Recensie

Geestverwanten – Hilda Spruit

Hee Lieve Lezers,

Van dit boek had ik al veel lovende kritieken gehoord en kon de kans om deze te lezen natuurlijk dan niet aan mijn neus voorbij laten gaan. Via de Facebook groep “Boeken toer, lezen en recenseren van boeken van onbekende schrijvers.” heb ik dit boek gekregen om dus te lezen, recenseren en door te sturen aan de volgende recensent.

Winnaar van de Jonge Jury Debuutprijs

Merthe krijgt iets te horen wat haar leven compleet op zijn kop zet. In één klap wordt het beeld dat ze van haar ouders en zichzelf had, genadeloos onderuitgehaald. Wat rest, zijn vragen. Vragen waar niemand het antwoord op heeft.
Op zoek naar de waarheid gaat ze samen met haar vriendinnen glaasje draaien, in de hoop dat de geesten haar kunnen helpen. Maar de antwoorden die ze tijdens het spel krijgt, leiden enkel tot nog meer vragen.
Als de drie tienervriendinnen besluiten om het mysterie zelf op te lossen, wordt hun vriendschap flink onder druk gezet.
Ze belanden in een spannend, niet te stuiten, spiritueel avontuur, dat niet alleen hún leven, maar ook dat van anderen drastisch zal veranderen.
Was het wel zo verstandig om die duistere wereld te raadplegen?
“Een meeslepend en spannend verhaal over de gevaarlijke kanten van glaasje draaien.’
Pieter Feller, kinderboekenschrijver

“Geestverwanten is een spannend en goed geschreven verhaal waarin Hilda Spruit de spijker op zijn kop slaat; het gaat echt zoals het in het boek beschreven is.’
Peter van der Hurk, paragnost.

Met een nawoord van Liesbeth van dijk, bekend van “Het zesde zintuig’

Geestverwanten van Hilda Spruit

Merthe en haar twee vriendinnen, Anouk en Fenneke zijn de meiden die op een regenachtige avond besluiten glaasje te draaien om antwoorden te krijgen. Dit loopt gigantisch mis en er wordt een keten aan gebeurtenissen in gang gezet.

Door een droom van Merthe besluiten ze een reis te maken naar een oude vervallen boerderij waar gruwelijke dingen zijn gebeurt. De boerderij staat bekend als spookhuis en er wordt de meisjes ook afgeraden daar te gaan rondsnuffelen. Merthe en haar vriendinnen negeren alles en volgen Merthe haar dromen om antwoorden te krijgen.

Na de gebeurtenissen in de spook boerderij ontmoetten we Tilly, Merthe haar tante. Ze vertellen haar alles wat er is gebeurt en stuurt de meiden naar Margreet van Oosten, een paragnost die wilt helpen alles op te lossen.

Het verhaal is vlot geschreven en leest goed weg. De personages zijn voor mij iets te oppervlakkig gehouden waardoor ik niet goed met ze kon mee leven/voelen.
Margreet was voor mijn gevoel het enige personage dat iets meer diepgang had en het heel aangenaam maakte om te lezen.

Qua opbouw gaat het geleidelijk aan en als je goed in het verhaal zit gaar het ineens als een sneltrein en worden er een aantal voor mij onduidelijke tijdsprongen gemaakt. Dit vond ik zelf wel jammer en een beetje verwarrend.

Het paranormale moet je als lezer wel interesseren anders is dit boek niks voor jou. Echter als je kennis wilt maken met dit genre is dit boek niet eng of angstaanjagend maar juist heel toegankelijk. Dit boek laat de gevaren zien van het spelletje glaasje draaien en ook wat dit allemaal in gang kan zetten.

Afhankelijk van wat je geloofd is dit boek leuk/minder leuk, zelf heb ik het leuk gevonden maar ik blijf sceptisch over deze zaken. Zelf zal ik het alleen nooit doen, glaasje draaien, omdat dit boek ervoor waarschuwt net zoals bepaalde media. Er is meer tussen hemel en aarde, maar wat blijft een raadsel waar je niet in wilt knoeien.


Lang Verhaal Kort

Een vermakelijk paranormaal verhaal waarbij een “spelletje” glaasje draaien alles in gang zet. Het boek bevat een duister tintje van kwade geesten/demonen en laat hier de invloed van het geleefde leven zien. Het leest vlot weg zonder dat het negatieve alles overschaduwd. Liefde, vriendschap en angsten overwinnen staan centraal in de zoektocht naar de waarheid.


Praktische Informatie

Titel: Geestverwanten
Serie: 
Auteur: Hilda Spruit
Genre:  Young Adult
Pagina’s: 223
Uitgever: Uitgeverij Oleander
ISBN (paperback): 9789082622508
Prijs (Paperback): €17,50

Ik geef dit boek:

 

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.