meer vorm in het verhaal. Wanneer er chaos ontstaat omdat de koning dood is gaat het verhaal heel snel en krijgt de lezer een overdaad aan informatie. Na deze informatie is het verhaal ineens heel snel afgelopen. Door het einde blijft de vraag hoe dit nu verder gaat toch in het hoofd rondspoken. Ik kijk zeker uit naar het tweede deel van deze serie!


Praktische Informatie

Titel: Het verdronken land
Serie: Drowned
Auteur: Cyn Balog
Genre: Young Adult
Pagina’s: 300
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789492585455
Prijs (Paperback): €16,95
ISBN (E-book): 9781393402626
Prijs (E-book): €4,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.