Recensie

Het groene kristal – Esther Wagenaar (Terra 7 #1)

Hee Lieve Lezers,

Het boek van Esther Wagenaar, Het groene kristal brand een gat in mijn kast en smeekt om gelezen te worden. Daarbij heeft Esther gevraagd om mee te doen aan de blogtour rondom haar nieuwste boek, Het huis van de roos, dit is het tweede deel van de Terra 7 trilogie. Dus hier is eindelijk de recensie van het eerste deel van de Terra 7 trilogie!

Ooit werd Terra 7 gekoloniseerd vanuit het ideaalbeeld van een geweldloze samenleving. Als de Aardse wetenschappers Virginia, Conrad en Redbod de planeet na eeuwen herontdekken, komen ze er echter tot hun schrik achter dat het leven er niet bepaald paradijselijk is.
Wat eens gewone mensen waren, zijn nu volken die door genetische manipulatie uit elkaar zijn gedreven en zelfs lijnrecht tegenover elkaar zijn komen te staan. Terra 7 is een planeet waar onderdrukking en overheersing de praktijk zijn geworden.
Gebonden aan de Aardse regel dat ze niet mogen ingrijpen, staan de wetenschappers voor een belangrijke keuze: helpen ze de onderdrukte volken of niet? Als Redbod verdwijnt, worden Virginia en Conrad gedwongen een beslissing te nemen. Bijgestaan door Zania, een Terrazone en Dion, een Groene met telepathische gaven, gaan ze op zoek naar hun schip en hun vriend.
In Het groene kristal, het eerste boek van de trilogie Terra 7, neemt Esther Wagenaar je mee naar een wereld vol extremen. In deze gepolariseerde samenleving volg je de personages op hun tocht naar een betere wereld. Welke keuzes zullen ze maken?

Terra 7 deel 1, Het Groene Kristal van Esther WagenaarEen verhaal dat zich afspeelt op een kleurrijke, maar gevaarlijke Terra 7. Dit boek neemt de lezer mee naar een plek die prachtig en angstaanjagend tegelijk is, alle etniciteiten op Terra 7 worden aangehaald en maak je kennis mee. De drie aardse mensen zijn reeds allemaal anders qua uiterlijk en persoonlijkheid en goed uitgewerkt.

In dit boek maken we kennis met veel personages die allemaal complexer zijn dan dat ze op het eerste gezicht lijken. Dit is wel iets verwarrend want je krijgt heel veel informatie. Gelukkig zijn de personages makkelijk uit elkaar te houden.

In dit eerste deel volgen we Dion, een “groene” met sterke telepathische krachten. Dion wordt gevangen door Zania een sterke badass terrazone die haar zus wilt redden van de dood. Maar voor Zania met Dion bij de Tirzastam aankomt crashen Virginia, Redbod en Conrad neer en vind Zania hen.

Hier gaat het verhaal ineens heel erg snel en moet je echt even opletten. Virginia is een roodharige dokter die heel complex in elkaar zit en een trauma heeft maar niet als zwak wilt worden gezien. Conrad is een technici die heel behulpzaam en heel toegankelijk is voor de lezers, in deel 2, het huis van de roos leren we hem beter kennen.

In dit deel krijgt Virginia een love interest die Kyril heet, reeds een zeer complex character die je echt moet leren kennen om hem te begrijpen. In dit boek gebeurt dat ook en zijn verleden dat hem achtervolgd is schokkend te noemen. Hij ziet Virginia (Virgie) helemaal zitten en komt naar haar toe voor hulp met zijn slaap problemen.

De vier personages die we hier leren kennen zijn op alle vlakke uniek en hebben hun eigen plek in het verzet. Gaandeweg heb je een hechte vriendschap zien ontstaan waarbij ze allemaal bereid zijn alles voor elkaar te doen.

Het mooie aan dit boek vind ik dat ondanks alle verschillen in volken en gewoontes in dit boek maken alle personages een groei door waarbij ze allemaal een soort vrienden van mij zijn geworden en ik ze het beste gun. Zelf hoop ik dat alles goed komt en kijk ik uit om ze weer terug te zien in het laatste deel van deze trilogie.


Lang Verhaal Kort

Een heerlijke mengeling van fantasy en Science fiction waarbij alle verschillen tussen de groeperingen centraal staat. Dit veranderd al snel wanneer elk personage de ander beter leert kennen en inziet hoe onzinnig dit eigenlijk is. Ze leren dat er maar 1 echte vijand is om te verslaan en dat ze samen veel meer kunnen dan als ze braaf gehoorzamen. Vijanden worden vrienden en kennis en technieken worden gedeeld. De personages zijn complex en goed uitgewerkt waarbij je met pijn in je hart afscheid neemt aan het einde van het boek.


Praktische Informatie

Titel: Het groene Kristal
Serie: Terra 7
Auteur: Esther Wagenaar
Genre:  Fantasy, Science fiction, Young Adult
Pagina’s: 500
Uitgever: Celtica Publishing
ISBN (paperback):9789491300769
Prijs (Paperback): €18,95
ISBN (E-book):9789491300950
Prijs (E-book): €7,95

Ik geef dit boek:

 

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. […] Het Groene Kristal hebben de lezers kennis gemaakt met de aardse Conrad, Redbod en Virginia. Tijdens dit deel zijn de […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.