Recensie

Blogtour, Blijf bij mij – Emma Anna

Hee Lieve Lezers,

Vandaag trap ik op DivaBooks af met de eerste blogtour van 2020.
Dit is het vervolg op Kom naar huis. Heb je deel 1 niet gelezen, dan kan deze recensie spoilers bevatten.

Hoewel Hannah’s hart is gebroken door de allesbeslissende onthulling die Luc heeft gedaan, heeft ze haar leven toch weer weten op te pakken. De afgelopen maanden is haar leven drastisch veranderd. Ze heeft een nieuwe baan, nieuwe vrienden en probeert haar verleden een plekje te geven. Maar wanneer ze uiteindelijk toch wordt geconfronteerd met Luc, blijkt ze meer naar een leven met hem te verlangen dan ze zichzelf heeft geprobeerd wijs te maken.
Luc is getrouwd en staat op het punt vader te worden, maar niets gaat zoals hij zou willen. Zijn relatie, zijn gezondheid en zijn gemoedstoestand laten hem in de steek, wat uiteindelijk maar één oorzaak heeft: een leven zonder Hannah, de vrouw die hem alles zou kunnen bieden wat hij nodig heeft. Maar is dat andersom ook zo?
Wat is er voor nodig om toch samen gelukkig te worden? En kunnen Luc en Hannah wel daadwerkelijk gelukkig zijn wanneer buitenstaanders er alles aan doen om dat tegen te houden?

Waar kom naar huis niet helemaal aan mijn verwachtingen voldeed, maakt het dit boek het helemaal goed. Kon naar huis eindigde met een gebroken hart voor Hannah en Luc. Blijf bij mij gaat meteen verder waar het voorgaande deel is geëindigd.

Blijf bij mij zoomt meer in op de emoties van Hannah en ook die van Luc waardoor beide personages beter te begrijpen zijn en het ook makkelijker is om mee te voelen. Net zoals in Kom naar huis wordt het verhaal ervaren vanuit Hannah’s perspectief. Haar personage maakt een grote geestelijke dan wel emotionele groei door waarbij Hannah zich zelf leert kennen.

De chemie tussen Luc en Hannah is gelukkig onveranderd en deze gevoelens zijn door de verdieping van Hannah’s personage veel sterker en beter overgebracht.
De heuvels die Luc en Hannah moeten overwinnen zijn al bekend wanneer er wordt begonnen aan het boek. Hoe deze heuvels gaan worden overwonnen is het avontuur in dit boek.

Dat uiteindelijk de twee geliefde herenigd worden is natuurlijk het eindpunt, maar voor dat de lezer hier komt zitten er een aantal grote plot twisten in waardoor de lezer het boek gewoon niet kan weg leggen.


Lang Verhaal Kort

Een heel fijn vervolg op Kom naar huis waarbij er meer diepgang is bij de personages. De emoties worden zeer goed over gebracht op de lezer en er wordt meer aandacht besteed aan de emotionele schade die aanwezig is bij Hannah. Het verhaal blijft spannend en zorgt ervoor dat het boek in één zucht kan worden uitgelezen.
Waar Kom naar huis een heel naar en verdrietig einde heeft laat Blijf bij mij de lezer met een fijn gevoel het boek dichtslaan. Het verhaal is volledig en af.


Praktische Informatie

Titel: Blijf bij mij
Serie: 
Auteur: Emma Anna
Genre: New Adult
Pagina’s: 300
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN (paperback): 9789492585479
Prijs (Paperback): €16,95
ISBN (E-book): 9781393814962
Prijs (E-book): €5,99

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.