Recensie

Blogtour, De betovering van kerst – Kirsty Ferry

Hee Lieve Lezers,

Vandaag staat er weer een heerlijk winterse feelgood recensie op het programma. Dit is tevens onderdeel van de Blogtour rondom dit heerlijke nieuwe boek van Choc Lit NL. Met dank aan Choc Lit NL voor het recensie exemplaar.

Elke kerstwens kan uitkomen met een beetje magie…

Als huwelijksplanner van Carrick Park Hotel stelt Ailsa McCormack zich altijd tot doel om elk bruidspaar de perfecte dag te bezorgen. Soms moet ze daar echter een hoge prijs voor betalen; dit jaar moet ze een kerstbruiloft organiseren en dat gaat ten koste van haar eigen kerst.

Niet dat het Ailsa veel uitmaakt. Er is nu eenmaal iets bijzonders aan het hotel rond de feestdagen en ze heeft altijd een bepaalde fascinatie gehad voor de mensen die er ooit gewoond hebben. Met name voor het tragische leven van de beeldschone Ella Carrick. Haar opvallende portret hangt nog steeds bovenaan de trap in het hotel.

Maar dan zet een ontmoeting in de salon met een lange, knappe man die haar vreemd bekend voorkomt haar leven volledig op zijn kop. Ailsa’s eenzame kerst wordt plotseling betoverender dan ze ooit had kunnen voorzien…

Heerlijk weer terug naar Carrick Park met deze feelgood van Kirsty Ferry!
Vanaf de eerste bladzijde voel je meteen de sfeer van het hotel weer en ondanks het boek dun is voelt het boek magisch.

Het verhaal neemt de lezer mee naar 1864 Carrick park tijdens kerst waar we kennis maken met Eleanor Dunbar, bekend van het schilderij boven aan de trap, Adam Carrick en Lydia Carrick. Ailsa weet niet wat haar overkomt en Ned helpt haar dit alles te verwerken.

Het ontmoeten van Ella, Adam en Lydia is immers waar ze om wenste op kerst avond na deze te hebben doorgebracht met de mysterieuze en aantrekkelijke Ned. Het gevoel dat ze hem ergens van kent blijft haar echter steeds achtervolgen, de lezer kan dit snel doorhebben maar dit bederft de pret niet.

Er zit een tragische achtergrond in verwerkt, maar deze geeft het verhaal meer diepgang en zorgt ervoor dat je nieuwsgierig blijft. De reis door de tijd ervaren door een hedendaagse jonge vrouw is wel heel grappig gedaan en geeft een vleugje humor met een knipoog.

Nu ik weet dat Kirsty Ferry meerdere boeken over Carrick Park heeft geschreven ben ik nog nieuwsgieriger naar meer van deze auteur en hoop zeker dat Choc Lit NL deze gaat uitbrengen! Als dit je eerste kennismaking is, raad ik zeker aan Zomer in Carrick Park te lezen!

 


Lang Verhaal Kort

Een heerlijk kerstverhaal dat de lezer mee neemt naar het historische Carrick Park.
De reis door de tijd is heel goed uitgewerkt en stiekem wil ik zelf wel meer lezen van Ailsa en Ned.


Praktische Informatie

Titel: De betovering van kerst
Serie: 
Auteur: Kirsty Ferry
Genre: Feelgood
Pagina’s: 160
Uitgever: Choc Lit NL
ISBN (paperback):9789492585417
Prijs (Paperback): €10,00
ISBN (E-book): 9781393815990
Prijs (E-book): €2,99

Ik geef dit boek:

 

Liefs,

Liz

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.