Recensie

Blogtour, Het huis van de Roos – Esther Wagenaar (Terra 7 #2)

Hee Lieve Lezers,

In het kader van de blogtour van Het huis van de roos van Esther Wagenaar mag ik deze recensie delen en heb ik een recensie exemplaar gekregen.

Samen met verzetsstrijdster Bridget gaat Conrad naar het noorden van Terra 7 om de reddingscapsule te vinden. Hun reis verloopt echter niet voorspoedig. In de bergen krijgen ze een aanval te verduren van een Afraanse patrouille. Zeer tegen Bridgets zin in besluit Conrad om de enige Afraanse overlevende te redden: Duncan.
Het is een beslissing met grote gevolgen. Duncan is een edele uit het Huis van de Roos en via hem komt Conrad in de Afraanse samenleving terecht. Hij leert veel over de bewoners van dit eens zo machtige Huis en over hun grootste bedreiging: Falk. Deze hoogheer uit het Huis van de Adelaar is een direct gevaar voor alles wat Conrad liefheeft.
In dit tweede boek van de trilogie Terra 7 komt Esther Wagenaars fascinerende wereld verder tot leven. De samenleving daar is ingewikkelder dan gedacht. Vijanden blijken vrienden en andersom. En wie is toch die vrouw in het maanlicht?

Terra 7 deel 2, Het Huis Van De Roos van Esther Wagenaar

Tijdens Het Groene Kristal hebben de lezers kennis gemaakt met de aardse Conrad, Redbod en Virginia. Tijdens dit deel zijn de wegen gescheiden van de drie aardlingen. Terwijl Virginia met Dion, Zania en Kryll naar de Beryls trok in het oerwoud is Conrad naar het Zuidelijk verzet gereisd. In Het Huis van de Roos volgen we Conrad zijn reis.

Esther Wagenaar wist mij vanaf de eerste pagina meteen weer mee te trekken in de wondere wereld van Terra 7.
Ergens was ik bang dat ik niet weer zo een leuke groep ging volgen, maar ik zat totaal fout. Al snel ontmoet Conrad zijn reismaatje Bridget. Zij is een stoere vrouw die haar eigen demonen heeft. In het begin klikt het niet meteen tussen deze twee. Naarmate het verhaal vordert, leert de lezer Conrad en ook Bridget beter kennen en ontstaat er een vriendschap.

Het moment dat het voertuig neerstort door een aanval van het Afraanse leger begint de reis naar Lina. Voordat deze reis echt begint ontmoet je Duncan. Hij is een hooggeborene van het Huis van de Roos. De vijandige Bridget wil hem het liefst ombrengen, maar Conrad blijft volhouden en neemt Duncan mee door het woud en door de bergen. Overal ligt gevaar op de loer en de reis verloopt alles behalve voorspoedig.

Wanneer aangekomen bij het verzet is er een weerzien met Redbod, maar helaas is hij niet zichzelf. Dit valt Conrad zwaar en doet hem besluiten alles te doen om Redbod en Virginia terug te laten keren naar de aarde.
Conrad gaat samen met Bridget en Duncan naar het hol van de leeuw om in de edelenraad te infiltreren en Falk zijn plannen te stoppen.

De ontluikende vriendschappen en de groepsdynamiek zorgen ervoor dat je door wilt lezen en ze allemaal het beste van de wereld gunt.

Wanneer Conrad en Duncan in het Huis van de Roos verblijven ontmoet je Suleika en Maxim. Dit zijn de oudere broer en zus van Duncan. Tussen Suleika en Conrad spat de aantrekkingskracht van de pagina’s. Als lezer gun je het zo erg dat ze samen gelukkig kunnen zijn. Helaas zit dit er niet in want Suleika heeft haar eigen geheimen en problemen.

Aan het eind van dit boek wil je gewoon verder lezen omdat het met een heel plotseling einde komt met een enorme cliffhanger. Ik hoop dit jaar het laatste deel, Het anti-paradijs te kunnen lezen wanneer dit verschijnt.


Lang Verhaal Kort

Een spannend vervolg op Het Groene Kristal waar de reis van Conrad, Bridget en Duncan wordt beleefd.
Het boek weet je vanaf de eerste pagina weer mee te nemen naar Terra 7. De vriendschap die tijdens dit verhaal ontstaat is heel mooi om te lezen. De omslag in de verstandhouding van Duncan en Bridget is heel goed uitgewerkt en daardoor een geweldige beleving. De zwaktes, waar soms een glimp van te zien is, geven de personages mooie diepgang waardoor je het gevoel krijgt dat het ook vrienden van jou zijn.


Praktische Informatie

Titel: Het huis van de roos
Serie: Terra 7
Auteur: Esther Wagenaar
Genre:  Fantasy, Science fiction, Young Adult
Pagina’s: 347
Uitgever: Celtica Publishing
ISBN (paperback):9789493158092
Prijs (Paperback): €19,95

Ik geef dit boek:

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.