Recensie

The Black Key – Amy Ewing (The Lone City #3)

Hee Lieve Lezers,

De serie van The Lone City is alweer uit gelezen, dus deel ik hier de laatste recensie uit deze serie. Mocht je deel 1, The Jewel en deel 2 The White Rose niet hebben gelezen kan deze recensie spoilers van deze delen bevatten.

Ik sluip door een doodlopende gang. De lucht is koud. Mijn ademhaling gaat steeds sneller. Aan het einde van een stenen trap wacht een zwarte deur. Achter die deur zal ik Hazel vinden. Dat weet ik. Dat voel ik. De haartjes op mijn armen komen overeind.

Violet wil de wereld veranderen. Het wordt tijd om voor eens en altijd af te rekenen met de elite en hun rijke, egoïstische leventje in The Jewel. Als ze ontdekt dat de Hertogin haar zusje Hazel heeft ontvoerd, ziet Violet echter maar één oplossing: ze moet terug naar het paleis. Terug naar het hol van de leeuw. Met gevaar voor eigen leven.

Aan het einde van The White Rose is er een groep genaamd The Black Key actief en heeft Violet haar ware kracht ontdekt. Ze wil de surrogaten in de gates gebruiken om de adel omver te werpen. We ontmoetten Sienna, de tijgerachtige surrogaat opnieuw, maar ook andere meisjes.

Om de adel omver te gooien moet de muur die The Jewel omheint worden neergehaald, dit moet door de Paladin worden gedaan. Gaande weg worden er steeds meer mensen lid van het verzet en wordt het plan werkelijkheid gemaakt.

Omdat Hazel, Violet haar zusje, bij de gravin van het Meer verblijft tegen haar wil, gebruikt Violet haar aangeleerde Auguriën om zichzelf helemaal te veranderen zodat ze  niet wordt herkent. het enige wat ze niet kon aanpassen is haar stem. Ze begeeft zich in het hol van de leeuw, maar ze heeft een doel. Hazel daar weg halen.

In de aanloop naar de veiling van de nieuwe surrogaten wordt alles gepland, pas in de laatste 30 pagina’s word de hele omverwerping uitgevoerd waardoor het heel snel gaat.
Het einde is hierbij ook inbegrepen wat logisch is. Wat ik alleen jammer vind is dat het zo een open einde heeft. Stiekem hoop ik op een nieuwe serie die na de omverwerping van de adel plaatsvindt.

Amy Ewing neemt de lezers mee op een bloedstollende reis naar het eindgevecht en daarmee neem je ook afscheid van een aantal personages, goedaardige dan wel kwaadaardige. Voor sommige ben je blij dat ze dood zijn en bij sommige laat je een traan omdat je niet wilt dat die dood gaat.


Lang Verhaal Kort

Een mooi einde van The Lone City trilogie geschreven door Amy Ewing. Liefde, verdriet maar ook minachting staan centraal in dit deel. Het open einde is leuk, dus stiekem hoop ik op een nieuwe serie met de rest van de wereld buiten The Lone City.


Praktische Informatie

Titel: The Black Key
Serie: The Lone City
Auteur: Amy Ewing
Genre:  Young Adult
Pagina’s: 296
Uitgever: Young and Awesome
ISBN (paperback): 9789025876043
Prijs (Paperback): €18,99
ISBN (E-book): 9789025876050
Prijs (E-book): €13,99

Ik geef dit boek:

 

Liefs,

Liz

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.