Recensie

Er was eens – Tamara Haagmans (FEM Sprookjes #1)

Hee Lieve Lezers,

Van Tinteling Romance heb ik de FEM bundel “Er was eens” van Tamara Haagmans gekregen om te lezen en recenseren. Dit boek is voor mij een eerste ervaring met een vrouw-vrouw relatie dus zelf leek me dit een goede manier om er kennis mee te maken.

Deze prinsessen hebben geen prins op het witte paard nodig! Welkom in pretpark ‘Lang en Gelukkig Land’, een plek waar dromen uitkomen. Althans, voor de kleine bezoekers van het pretpark die nog geloven in prachtige prinsessen en prinsen op het witte paard. Voor Nandi, Noa en Noortje is de werkelijkheid wat minder sprookjesachtig. Voor deze drie jonge meiden vormen kotsende kleuters, opdringerige exen en overheersende moeders de dagelijkse realiteit. Wat deze prinsessen echter niet nodig hebben, is een Prins Charming die ze uit hun muiltjes blaast. Nee, in Lang en Gelukkig Land komt de liefde uit een andere hoek. En in de vorm van een prachtig elfje, een sexy redster in nood en een stoere bardame. Droom weg bij deze drie heerlijke moderne FEM-sprookjes, geschreven door een van de grappigste feelgoodauteurs van Nederland, Tamara Haagmans (De mooiste dag van je levenLot uit de loterij). Genieten gegarandeerd!

Er was eens Tamara Haagmans

In dit boek zijn er drie verhalen gebundeld die allemaal gaan over een en hetzelfde pretpark, namelijk “Lang en Gelukkig Land”.

Appels & Elfenstof

In het eerste verhaal maken we kennis met Noa, zij wilde al van kind af aan een prinses worden en door het werken in Lang en Gelukkig Land is deze droom werkelijkheid geworden. Het thema park doet een beetje denken voor mij aan Disney Land omdat sommige omschrijvingen een beetje hinten naar de bekende en geliefde prinsessen en personages. Noa heeft een stiefmoeder die haar die baan bezorgde en is nogal een gevalletje apart. Noa wil dolgraag uit de kast komen, maar durft dit niet zo goed. Alles veranderd wanneer ze het leuke elfje Jolien ontmoet. De chemie is heel subtiel en toch duidelijk aanwezig vanaf het moment dat de twee elkaar ontmoeten. Dit verhaal heeft ook een leuke dosis humor waardoor dit sprookje voor mij te snel eindigden. Het fijne vond ik dan ook dat het niet specifiek om de seks draaide, maar om de liefde tussen deze twee meiden.

Theekopjes & Motorlaarzen

In het tweede verhaal van deze bundel gaat het over Nandi die wordt lastig gevallen door haar ex. maike schiet haar te hulp en wordt een echte reddende en beschermende engel. Voor Nandi is het niet geheel nieuw om intiem te zijn met een vrouw, alleen deze keer doet ze dit helemaal vrijwillig. In dit verhaal hoor je reeds iets over de personages die je in het eerste verhaal hebt leren kennen wat dan wel weer erg leuk is.
Maike wordt in dit verhaal afgeschilderd als een stoere, harde meid, maar voor Nandi is zij de prinses op het witte paard die haar ex een schop onder zijn kont geeft.

Koekenpan & Cocktails

In dit laatste verhaal maken we kennis met Noortje, zij is echter anders dan de andere prinsessen die in Lang en Gelukkig Land werken. Zij is een echte prinses, die wordt opgesloten in een gouden kooi. Het werk als prinsesje in het park is haar enige moment van vrijheid want elke dag na haar werk staat een van haar 7 broers klaar om haar op te halen. Het moment dat Jenna in haar leven verschijnt weet Noortje het zeker, zij valt op vrouwen. Helaas is haar leven een geheim voor iedereen in Lang en Gelukkig Land en pas wanneer ze Jenna thuis ontmoet als de cateraar komt er schot in de zaak het aan haar collega’s te vertellen. In dit verhaal staat de vriendschap en hechte band van de medewerkers van Lang en Gelukkig Land centraal met al leidraad de gevoelens en de thuis situatie van Noortje. Het verhaal is voor mij een echte feelgood en heeft ervoor gezorgd dat ik het boek met een glimlach dicht deed.


Lang Verhaal Kort

Een eerste kennismaking met Tamara Haagmans haar schrijfwerk is meer dan goed bevallen. De schrijfstijl is heel luchtig en er zit ook overal wel een stukje humor in.
Niet alle drie de verhalen vond ik even leuk, maar het verhaal Koekenpan & Cocktails is toch echt mijn favoriet. Soms vond ik het wel jammer dat het seksuele aspect iets te veel werd benadrukt want de relatie an sich vond ik heel boeiend om over te lezen.
Toch denk ik dat het genre FEM niet helemaal voor mij is weggelegd.


Praktische Informatie

Titel: Er was eens
Serie: FEM Sprookjes
Auteur: Tamara Haagmans
Genre: Feelgood
Pagina’s: 220
Uitgever: Tinteling Romance
ISBN (E-book): 9781393589730
Prijs (E-book): €5,99

Ik geef dit boek:

 

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Wat een leuke en originele titels zeg haha! Leuk als er aandacht wordt besteed aan zulke titels

    1. Hoi Liz! Superfijn dat je ondanks dat het ‘jouw genre niet is’ toch ervan hebt genoten. Met drie sterren ben ik toch meer dan tevreden. (En Maartje, dank je wel voor de complimenten over de titels. We hebben heel erg gelachen tijdens het brainstormen erover.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.